Pet07082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Horse racing AMBULANTA U VIŠNJICI Pitanje rada ambulante u Višnjici na županijskoj Skupštini

AMBULANTA U VIŠNJICI Pitanje rada ambulante u Višnjici na županijskoj Skupštini


Korisnici zdravstvenih usluga ordinacije obiteljske medicine u Višnjici, većinom je riječ o mještanima Višnjice, sve su zabrinutiji za njenu budućnost. O radu navedene ordinacije sve se češće raspravlja, a mještani Višnjice se s bojazni pitaju prijeti li ordinaciji u Višnjici zatvaranje. O radu i budućnosti ordinacije u Višnjici sve se češće raspravlja i u nadležnim upravama i tijelima od kojih pacijenti traže rješavanje problema. Zatražio je to i vijećnik županijske Skupštine Robert Maček (HDZ) na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine.

- Iz dana u dan dolazi sve više pritužbi na rad ambulante obiteljske medicine u Višnjici.Zbog čestih promjena liječnika koji rade u navedenoj ambulanti sve je više nezadovoljnih pacijenata koji uzimaju svoje zdravstvene kartone i odnose iz ambulante u Višnjici u druge ambulante. To ugrožava budući rad višnjičke ambulante. Najugroženija skupina stariji su mještani, kojima je liječnička pomoć najpotrebnija – istaknuo je vijećnik Maček te pozvao župana Varaždinske županije Predraga Štromara da zajedno, i uz pomoć ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije, riješe problem ordinacije obiteljske medicine u Višnjici. Pri tom je istaknuo da je prva sljedeća ambulanta udaljena više od 10 km, a da je prometna povezanost gotovo pa nikakva.

U odgovoru je župan Štromar istaknuo da nema samo Višnjica ovakav problem već da on postoji i kod nekoliko drugih ambulanti koje Doma zdravlja Varaždinske županije nije dao u koncesiju pa nemaju koncesionara dok za neke nije postajao interes liječnika da ih uzmu u koncesiju.
- Imali smo sličan primjer u Petrijancu gdje dvije-tri godine nismo imali kvalitetnu osobu koja bi vodila ambulantu. Uspjeli smo je ipak pronaći i danas su pacijenti zadovoljni. Pokušat ćemo precrtati takvo rješenje i na Višnjicu i probati problem riješiti i s lokalnom samoupravom i lokalnim liječnicima koji žele koncesiju. No, znate i da liječnici uvijek žele otići negdje na specijalizaciju i zbog toga se dio njih ne želi baviti obiteljskom medicinom – odgovorio je župan Štromar.

foto: Varaždinska županija