Pon27012020

Posljednje izmjene12:47:59 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football GRADSKO VIJEĆE Proračunski prihodi i dalje u padu

GRADSKO VIJEĆE Proračunski prihodi i dalje u padu


U prvih šest mjeseci ove godine u gradsko je kasi utvrđen manjak prihoda nad rashodima u visini od 1.605.864,31 kunu, od planiranog za 2017. godinu ostvareno je 26.08 % proračunskih prihoda, dok su ostvareni rashodi na razini 30 posto od planiranog. Navedeno je to u Polugodišnjem izvještaju o izvršenju gradskog proračuna za prvu polovicu 2017. godinu koje se našlo na Dnevnom redu 3. sjednice Gradskog vijeća održane u ponedjeljak, 18. rujna.

Nakon rasprave ispunjene prozivkama i prepucavanjima između vijećnika Željka Šoštarića (HSS) i gradonačelnika Marijana Škvarića (HNS).
- Izvršenje proračuna u skladu je s odlukama koje su najviše pogodile jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja. I dalje je prisutan veliki pad izvornih proračunskih prihoda. Iako je takav pad teško kompenzirati, ono što smo planirali u velikoj smo većini izvršili. U prvih šest mjeseci, koji nisu relevantni pokazatelj izvršenja proračuna budući da se mnoge stvari odvijaju u drugoj polovici godine, imamo pad prihoda. No, u prvoj polovici godine, u odnosu na lani, imali smo više kapitalnih investicija koje smo proveli. Spomenuo bi da smo pri tom podmirili sve potrebe naših proračunskih korisnika – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.
Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna prihvaćen je uz četiri suzdržana glasa i to vijećnika Željka Šoštarića (HSS), Stjepana Črepinka (HSS), Stjepana Mačeka (HSS) i Borisa Šinka (nezavisni vijećnik).

Za razliku od izvješća o proračunu ono o radu gradske Zajednice sportskih udruga za 2016. godinu prihvaćeno je jednoglasno. Prije samog glasanja, članovi Vijeća od nazočnog su predsjednika Zajednica, Ivice Rudeca zatražili pojedina pojašnjenja nakon kojih su zadovoljni odgovorima digli ruku za predstavljeno im izvješće.

Gradonačelnik je na sjednici podnio Izvješće o radu u prvoj polovici godine. Vijećnici su ga prihvatili uz tri suzdržana glasa i to Željka Šoštarića, Stjepana Mačeka i Borisa Šinka.
Jednoglasno su prihvaćeni prijedlog Godišnjeg plana davanja koncesija na području grada za 2018. godinu te prijedlog Odluke o objavi Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i njihove zamjenike Savjeta mladih.


S jednim suzdržanim glasom vijećnika Borisa Šinka prihvaćen je prijedlog Rješenja o oslobađanju obveze plaćanja komunalnog doprinosa tvrtke Varkom od obaveze plaćanja komunalnog doprinosa za građenje građevine infrastrukturne namjene vodoopskrbnog sustava.
Prijedlog Odluke o korištenju namjenskih sredstva Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja za financiranje provedbe kapitalnog projekta od interesa za razvoj Grada Lepoglave – sanaciju cestovnog klizišta na postojećoj nerazvrstanoj cesti u Kameničkom Podgorju – dionica Smontari 1 i Smontari 2, prihvaćen je jednoglasno.
Na znanje je dana Odluka gradonačelnika da se za člana Upravnog odbora IVKOM-a predloži Predrag Maček iz Žarovnice.