Sri23012019

Posljednje izmjene11:37:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport LEPOGLAVSKI REFORMISTI NAJAVILI REFERENDUM O LOKALNIM VODOVODIMA Pitat će građane da li žele da Grad Lepoglava iz gradskog proračuna financira redovne sanitarne analize vode

LEPOGLAVSKI REFORMISTI NAJAVILI REFERENDUM O LOKALNIM VODOVODIMA Pitat će građane da li žele da Grad Lepoglava iz gradskog proračuna financira redovne sanitarne analize vode


Gradska organizacije Lepoglava Narodne stranke – Reformisti, održala je u lepoglavskom Domu kulture izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je najavila pokretanje procedure za raspisivanje lokalnog referenduma vezanog za lokalne vodovode . Dođe li do referenduma, građanima bi se trebali izjasniti da li su za to, ukoliko podržavaju opstanak lokalnih vodovoda, da Grad Lepoglava iz gradskog proračuna financira redovne sanitarne analize vode.


- Mislimo da bi bilo poželjno i odgovorno od Grada Lepoglave da se uključi u održavanje vodovoda barem u smislu zdravstvenih analiza ispravnosti vode i sebe učini aktivnim sudionikom toga procesa kako bi se ovo, ne samo lokalno nego i nacionalno bogatstvo održalo u budućnosti, a ne da se uvijek peru ruke na način i u smislu pozivanja na red lokalnih i vodovodnih odbora. Ono što najviše ljude brine je to da im se kao jedino rješenje nudi priključivanje na velike vodovodne sustave – istaknula je predsjednica Reformista Gradske organizacije grada Lepoglave Marija Sambol iznijevši podatak da su na području grada Lepoglave na lokalne vodovode priključena 1028 kućanstava, jedna tvornica, jedan ugostiteljski objekt te 33 klijeti odnosno više od 3000 ljudi.

- Mi želimo omogućiti građanima da se najprije izjasne žele li lokalni referendum na ovu temu, a onda da se izjasne na postavljeno pitanje: "Ukoliko podržavate opstanak lokalnih vodovoda jeste li za to da Grad Lepoglava iz gradskog proračuna financira redovne sanitarne analize vode?" - rekla je Sambol najavivši početak organizacijskih priprema za prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma.

Podršku referendumu na presici je dala saborska zastupnica i potpredsjednice NS – Reformisti Natalija Martinčević istaknuvši da referendum pokreću na inicijativu građana.
- Kao saborska zastupnica i potpredsjednica stranke došla sam podržati građane grada Lepoglave u njihovoj želji da ostanu na svojim lokalnim vodovodima te da ih se ne prisiljava da se priključuju na bilo koje druge sustave. Ovim referendumskim pitanjem tražimo da se Grad Lepoglava obaveže da će u proračunu osigurati sredstva te da će redovito kontrolirati sanitarnu kvalitetu vode. Dakle, građani imaju pravo na svoje lokalne vodovode, a obveza Grada Lepoglave treba biti da im osigura da ta voda bude sanitarno kontrolirana. To je referendumski zahtjev i očekujemo, budući da je pokrenut na inicijativu građana, da ćemo skupiti dovoljan broj potpisa te da će Grad Lepoglava sukladno njima postupiti – rekla je Martinčević.

Reformisti su ovom prigodom najavili i izlazak na izbore za članove mjesnih obora na području grada Lepoglave koji će se u Lepoglavi održati 24. svibnja ove godine.
- Mi kao Reformisti smo organizirani u svim dijelovima županije – u svih 28 gradova i općina. Osim što kontinuirano radimo na organizacijskim, tehničkim i formalnim ustrojima, permanentno svakim danom povećavamo članstvo. Danas smo već na brojci od preko 3100 članova u Varaždinskoj županiji što dovoljno govori o respektabilnosti stranke. Kao takva, stranka će izaći na sve predstojeće izbore. Tako ćemo ići i na izbore za mjesne odbore u gradu Lepoglavi – rekao je predsjednik Županijske organizacije Narodne stranke – Reformisti Varaždinske županije Tomislav Paljak dok je predsjednica Gradskog odbora najavila da će biti nositeljica liste za Mjesni odbor Lepoglavu.