Uto22012019

Posljednje izmjene07:40:02 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Koalicija HNS-HSU-SDP vjeruje u pobjedu na izborima za vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave

POLITIKA Koalicija HNS-HSU-SDP vjeruje u pobjedu na izborima za vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave


Koalicija stranaka SDP, HNS i HSU najavila je zajednički izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave. Što nude građanima, javnosti su na konferenciji za medije održanoj u lepoglavskom Domu kulture poručili predsjednik Gradske organizacije HNS - Liberalni demokrati grada Lepoglave Milan Pavleković i njegov zamjenik Marijan Škvarić, predsjednik Gradskog odbora SDP-a grada Lepoglave Hrvoje Kovač te predsjednik Gradske organizacije HSU-a grada Lepoglave Ignac Lončar.

Milan Pavleković (HNS) istaknuo je da je koalicija HNS-HSU-SDP na vlasti u gradu Lepoglavi već 14 godina, a da je u 10 godina u svih 11 mjesnih odbora navedena koalicija imala većinu ili predsjednika mjesnih odbora.
- U tom smo periodu brinuli o jednakomjernom razvoju cijelog gradskog područja, ne izostavljajući nikoga. Vodili smo brigu o svim generacijama – istaknuo je Pavleković rekavši kako je koaliciji uvijek bila bitna suradnja s mjesnim odborima i građanima te da je ta suradnja pridonijela ostvarenju svih postignutih rezultata.
- Lepoglava je grad vizije i grad projekata i jedino kao takva može funkcionirati. Nadam se da će 24. svibnja većina građana dati podršku našoj koaliciji kako bi i u narednom periodu mogli nastaviti sa svim projektima usmjerenima boljitku Lepoglave. Našoj koalicije vrijedi vjerovati jer je dosad ostvarila, ostvaruje ili će ostvariti sve ono što smo obećali – istaknuo je Pavleković.

- Kad smo radili liste vodili smo se time da želimo imati zastupljene i mlade i žene koje su, nažalost, u nepovoljnom položaju što se tiče politike. Na našoj listi zastupljenost mladih i žena je 40 posto. Kad im pridodamo naše koalicijske partnere – umirovljenike, evidentno je izražena međugeneracijska solidarnost. Pri tome ih nismo stavljali na listu samo da je popune već smo im dali i vodeća mjesta. Vjerujemo da će kad uđu u mjesne odbore svi imati velike koristi od njih – istaknuo je Hrvoje Kovač (SDP).
- Zadnjih godinu i pol do dvije smo osluškivali što građanima treba, planirali aktivnosti i provodili ih – rekao je Kovač dodavši da Lepoglava dobro radi na privlačenju sredstava iz europskih fondova, ali da su važni i oni manji projekti koje građani žele.
- Gdje će bit koja lampa, gdje će ići neki novi put su stvari koje zanimaju građane, a mi to nudimo i dajemo. To slijed jedne zajedničke velike priče koju drži izvršna vlast u gradu Lepoglavi, a koja se nudi i mjesnim odborima. Sve potrebe, probleme i aspiracije građana nastojimo sprovesti kroz otvorenu suradnju s građanima i otvorenu javnu politiku koju im nudimo – istaknuo je Kovač dodavši da su građani ti koji pune proračun i da shodno tome imaju pravo dio proračuna potrošiti u svom mjesnom odboru na način koji oni smatraju shodnim.
- Mi im to želimo pružiti i omogućiti građanima – zaključio je Kovač.

Ignac Lončar (HSU) u svom je obraćanju naglasak stavio na međugeneracijsku solidarnost koja se proteže kroz sve kandidacijske liste koalicije.
- Sve je više starih domaćinstva koja imaju sve veće potrebe i zato je važno da u mjesnim odborima budu starije osobe koje će o njima voditi brigu – rekao je Lončar dodavši da starije osobe još puno toga mogu dati.
Podsjetio je tom prigodom na socijalnu skrb koju je Grad osigurao za osobe kojima je takva skrb potrebna.
- Vjerujemo da građani neće nasjesti jeftinim populističkim frazama koje slušamo ovih dana – zaključio je Lončar pozvavši birače da glasaju za kandidate s koalicijske liste HNS-HSU-SDP.

Na kraju konferencije za novinare javnosti se obratio i Marijan Škvarić (HNS), lepoglavski gradonačelnik, kazavši da je koaliciji HNS-HSU-SDP čovjek uvijek na prvom mjestu.
- Moramo doći do svakog građana, pitati ga o problemima i pronaći rješenje za njih. Svi građani na području grada Lepoglave moraju imati iste uvjete kad je društveni, gospodarski, ali i komunalni standard u pitanju. To smo ostvarili u ovih 10 godina. Važno je raditi, a ne pričati – rekao je Škvarić istaknuvši da se u Lepoglavi puno radi što građani mogu i vidjeti.
- Građanima poručujem da odaberu ljude koji rade, a ne pričaju i rezultati će biti vidljivi – poručio je Škvarić dodajući da su brojni projekti i programi, posebice što se komunalnog standarda tiče, realizirani bez dodatnog opterećenja građana.
- Za njihovu realizaciju koristimo potpore Europske unije i resornih ministarstava – zaključio je Škvarić.