Uto22012019

Posljednje izmjene07:40:02 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport STRANKE Stjepan Špiranec na čelu Foruma seniora GO SDP-a Lepoglava

STRANKE Stjepan Špiranec na čelu Foruma seniora GO SDP-a Lepoglava


Stjepan Špiranec
u naredne će četiri godine obnašati dužnost predsjednika Foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava pri čemu će mu pomagati Estera Benković kao njegova zamjenica. Uz njih dvoje, Gradski odbor Foruma seniora činit će i Jelica Osonjački, Josipa Rudec, Olja Gregur, Josip Husnjak i Alojz Gredelj. Zaključak je to Konvencije Foruma seniora Gradske organizacije SDP-a Lepoglava održane 28. veljače u Lepoglavi.

- Pred nama je puno posla. Ne samo onog političkog već i društvenog. Mi smo taj glas naših starijih građana koji imaju svoje specifične probleme i potrebe koje ćemo nastojati rješavati većim zagovaranjem prema strukturama vlasti. Nećemo zanemariti niti našu aktivnu ulogu u promicanju socijaldemokracije i lijeve opcije koja je jedina pokazala da joj je stalo do starijih. Pred nama je puno posla – zaključio je novoizabrani predsjednik Špiranec inače od strane predsjednika SDP-a Hrvatske i premijera Vlade Zorana Milanovića nagrađeni SDP-ovac.

Osim izbora za novo rukovodstvo Foruma seniora, Konvencija je usvojila izvještaj o radu za proteklo četverogodišnje razdoblje nakon kojeg su se članovi Foruma i prisutni gosti uključili u raspravu naglasivši kako će seniori u sljedećem mandatu nastojati potaknuti članove na još veću aktivnost, uključivati se u sve izborne aktivnosti, prigodno obilježavati značajne događaje za građane treće životne dobi te biti dio SDP-ove aktivne socijalne politike koja je usmjerene prema njima. Naglašena je i važnost suradnje s umirovljeničkim udrugama i organizacijama civilnog društva koje se bave problemima starijih osoba.

Predsjednik Županijskog Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije i zamjenik predsjednika Foruma seniora SDP-a Hrvatske Josip Hehet pozdravio je lepoglavske seniore te u svom obraćanju naglasio njihovu važnu ulogu u stvaranju pozitivnog okruženja za starije SDP-ovce podsjetivši pritom da je lepoglavska organizacija bila jedna od prvih osnovanih u Varaždinskoj županiji.
- Starost nije bolest, starost nije problem, starost nije čekaonica na put bez povratka. Aktivno starenje je nešto na što svi moramo biti spremni jer nas ono čini živima. Mi svi zajedno možemo pružiti dovoljnu dozu znanja, iskustva i mudrosti našim agilnijim mlađim kolegama koji nas dobro vode. Lojalni smo i odgovorni članovi stranke koji će i na predstojećim parlamentarnim izborima učiniti sve kako bi polučili dobar izborni rezultat SDP-a i naših koalicijskih partnera kako bi Hrvatska zadržala svoj lijevi smjer i ostala na zdravom putu – naglasio je Hehet.

Lepoglavski zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač seniorima je naglasio mjere aktivne socijalne politike Grada Lepoglave kao i nastojanja SDP-a koji vodi taj resor da se seniori što više uključe u razna tijela koja pripremaju javne politike te na taj način budu i direktno uključeni u kreiranje dodatnih mjera za građane treće životne dobi.
Da, potrebna su druženja, ona neobavezna, svakodnevna, sportska ili neke druge vrste, kako bi osobe treće životne dobi mogle produžiti svoju aktivnost, ali i razgovarati o svojim problemima te ih zajedno riješiti ili ukazati nama u izvršnom dijelu lokalne vlasti na njih. Na nama je da provodimo aktivnu socijalnu politiku koja je usmjerena na naše starije sugrađane - rekao je Kovač i pozvao sve članove da planirani rad Foruma približe osobama u svojoj sredini te da ih pozovu da im se pridruže u predstojećim planiranim aktivnostima.

Na konvenciji su kao gosti sudjelovali i predsjednik Foruma seniora SDP-a Gradske organizacije Ivanec Ante Đukić, predsjednik Foruma mladih SDP-a Lepoglava Vinko Strupar i tajnica Foruma žena SDP-a Lepoglava Miljenka Varović.