Pon13072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Doroteja Risek na čelu Foruma mladih Gradske organizacije SDP-a Lepoglava

POLITIKA Doroteja Risek na čelu Foruma mladih Gradske organizacije SDP-a Lepoglava


Forum mladih Gradske organizacije SDP-a Lepoglava održao je drugu izborno - izvještajnu konvenciju na kojoj je, nakon dvije godine na čelu Foruma mladih SDP-a Lepoglava, Vinko Strupar predao dužnost predsjednika novoizabranoj predsjednici Doroteji Risek.
Za zamjenicu predsjednice izabrana je Petra Horvatić dok će Nikola Cingesar obavljati tajničke poslove. U Gradski su odbor odlukom članova Foruma mladih izabrani Mihaela Grd, Dario Mađar, Dalibor Šumečki i Vinko Strupar.

Osim izbora novog vodstva, jedna od najvažnijih tema bila je i izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju kroz koje je prisutne vodio Vinko Strupar.
Gradska organizacija Foruma mladih SDP Lepoglava u svom je radu oduvijek polazila od temeljnih načela slobode, jednakosti i uvažavanja svakog pojedinca neovisno o njegovoj različitosti. Vođena upravo tim idealima u proteklom je razdoblju ostvarila zapažene rezultate na cijelom spektru različitih područja. Pozitivni rezultati rada Gradske organizacije, kao i zamijećenost istih od strane šire javnosti mogu se vidjeti i u stalnom porastu članstva, ali i konkretnom radu za lokalnu zajednicu – istaknuo je dosadašnji predsjednik Foruma mladih GO SDP-a Lepoglava Vinko Strupar.

Podnoseći izvješće o radu, iz aktivnosti Foruma mladih izdvojio je sudjelovanje članova na nekoliko međunarodnih projekata s EU predznakom. Spomenute su i aktivnosti promocije mladih autora, fotografa, umjetnika i drugih kulturnjaka, kao i tradicionalne akcije u Lepoglavi povodom Međunarodnog dana žena, Praznika rada i aktivna pripomoć u organizaciji aktivnosti Foruma žena i Foruma seniora. Spomenuta je i potpora projektima "Zavrti ideju" i "Garancija za mlade“.
- Ideal socijaldemokracije ostvarivali smo kroz aktivnosti u kojima smo iskazivali solidarnost s onima koji su se našli u nevolji pa smo tako volontirali za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji, uključili smo se i u mnoge druge humanitarne aktivnosti kao što su sabirna akcija „Banka hrane“, pomogli smo inicijativu za prikupljanje udžbenika za novu školsku godinu, odazvali smo se pozivu dječjeg vrtića za donacijom prijeko potrebnih dječjih krevetića, odgovorili smo na poziv Caritasa župe Ivanec za pojačanom potrebom za toplom odjećom i obućom, a bili smo dio sabirne akcije pod motom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija – kazao je Vinko Strupar.

Nova predsjednica, Doroteja Risek najavila je izradu Programa rada.
- Sigurna sam da će i novoizabrano vodstvo s novom energijom i elanom u svom mandatu nastaviti kvalitetan rad naših prijatelja prije nas te kao i do sad biti među najaktivnijim forumima u Varaždinskoj županiji, fokusirajući aktivnosti na povećanje aktivnog broja članstva i jačanje organizacije, ali i zagovaranja interesa mladih kao važnog dijela današnjeg društva pred lokalnim, ali i regionalnim vlastima. Time ćemo kao i do sad biti potpora te injekcija mladosti i elana SDP-u Lepoglava – poručila je Doroteja Risek, novoizabrana predsjednica Foruma mladih GO SDP-a Lepoglava.

Uz aktivne članove lepoglavskog Foruma mladih SDP-a, na konvenciji su kao gosti sudjelovali i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Luka Zrinski, predsjednica Foruma mladih SDP-a Varaždinske Toplice Maja Erić, predsjednica Foruma mladih SDP-a Jalžabet Petra Međimorec i predsjednik Foruma mladih SDP-a Maruševec Mario Klapša. Sudionike konvencije pozdravili su i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač kao i tajnica Foruma žena SDP-a Lepoglava Miljenka Varović.