Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport HDZ: ''Nenamjensko trošenje sredstava''

HDZ: ''Nenamjensko trošenje sredstava''

vijece-dodatna

Otrovne strelice između oporbe i vladajuće garniture u gradu Lepoglavi ne prestaju. Hrvatska demokratska zajednica Grada Lepoglave predala je zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave u kojem između ostaloga traže osnivanje povjerenstva za provjeru namjenskog utroška sredstava bespovratne pomoći gospodarstvenicima Grada Lepoglave, odnosno povrat sredstava od onih gospodarstvenika koji su ista utrošili nenamjenski.

Također, u zahtjevu kojeg osim vijećnika HDZ-a Roberta Mačeka, Alojza Špička i Stjepana Prašničkog potpisuju i vijećnik HSP-a Stjepan Cerovečki i nezavisni vijećnik Željko Loparić traži se rasprava o radu mjesnih odbora na području Grada Lepoglave zbog navodnog nefunkcioniranja istih te zlouporaba ovlasti predsjednika pojedinih mjesnih odbora. Prema tvrdnjama oporbenih vijećnika, pojedini mjesni odbori uopće ne održavaju sastanke i ne donose godišnje planove, a zlouporaba ovlasti pojedinih predsjednika mjesnih odbora vidljiva je prilikom dodjele raznih pomoći na osnovi socijalnog statusa, te prilikom podjele darova za djecu.

Lepoglavski oporbenjaci svoje zahtjeve temelje na činjenicama kako su pojedini gospodarstvenici sredstva su utrošili nenamjenski jer se iz pojedinih računa ne vidi stvarna namjena utroška sredstava. Dio gospodarstvenika dobio je sredstva za djelatnosti koje ne obavljaju, a pojedini gospodarstvenici svoju su namjenu utroška sredstava opravdavali nakon roka, koji je bio 01.12.2009, i to zamjenom računa i virmana. U priopćenju stoji kako se na ovaj način "žele otvoriti temeljna pitanja političkog poštenja i odgovornosti u Lepoglavi, ali i pitanja elementarnog morala ljudi koji i danas drže kako mogu o svemu odlučivati bez nas."