Sri02122020

Posljednje izmjene02:24:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport HDZ kritizira gradsku vlast

HDZ kritizira gradsku vlast

hdz-logo

Aktualna vlast u Lepoglavi većinu bespovratnih sredstava za gospodarstvo podijelila je po stranačkom, prijateljskom i rođačkom ključu, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Maček.

Prema Mačekovim tvrdnjama izrečenima jučer na konferenciji za novinare u Varaždinu, HNS-ov vijećnik Ivan Pintarić nenamjenski je potrošio 15.000 kuna u 2008. godini, a zatim dobio još 20.000 kuna, dok je njegov sin ponovno dobio studentsku stipendiju, iako nije završio godinu. HDZ-ovci ne štede aktualnu vlast i dodaju još dva slučaja bez izvještaja o utrošku sredstava i zapošljavanja rodbine. Zbog ovih slučajeva tražit će se provjera ugovora i vraćanje novca u lepoglavski proračun.
 
Kako bi ukazali na nepravilnosti koje su u posljednje vrijeme česte u Gradu Lepoglavi, te kako bi na taj način prekinuli medijsku šutnju, jučer je u sjedištu Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu održana konferencija za novinare koju je sazvao Robert Maček, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Lepoglave, ujedno i potpredsjednik lepoglavskog Gradskog vijeća.  Bespovratni gradski poticaji koji su trošeni nenamjenski, kao i  stipendije koje su dobivali studenti koji nisu zadovoljavali uvjete – samo su mali dio problematike koja muči lepoglavske HDZ-ovce, rekao je Maček, te najavio sljedeće korake:

{play}Radio_vijesti/macek-izjava.mp3{/play}

Lepoglavski HDZ nije protiv pomoći gospodarstvenicima, već se protivi kriterijima na temelju koji se pomoć može ostvariti, napominje Maček i zaključuje kako se nada da će mjerodavne institucije na pošten način odraditi svoj posao.