Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport POLITIKA Gradska organizacija SDP-a obilježila Međunarodni dan starijih osoba

POLITIKA Gradska organizacija SDP-a obilježila Međunarodni dan starijih osoba


Gradska organizacija SDP-a iz Lepoglave tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a i ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz ‘čašicu’ iskrenog razgovora, bez neke pompe provesti vrijeme s njima jednostavnim druženjem.

Prigodne poklone svojim je sugrađanima predao predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač, a u obilježavanju Dana starijih pridružili su mu se i predsjednik Mjesnog odbora Purga Ivan Hojsak te Miljenka Varović.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo značenje osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš, koji se može prilagoditi kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba.
Premda su poklonili bili više simbolične naravi, najveći poklon koji su lepoglavski SDPovci poklonili svojim starijim sugrađanima svakako su bili posjeta i razgovor jer se više puta potvrdilo kako je onaj ljudski oblik druženja, aktivnog slušanja i kvalitetnog provođenja vremena s osobom daleko vrjedniji od bilo kakvog materijalnog poklona.

"Uvažavanje i razumijevanje starijih, temelj je svakog razvijenog društva. Svim našim starijim Lepoglavčankama i Lepoglavčanima, uz najljepše želje i puno zdravlja, čestitam Međunarodni dan starijih osoba, premda, stari smo onoliko koliko se osjećamo starima pa je pitanje tko je zapravo danas star.", čestitka je, koju je, povodom Međunarodnog dana starijih osoba uputio predsjednik Gradske organizacije SDP-a Hrvoje Kovač.