Uto01122020

Posljednje izmjene12:53:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

IZ GRADA Grad Lepoglava osigurao ukrase za vrtiće i prigodne darove za djecu


Ususret nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima dvorišta gradskih dječjih vrtića u Lepoglavi i Višnjici bit će posebno uređena. Za to se pobrinuo Grad Lepoglava koji je nabavio posebne ukrase. Riječ je o ukrasnim pingvinima koje je gradonačelnik Marijan Škvarić, na veselje vrtićkih mališana, predao vrtićima da njima ukrase svoj dvorišni prostor.

Opširnije...

IZ GRADA Upravljanje mobilnim reciklažnim dvorištem povjereno tvrtki Ivkom


Od 16. studenog građani s područja Grada Lepoglave imaju mogućnost da u svom naselju odlažu one vrste otpada koje su do sada morali odvoziti u reciklažno dvorište tvrtke Ivkom u Ivancu. Naime, tog je dana na području Grada Lepoglave s radom počelo mobilno reciklažno dvorište, prvo takvo na ovom širem području Varaždinske županije.

Opširnije...

OBAVIJEST Kreće isplata gradske božićnice za umirovljenike


Temeljem odluke gradonačelnika i ove će godine Grad Lepoglava prigodom nadolazećih božićnih blagdana umirovljenicima slabijeg imovinsko-socijalnog statusa s gradskog područja isplatiti prigodan novčani dar odnosno božićnicu. Ove godine u iznosu od 200 kuna.
Isplata božićnica počet će u ponedjeljak, 23. studenog 2020. i trajati do 23. prosinca 2020. godine, a pravo na njenu isplatu imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1.800 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Isplata gradskih potpora za novorođene


Na račune obitelji s područja Grada Lepoglave koje su tijekom ove godine dobile prinove, Grad Lepoglava će u ponedjeljak, 23. studenog uplatiti gradske jednokratne novčane potpore za novorođene. Naime, zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti održan tradicionalni prijem za roditelje, već će potpore biti uplaćene na njihove tekuće račune.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljene gradske potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja


Šest mladih obitelji ove će godine u Gradu Lepoglavi do vlastitog doma lakše doći zahvaljujući gradskoj potpori. Naime, Grad Lepoglava mladim je obiteljima dodijelio ukupno 228.000 kuna bespovratne potpore za gradnju ili kupnju obiteljske kuće odnosno kupnju stana.

Opširnije...

GRADSKO VIJEĆE GRADA LEPOGLAVE Održana online sjednica


Gradsko vijeća Grada Lepoglave održalo je 12. studenog svoju 25. sjednicu. Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno Odluke o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, sjednica je održana putem interneta. Vijećnici su se 13. točaka Dnevnog reda sjednice izjašnjavali putem elektroničke pošte. Glasanju se odazvalo 11 vijećnika koji su jednoglasno prihvatili sve podnesene prijedloge koji su se našli na Dnevnom redu sjednice.

Opširnije...

IZ GRADA Asfaltirane sanirane lokalne nerazvrstane ceste u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u MO Lepoglava


Ovih se dana na području Grada Lepoglave točnije u Ulici svetog Ivana te u Ulici Gorica na području Mjesnog odbora Lepoglava kraju privodi projekt sanacije dvaju klizišta odnosno sanacija klizištima oštećenih tamošnjih lokalnih nerazvrstanih cesta.

Opširnije...

IZ GRADA Grad izdvojio 20.000 kuna za nabavku opreme za liječenje oboljelih od COVID-a 19


Grad Lepoglava jedan je od članova konzorcija koji čine jedinice lokalne samouprave uključene u projekt "Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na području konzorcija Donja Voća" koje su udružile snage i prikupile ukupno 180.000 kuna te ih donirale Općoj bolnici Varaždin za kupnju opreme nužne za liječenje pacijenata od bolesti uzrokovane virusom COVID – 19.
Grad Lepoglava je u navedenoj inicijativi sudjelovao s donacijom od 20.000 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Gradski vrtići nesmetano rade uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka


Unatoč trenutnoj lošoj epidemiološkoj situaciji u Varaždinskoj županiji, gradski vrtići na području Grada Lepoglave nesmetan rade uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Opširnije...