Pet07082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Horse racing Video: Stanje sigurnosti - dobro!

Video: Stanje sigurnosti - dobro!

zvp1

U Lepoglavi je u četvrtak 8. veljače održana 4. sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije na kojem su prisutni članovi vijeća imali prilike čuti izvješće o stanju sigurnosti na području Varaždinske županije u 2011. godini. Nakon pozdravnih riječi predsjednika vijeća za prevenciju ujedno i zamjenika župana Varaždinske županije Milana Pavlekovića, izvješće o stanju sigurnosti je prezentirao načelnik PU Varaždinske Rade Sitar koji je pritom istaknuo kako je stanje sigurnosti na području Varaždinske županije dobro.

Govoreći o stanju sigurnosti u protekloj 2011. godini, istaknuo je da je broj kaznenih djela u odnosu na 2010. godinu pao za šest posto, dok je broj prometnih nesreća manji za četiri posto. Nije bilo nijednog ubojstva, ali je više krađa, provala i razbojstava. - Manje je i gospodarskog kriminaliteta, ali je na tom području zabilježeno više pronevjera i zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju. Više je i koruptivnih kaznenih djela - istaknuo je načelnik PU Varaždinske.

Na sjednici Vijeća za prevenciju je također istaknuto kako je u prošloj godini riješen jedan od najvažniji prometnih problema u Varaždinskoj županiji, a to je izgradnja kružnog toka u naselju Lipovnik u Općini Klenovnik. Također je naznačeno kako bi u ovoj godini trebalo postaviti prometnu signalizaciju ispred odgojno/obrazovnih institucija koje se nalaze tik uz glavne prometnice kao što su Osnovne škole u Bednji, Ljubeščici, Martijancu, Petrijancu i Šemovcu te ispred područne škole u Jurketincu.

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Hrvoje Kovač naglasili su kako mladi sve više trebaju preuzeti odgovornost u društvu te da populacija mladih nije problem društva već snaga koja može i mora nuditi rješenje određenih problema, ali isto tako da je odgovornost drugih gradonačelnika i načelnika da uključe mlade u svoje redovite aktivnosti kako bi mladi bili dio rješenja. Osvrnuli su se također i na funkcionalnost Centra za mlade u Lepoglavi kao primjera dobre prakse kad se radi o komunalnoj prevenciji jer korištenjem programa ne samo Centra za malde već i drugih organizacija mladih, stanje u Lepoglavi po pitanju devijantnog ponašanja mladih daleko je bolje nego na razini Varaždinske županije.

Sjednici Vijeća za prevenciju Varaždinske županije je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Varaždinske županije.