Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport Video: Susret Regionalnih saveza narodnjaka

Video: Susret Regionalnih saveza narodnjaka

hns-regional-n

Prošle subote, 06. veljače u čitaonici Doma kulture u Lepoglavi održan je radni sastanak koji je okupljao predsjednike, potpredsjednike i tajnike Regionalnih saveza Hrvatske Narodne Stranke. Na sastanku se raspravljalo o smjernicama vezanima uz organizaciju i koordinaciju rada Regionalnih saveza HNS-a te o modelu organizacijskog jačanja ustroja i djelovanja Sjeverozapadnog regionalnog saveza, a Boris Blažeković je sve prisutne upoznao s djelovanjem Političke akademije HNS-a, koje je ujedno i voditelj.

Osim predsjednika, potpredsjednika i tajnika iz Središnjeg, Sjeverozapadnog, Dalmatinskog i Slavonsko – baranjskog regionalnog saveza, na sastanku su prisustvovali župan Varaždinske županije, Predrag Štromar i njegov zamjenik Milan Pavleković te gradonačelnik Marijan Škvarić. Zanimljivo je spomenuti kako unutar Sjeverozapadnog regionalnog saveza, Varaždinska županija broji oko 50 posto članova HNS-a te da na razini županijske organizacije HNS ima 8 gradonačelnika odnosno načelnika i čak 113 vijećnika.

- Trebamo čestitati Marijanu Škvariću i Milanu Pavlekoviću na svemu što su uspjeli napraviti za svoj grad i za svoje sugrađane, jer mi smo stranka projekata ali mi smo i stranka ljudi. Također cijeli Sjeverozapadni regionalni savez što se tiče stranke je najjači u Hrvatskoj i zato smo ovdje počeli s ovakvim radnim sastankom da njihov duh i njihove organizacijske sposobnosti prenesemo na cijelu zemlju. Prije 6 godina u Puli smo donijeli odluku da krenemo u organizacijsko jačanje stranke i cilj nam je bio da pokrijemo Hrvatsku sa svim podružnicama. Mi smo danas što se tiče zastupnika u Saboru, treća stranka u Hrvatskoj, ali po organizacijskoj snazi mi smo drugi. Trenutačno imamo 40.000 članova s time da smo ih izbrisali oko 2.000 preko skupština i tako imamo pokrivenost podružnica i to u gradovima 95 posto a u općinama 78 posto. Promjenom statuta regionalnim predsjednicima smo dali veće ovlasti koje su u skladu s našim politikama regionalizacije i decentralizacije. Ovo je prvi takav sastanak nakon promjene statuta, kojeg ćemo imati minimalno šest puta godišnje radi bolje upoznavanja, a sastanci će se organizirati svaki puta u drugoj regiji. – istaknuo je Glavni tajnik HNS-a, Srećko Ferenčak.

Kako bi se poboljšala komunikacijska struktura unutra Sjeverozapadnog regionalnog saveza, predsjednik tog istog saveza Zlatko Koračević u svojoj je prezentaciji predložio formiranje timova po županijama s kojima bi održavali mjesečne kolegije. Nakon sastanka gosti su obišli  Dom kulture, Crkvu i Galeriju lepoglavske čipke.

Foto: Bojan Migač
Video: Dražen Hrupek, Dražen Hočurščak