Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport Ruža Kučar i dalje na čelu FŽ SDP-a

Ruža Kučar i dalje na čelu FŽ SDP-a

lepoglava

U petak, 19. studenog održana je redovna Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena Gradske organizacije Lepoglave. U izvještaju za proteklo četverogodišnje razdoblje istaknuto je da se provodio zacrtani program:  aktivno sudjelovanje u izbornim aktivnostima SDP-a i promoviranju socijaldemokratskih vrijednosti, promicanje ravnopravnosti spolova, zalaganje za suzbijanje nasilja u obiteljima.

U brizi za bolje zdravlje žena organizirano je predavanje o menopauzi žena te sportska rekreacija za mlađu i stariju žensku populaciju koja se redovno provodi dva puta tjedno. Održane su razne izložbe: ženskih ručnih radova, izložba pisanica u Lepoglavi i Varaždinu, na sajmu eno-gastronomije i starih zanata u Lepoglavi. Forum žena sudjelovao je  i u drugim manifestacijama u Lepoglavi /maskenbal, festival čipke/, a bile su i organizator kulturnih programa - poetsko-glazbenih večeri.

U programu za naredno razdoblje poseban akcenat stavljen je na osnaživanje i poticanje žena za veću uključenost u politiku, posebno u lokalnoj zajednici, te zalaganje za projekte od zajedničkog interesa za žene i lokalnu zajednicu. Provoditi će se razne humanitarne, kulturne i druge društvene aktivnosti u cilju solidarnosti, promocije, edukacije te podrške ženama i djeci /predavanja, tribine, okrugli stolovi, izložbe, priopćenja, peticije/. Obilježavati će se važniji datumi – Međunarodni dan žena, Međunarodni dan obitelji, starijih osoba, dan protiv nasilja u obitelji i sl.

Za predsjednicu je ponovno izabrana Ruža Kučar, zamjenice su Vesna Lončar i Danica Očurščak, a tajnica je Marija Varović.