Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football ODRŽANA 18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LEPOGLAVE (AUDIO) Vijećnici postavili pitanja o odnosu TKIC-a i NUM-a, neugodnih mirisa koji se šire iz asfaltne baze, kupnji novog automobila, zimskoj službi, održavanju komunalne infrastukture, niskonaponske mr

ODRŽANA 18. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LEPOGLAVE (AUDIO) Vijećnici postavili pitanja o odnosu TKIC-a i NUM-a, neugodnih mirisa koji se šire iz asfaltne baze, kupnji novog automobila, zimskoj službi, održavanju komunalne infrastukture, niskonaponske mr


Gradsko vijeće Grada Lepoglave na svojoj je 18. sjednici održanoj 14. studenog prihvatilo niz prijedloga odluka te izvješća.

Sjednica je započela pitanjima i prijedlozima vijećnika.

Pitanje vijećnika Siniše Štefičara (SDP)

Pitanje vijećnika Borisa Šinka (nezavisni)

Pitaje vijećnika Željka Šoštarića (HSS)

Pitanje vijećnika Josipa Čeliga (HDZ)

Pitanje vijećnika Alena Mađara (HDZ)

Pitanje vijećnika Tonka Županića (HDZ)

Pitanje vijećnika Zorislava Rodeka (HNS)

Pitanje vijećnika Milana Pavlekovića (HNS)

Pitanje vijećnika Stjepana Vreska (HNS)

Pitanje vijećnice Marije Ribić (HNS)

Vijećnici su u nastavku sjednice prihvatili Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Lepoglave za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine.
U izvješću se navodi da su prihodi poslovanja planirani na godišnjoj razini u ukupnom iznosu od 30.348.49 kuna, a da su u prvom polugodištu 2019. godine ostvareni prihodi u visini od 12.900.444,54 kuna sto je 42,51% od planiranog. Usporedbom izvršenja proračuna u prvoj polovici 2019. godine za isto razdoblje prethodne godine, kada su ostvareni prihodi poslovanja u iznosu od 12.703.260,28 kuna, brojke upućuju na stabilan kontinuitet ostvarenja prihoda poslovanja.
Što se rashoda tiče u izvješću je navedeno da su planirani rashodi na godišnjoj razini 45.692.624 kuna, a da su u prvoj polovici ove godine ostvareni rashodi u visini od 9.473.737,53 kuna odnosno 20.73 % od planiranog.
Izvješće je prihvaćeno većinom od 11 glasova, uz tri glasa protiv i to oporbenih vijećnika iz redova HSS-a i nezavisnog Borisa Šinka.

Vijećnici su jednoglasno, bez rasprave i uz pohvale, prihvatili izvješća o radu Dječjeg vrtića Lepoglava, Gradske knjižnice Ivana Belostenca i Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave te programi rada Savjeta mladih Grada Lepoglave i Dječjeg vrtića Lepoglava .

Poznati ovogodišnji gradski laureati

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Lepoglave za 2019. godinu kojim je potvrđen prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja da se ovogodišnja gradska javna priznanja dodjele tvrtki IZO-ING d.o.o., Udruzi umirovljenika Lepoglava, Dariji Vusić, Mirku Drušku te Nenadu Putaru za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu.

Ulaganja u vatrogastvo

Također jednoglasno prihvaćen je i prijedlog o cesiji tražbine radi osiguranja kojom se Grad Lepoglava obavezuje da će u proračunu za 2020. godinu, te u naredne četiri godine, osigurati sredstva u visini od 420.000 kuna za otplatu kredita kojeg će kod Zagrebačke banke podići Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava za kupnju novog navalnog vozila.
- Model je to i dobro rješenje koje će nam omogućiti nabavku novog vatrogasnog vozilo za Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglavu. Itekako vodimo računa o potrebama vatrogasaca i brinemo o razvoju vatrogastva na gradskom području. Uz nabavku novog vozila, pripremamo se za obnovu vatrogasnog doma u Višnjici koji ćemo prijaviti na natječaj za energetsku obnovu koji će biti raspisan u travnju iduće godine. U okviru tog projekta planiramo izraditi fasadu, obnoviti krovište, izmijeniti stolariju i ugraditi novi sustav grijanja. Nedavno smo potpisali i ugovor za izradu projekta novog vatrogasno-društvenog doma u Kamenici. Već iduće godine planiramo srušiti stari zadružni dom na čijem će mjestu biti izgrađen novi vatrogasni dom. Nakon toga planiramo taj projekt prijaviti na mjeru 7.4.1. i tako osigurati većinu sredstava potrebnih za njegovu realizaciju. Uz izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, za koji već imamo građevinsku dozvolu, riječ je o investicijama u vatrogastvu na razini od oko 15 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na sjednici je prihvaćen Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2019. godinu te je potvrđena Odluka o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Lepoglave. Za članove Povjerenstva imenovani su Josip Čelig, Zlatko Petrinjak, Stjepan Maček, Stjepan Špiranec i Ivan Dubovečak.