Sri08042020

Posljednje izmjene09:12:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

IZ GRADA Gradske mjere pomoći građanima i zaposlenicima vrtića – Grad podmiruje troškove sufinanciranja smještaja djece u vrtićima


S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koja će u velikoj mjeri negativno utjecati na gospodarstvo, a time i egzistenciju građana, Grad Lepoglava počeo je pripremati mjere koje bi građanima trebale omogućiti da lakše prebrode neizbježnu gospodarsku krizu i posljedice koje će prouzročiti.
Gradskom je vijeću predloži donošenje Odluke o dopunama Odluke o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece s područja Grada Lepoglave u dječje vrtiće za 2020. godinu kojom se roditelji oslobađaju plaćanja troškova sufinanciranja smještaja djeteta u vrtiću za vrijeme obustave rada vrtića.

Opširnije...

IZ GRADA Zbog sigurnosti odgođena isplata uskrsnice umirovljenicima, čeka se smirivanje epidemiološke situacije


Brinući o građanima starije životne dobi, posebice onima slabijeg imovinskog stanja, Grad Lepoglava odlučio je ove godine, uz novčani dar za Božić, isplatiti i Uskrsnice u istom iznosu od 200 kuna. Uskrsnice su trebale biti isplaćene uoči uskrsnih blagdana no zbog trenutne epidemiološke situacije njihova je isplata odgođena.

Opširnije...

ODRŽANA 20. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Zbog razmimoilaženja u stavu treba li se sjednica, s obzirom na okolnosti vezane za koronavirus, održati u skraćenom obliku, vijećnici HSS-a, SDP-a i zamjenik gradonačelnika napustili sjednicu. Vijećnici HNS-a, HDZ-a i


Na samom početku sjednice, koja je uz obrazloženje da će se tako postići veći stupanj zaštite vijećnika, održana u Domu kulture, a ne u Gradskoj vijećnici, došlo je do razmimoilaženja u stavovima treba li se sjednica održati u skraćenom obliku, odnosno da se s dnevnog reda izuzme većina od 18 točaka.

Opširnije...

OBAVIJEST Grad Lepoglava osigurava dostavu namirnica starijim sugrađanima


S obzirom na niz upita građana vezanih uz pomoć prilikom nabavke živežnih namirnica ili lijekova građanima koji su sami ili zbog stanja oko korona-virusa nemaju mogućnost dobiti pomoć od svojih potomaka koji rade u inozemstvu, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa planira osigurati stručnu i kontroliranu volontersku pomoć za sve građane u spomenutoj potrebi.

Opširnije...

IZ GRADA Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je u Lepoglavi koordinacijski radni sastanak s direktorom HEP ODS "Elektra Varaždin" Zdenkom Đulom.

Opširnije...

IZ GRADA Zasjedao gradski Savjet za socijalnu politiku


O provedenim i budućim aktivnostima i programima iz domene socijalne politike razgovaralo se na sjednici Savjeta za socijalnu politiku Grada Lepoglave čiji su se članovi po prvi puta u ovoj godini, okupili u Lepoglavi.

Opširnije...

KARANFILI S OSMIJEHOM ZA LEPOGLAVSKE ŽENE Na Međunarodni dan žena lepoglavski SDP-ovci iznenadili svoje sugrađanke


Povodom Međunarodnog dana žena, Gradska organizacija SDP-a Lepoglava tradicionalno je svoje sugrađanke darivala karanfilima uz iskrene čestitke povodom njihovog dana.

Opširnije...

PROSLAVA DANA ŽENA Druženje žena u organizaciji Ženske inicijative HNS-a Lepoglave


Šestu godinu za redom, Ženska inicijativa HNS-a Lepoglava organizirala je u Žarovnici proslavu Dana žena. Na proslavi se okupilo stotinjak članica i simpatizerki stranke koje su večer provele u zajedničkom druženju uz glazbu i ples.

Opširnije...

POLITIKA Gradonačelnik prozvao župana zbog loše mobilnosti građana


Zamjenik predsjednika HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je konferenciju za medije na kojoj se, govoreći o mobilnosti građana Varaždinske županije, osvrnuo na problem s kojim se suočavaju građani Lepoglave i okolnih jedinica lokalne samouprave kada je u pitanju prometna povezanost krajeva u kojima žive sa županijskim centrom te drugim sredinama. Pri tom je prozvao župana Radomira Čačića da ne čini ništa da bi se u tom pogledu išta promijenilo. Dapače, spočitao mu je da svojom bahatošću koči ranije planirane projekte koji su trebali građanima omogućiti bolju mobilnost.

Opširnije...