Sri15072020

Posljednje izmjene10:31:25 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (FOTO) Sjednica protekla u znaku pohvale Vladi

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (FOTO) Sjednica protekla u znaku pohvale Vladi


Povodom Dana grada u Lepoglavi je održana svečan sjednica Gradskog vijeća.

Na početku sjednice nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić. U svom je obraćanju okupljenima istaknuo da se Grad Lepoglava, što je vidljivo, razvija i ima budućnost.
- Imperativ nam je ići dalje, da se razvijamo i težimo nečem višem. Zbog toga ne smijemo biti zadovoljni učinjenim – poručio je Dukarić istaknuvši da je u vizijama razvoja Grada Lepoglave priprema za 4. industrijsku revoluciju pružanjem snažnije potpore mlađim naraštajima kroz osiguranje besplatnih udžbenika, besplatnog prijevoza te besplatnog pohađanja vrtića.

O realiziranim projektima i planovima za budućnost, kad je razvoj Grada Lepoglave u pitanju, govorio je gradonačelnik Marijan Škvarić. Posebnu je zahvalu uputio Vladi istaknuvši da je svojim odlukama omogućila izdašnije punjene gradskog proračuna u odnosu na prethodne dvije godine. 
- Pretprošlu i prošlu godinu najradije bismo, zbog gubitka polovice proračuna, u Gradu Lepoglavi zaboravili. Do toga je došlo zbog loše politike i isto takvih odluka koje su nam onemogućile provođenje razvojne politike. Danas, zahvaljujući Vladi te dobrim i pametnim zakonima koje je predložila, naš proračun se s razine od oko 12 milijuna kuna, koliko je iznosio prošle godine, podignuo na 29 milijuna kuna. To će nam omogućiti nastavak razvoja Grada. Projekata, volje i znanja imamo, znamo što možemo sami, a znamo i osigurati potrebne potpore – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Dodjela javnih gradskih priznanja – najemotivniji trenutak sjednice

I ove su godine zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i tvrtkama dodijeljena gradska priznanja. Gradske su plakete dodijeljene Branki Funda, posmrtno, za životno djelo na području društvenog rada te tvrtki Klasje, Osnovnoj školi Ante Starčevića iz Lepoglave, Ženskom pjevačkom zboru Collegiumu artisticumu, Vladimiru Hajduku i Dragutinu Špacu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu.
Na dodijeljenim priznanjima ispred laureata zahvalio je Dragutin Špac izrazivši žal što to nije mogla učiniti Branka Funda.
- Prostor na kojem živimo daje nam energiju koja nas određuje i kao ljude – poručio je Špac te dodao: "U svim bitkama u kojima sam bio, uvijek ste mi u mislima bili vi, domaći ljudi.".
Prisjetio se i trenutka kad je u vrijeme borbi za Vukovar četnički vojvoda Šešelj poručio da će na jesen biti na berbi u Zagorju.
- E pa ne buš, e pa ne buš ... rekli smo i borili smo se još jače i žešće – otkrio je Špac.

Na sjednici je posebna zahvala, za stručno, profesionalno i uspješno obavljanje posla, upućena svim djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lepoglave kojima su tom prigodom uručeni prigodni darovi.

Obraćanje gostiju

Zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak istaknuo je da je Lepoglava svojim nastankom i egzistencijom uvijek bila grad. Pohvalio je odrađene projekte, ali i spomenuo da se on i gradonačelnik ne slažu u nekim stvarima i da se to ne libe u javnom prostoru pokazati. No, istaknuo je, da su nedjeljivi kada je interes Grada Lepoglave u pitanju.
- Ambicije za razvoj Grada Lepoglave moraju biti maksimalne – istaknuo je Paljak poručivši i da će Grad Lepoglava i dalje moći računati na Varaždinsku županiju.

Milorad Batinić nazočnima se obratio ispred, na sjednici nazočnih, gradonačelnik i načelnika te saborskih zastupnika. Istaknuo je da je zadatak jedinica lokalne samouprave stvoriti uvjete kako bi građani mogli ostati živjeti u njima.
- Po prvi puta se vide financijski efekti onoga što u Saboru izglasavamo – poručio je Batinić istaknuvši važnost održavanja političke stabilnosti.
- Nismo uvijek zadovoljni ni mi koji tamo dižemo ruku i koji poneki put moramo glasati protiv sebe, ali u interesu države – rekao je Batinić.

Vladu je pohvalio i izaslanik predsjednika Vlade, saborski zastupnik Anđelko Stričak. Kazao je da je prije nekoliko godina na istom mjestu slušao o problemima nemogućnosti provođenja razvojnih projekata zbog nedostatka sredstava za njihovu realizaciju, a da danas sluša kako se ti projekti realiziraju upravo zahvaljujući dobrim potezima ove Vlade.

Rad Vlade pohvalio je i izaslanik Predsjednice i ministra obrane, državni tajnik Zdravko Jakop.
- Drago mi je da se rezultati odluka Vlade i s njima u vezi povećanja proračuna vide na terenu u Gradu Lepoglavi – istaknuo je Jakop.

Svečana sjednica Gradskog vijeća završena je glazbenim nastupom Simply Brass Quinteta.