Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport Konvencija SDP-a Lepoglava

Konvencija SDP-a Lepoglava

sdp-lepoglava

Članstvo SDP-a Gradske organizacije Lepoglava okupilo se 06.01. o.g. da bi se osvrnuli na rad u protekloj godini, a u pripremi rada za ovu godinu raspravljali i  su o temi kako se provode socijalni programi i stipendiranje učenika u Gradu Lepoglava, gdje SDP participira u vlasti /u koaliciji sa HNS-om i HSU/.

Predsjednik GO SDP-a Lepoglave, Alojz Gredelj naglasio je kako je prošla godina protekla u izborima za stranačke dužnosti u svim osnovnim organizacijama i županijskoj organizaciji SDP-a, te da su se prvi puta neposrednim putem birali predsjednici organizacija SDP-a. U Gradskom vijeću Grada Lepoglave SDP je zastupljen sa tri vijećnika /Siniša Štefičar, Ruža Kučar i Stjepan Špiranec/, a u Županijskoj skupštini je vijećnica Marija Varović. Klubovi vijećnika kroz sjednice zastupaju i provode politiku SDP-a, a kroz prihvaćanje izvješća podržan je njihov dosadašnji rad.

U funkciji dogradonačelnika Grada Lepoglave, Alojz Gredelj upoznao je članstvo da se za socijalne programe u Proračunu Grada Lepoglava za 2011. godinu izdvojilo 1.145.000,00 kn i to: za troškove pomoći za stanovanje 130.000,00 kn, sufinanciranje prehrane učenika u osnovnim školama 40.000,00 kn za troškove prijevoza srednješkolaca 460.000,00 kn, sa sufinanciranje prehrane dojenčadi 35.000,00 kn, božićne darove umirovljenicima 50.000,00 kn, jednokratne pomoći građanima 150.000,00 kn, za božićne poklone djeci nezaposlenih 20.000,00 kn, za pomoć novorođenoj djeci 110.000,00, za poboljšanje stambenih uvjeta / projekt :sanitarni čvor u svaku kuću/ 50.000,00 kn i gerontološka skrb 25.000,00 kn godišnje. Za stipendije studentima osigurano je 150.000,00 kn.

U raspravi je istaknuto, da se kao socijaldemokrati zalažu za pomoć osiromašenima i slabima kojima je pomoć društva potrebna. Ocjenjeno je da se takvo opredjeljenje očituje kroz značajna sredstva koja se za te namjene izdvajaju u Gradskom proračunu, ali da nažalost na području Grada ima veliki broj starih i nezaposlenih osoba bez primanja, kojima je takva pomoć potrebna. No i najbolje namjere i takve pomoći od dijela građana izložene su kritici jer su se neki korisnici socijalnih pomoći sami doveli u socijalno zaštitnu potrebu /nemar, alkoholizam/ ili da dobivenu pomoć utroše na pušenje i alkohol. Ta oprečna mišljenja i nerazumijevanja treba objašnjavati, jednoj i drugoj strani, problem rješavati kroz komunikaciju putem gradskih službi sukladno pravnim propisima.

Izraženo je zadovoljstvo što se pored kreditiranja uvelo i stipendiranje učenika, pogotovo što se otvorila mogućnost da na taj način mogu studirati nadareni a siromašni učenici. Po toj osnovi u Gradu Lepoglava ove godine biti će odobreno 25 stipendija, a za deficitarna zanimanja 5 stipendija.

Gost Konvencije bio je saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek. U svom je pozdravnom govoru izrazio zadovoljstvo radom Gradske organizacije i suradnjom u protekloj godini. Osvrnuo se na zadaće u tekućoj godini koja će biti izborna, na pripremama da SDP preuzme vlast jer može građanima ponuditi više. Ekonomsko stanje u zemlji  dovedeno je do očaja građana, na površinu je izbila sva prljavština vladanja HDZ-ove vlasti, građani uviđaju grabež koja se događala. - U ovoj Vladi jedni su odgovorni za činjenje, a drugi za nečinjenje odnosno propuste što su okretali glavu, pa svi trebaju otići. SDP garantira poštenu vlast i bolju budućnost građanima Hrvatske, istakao je Habek.

GO SDP-a Lepoglava