Pon13072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Forum mladih SDP-a građanima predstavio poticaje za mlade poduzetnike

POLITIKA Forum mladih SDP-a građanima predstavio poticaje za mlade poduzetnike


Lepoglavski Forum mladih SDP-a ovog je vikenda organizirao akciju “Zavrti ideju”. Forumašice i forumaši u lepoglavskom su parku dijelili informativne letke o akciji i informirali građane o mogućnostima koje im nude fondovi EU i programi Vlade RH kada je u pitanju razvoj poduzetništva i pokretanja poslovanja.


Iz strukturnih fondova Europske unije do 2020. godine za razvoj malog i srednjeg poduzetništva namijenjeno je 970 milijuna eura, a za registraciju tvrtke potrebno je svega 24 sata uz mala financijska sredstva. Novčana potpora za samozapošljavanje iznosi 25.000 kn, a odobravanje kredita u iznosu od 10.000 do 120.000 kuna moguće je uz povoljnu kamatu. Ta sredstva EU možemo iskoristiti samo ako mladi zaista apliciraju za neku od navedenih mogućnosti. Naš je cilj informirati mlade ljude o ovim iznimnim prilikama kojima se mogu aktivirati na tržištu rada – kazao je Vinko Strupar, predsjednik Foruma mladih SDP-a Lepoglava.

Akciji su se pridružili i Luka Zrinski, predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i Hrvoje Kovač, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava koji su građanima poručili kako se upravo zahvaljujući nikad većim sredstvima iz fondova Europske unije, malom i srednjem poduzetništvu otvaraju nove prilike za povećanje konkurentnosti, povećanje produktivnosti, smanjenje troškova te u konačnici nova radna mjesta.

Prilika je tu, samo ju treba iskoristiti. Sad je „loptica“ na strani svih koji imaju ideju. Zavrtite ideju! – poručili su.

Da sve ne bi ostalo samo na ozbiljnom razgovoru, forumaši građane, posebno one najmanje počastili sokovima, dok su nešto starijima podijeljeni razni promotivni materijali. Ova akcija ide u prilog tezi i želji lepoglavskog SDP-a da bude vidljiva organizacija u lokalnoj zajednici koja radi za i s građanima.