Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Horse racing ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vijećnik Hrvoje Kovač iznio nezadovoljstvo pacijenata ugradnjom podizne platforme, a ne lifta u zgradu Doma zdravlja u Lepoglavi

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vijećnik Hrvoje Kovač iznio nezadovoljstvo pacijenata ugradnjom podizne platforme, a ne lifta u zgradu Doma zdravlja u Lepoglavi


Nakon godina slanja apela i molbi da se u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi ugradi lift prošle su godine, u okviru projekta koji provodi Varaždinska županija, započeli radovi kojima bi se u navedenom objektu trebao riješiti problem pristupa pacijenata ambulantama, prije svega ambulanti za fizikalnu terapiju. No, umjesto toliko traženog lifta u objekt je ugrađena podizna platforma upitne funkcionalnosti kad je u pitanju njeno korištenje.
Na taj je problem na danas (4. srpnja) održanoj sjednici Skupštine Varaždinske županije upozorio zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, ujedno i županijski vijećnik, Hrvoje Kovač.

- Morat ću malo iskritizirati projekt koji je u načelu dobar, a tiče se uređenja i opremanja zdravstvenih ambulanti. U Kolodvorskoj i Zagrebačkoj ulici u Varaždinu imate lift za laboratorijske usluge dok u fizikalnoj ambulanti u Lepoglavi, u koju dolaze osobe koje imaju ozbiljne lokomotorne probleme, a koja je u podrumu, imate podiznu platformu. Nespretno je i nezgodno da cijelo vrijeme korištenja platforme te morate držati gumb kako bi ona radila. Nezadovoljstvo ugrađenom platformom već su izrazili pacijenti, a i službe koje tamo rade. Nezgodno je govoriti o standardu koji je svugdje izjednačen kad negdje, gdje ga realno ne treba, imate lift, a negdje imate podiznu platformu koja je problematična. Da li se po tom pitanju može nešto poduzeti – pitao je Kovač istaknuvši još jednom da je upitno korištenje ugrađene platforme od strane pacijenata s oštećenim ekstremitetima ili lokomotornim sustavom koja se koristi za odlazak do ambulante za fizikalnu terapiju.
No, postoji problem odlazaka tih pacijenata do ambulanti za dentalnu medicinu koje se nalaze na katu, a kamo platforma ne vodi.
- Molim da se vidi da li se da nešto po tom pitanju poduzeti jer nezadovoljstvo je sve izraženije. Čekalo se taj lift godinama i sad je umjesto njega ugrađena podizna platforma – zaključio je Kovač.

Župan Radimir Čačić odgovorio je da kad je u pitanju pomak od jedne etaže da su platforme jednostavnija forma.
- Toga prije nije bilo, a sad je ugrađena. Slažem se da bi bilo uputno i pametno pojednostaviti upravljanje platformom kako bi pacijentima olakšali njeno korištenje. Ispitat ćemo i vidjeti da li je to moguće i kako to izvesti te vas o tome pismeno izvijestiti – odgovorio je župan Čačić.