Sri23092020

Posljednje izmjene06:24:47 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

IZ GRADA Komunalno redarstvo podsjećan na potrebu redovitog održavanja zemljišta


Komunalno redarstvo Grada Lepoglava podsjeća na obvezu vlasnike-posjednike zemljišta da svoje zemljište uz površinu javne namjene (nerazvrstane ceste) redovito održavaju na način da uklanjaju šikaru i raslinje koje zaklanja pogled i ugrožava sigurnost prometa.

Opširnije...

IZ GRADA Predstavljen projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku"


Zahvaljujući projektu Grada Lepoglave "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" šest je žena iz skupine teško zaposlivih osoba dobilo posao - pet s područja Grada Lepoglave i jedna s područja Općine Klenovnik, dok je 50-ak starijih i osoba u nepovoljnom položaju s područja ovih dviju jedinica lokalnih samouprava dobilo neophodnu pomoć. Istaknuto je to na konferenciji na kojoj je u Lepoglavi predstavljen projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" za koji je Grad Lepoglava, kao nositelj projekta, na natječaju za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. ostvario potporu u iznosu od 524.300 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Sanacija klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava


U Lepoglavi traju intenzivni radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanim cestama u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica. Radove izvodi tvrtka TTG iz Višnjice koju je Grad Lepoglava, kao najpovoljnijeg ponuditelja na provedenom javnom natječaju, odabrao da sanira navedena dva klizišta na području Mjesnog odbora Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Nakon prošlotjednog nevremena Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo teren


Nakon olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom koje je u večernjim satima 14. kolovoza pogodilo područje Grada Lepoglave, a posebice naselja Kamenicu, Žarovnicu i Kameničko Podgorje, gradsko Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izašlo je na teren te procijenilo nastalu štetu.

Opširnije...

23. GRADSKO VIJEĆE Pitanja vijećnika


Na 23. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su postavili niz vijećničkih pitanja.

Opširnije...

VIJEĆNIČKA PITANJA Zašto je prvo otpušten, a potom vraćen na posao djelatnik TKIC-a


I 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave standardno je započela vijećničkim pitanjima od kojih su neka izazvala burnu raspravu, a izrečena je i opomena vijećniku Stjepanu Črepinku zbog nepoštivanja Pravilnika o radu Gradskog vijeća.

Opširnije...

23. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA LEPOGLAVE Slijedi osnivanje podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici te otvaranje novih radnih mjesta


Gradsko vijeće Grada Lepoglave na svojoj je 23. sjednici održanoj 30. srpnja jednoglasno prihvatilo izmjene i dopune Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava čime su stvoreni uvjeti za osnivanje podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici gdje se kraju privode radovi na izgradnji objekta novog dječjeg vrtića. Ujedno, tim je izmjenama i dopunama dana suglasnost za uspostavu novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli i devet novih radnih mjesta

Opširnije...

IZ GRADA Zdravstveno ispravna voda prioritet Grada Lepoglave


U današnje vrijeme koje je obilježeno pandemijom korona virusa, svaka aktivnost koja se provodi s ciljem zaštite ljudskog zdravlja je od velike koristi i značaja. Uvažavajući navedeno, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je smjernice u kojima se ističe važnost provođenja dezinfekcije vode za ljudsku potrošnju. Radi se o mjeri koja je obvezna i provodi se u svim javnim vodoopskrbnim sustavima sredstvima na bazi klora, odnosno radi se o 15 % vodenoj otopini natrijevog hipoklorita koja učinkovito dezinficira cjevovode za pitku vodu, bez štetnosti za ljudsko zdravlje.

Opširnije...

IZ GRADA Traju pripreme za održavanje 24. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi


U jeku odgode brojnih manifestacija zbog epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, u Lepoglavi traju pripreme za 24. Međunarodni festival čipke koji će se održati ovog rujna i to u virtualnom obliku.

Opširnije...