Ned12092021

Posljednje izmjene01:28:22 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

IZ GRADA Uređuje se vodotok potoka u Kameničkom Podgorju


Unatrag nekoliko godina kontinuirano se na području Grada Lepoglave, zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Lepoglave i Hrvatskih voda, radi na uređenju vodotoka brojnih lokalnih potoka i rijeke Bednje.

Opširnije...

IZ GRADA Gradonačelnik Grada Lepoglave organizirao prijem za kolegu iz mađarskog Kiškumhalasa


25 godina dugo prijateljstvo gradova Lepoglave i Kiškumhalasa, koje je povezala tanka nit čipaka, uskoro će biti osnaženo potpisivanjem povelje o bratimljenju. Potvrđeno je to i prigodom otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke kada su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i gradonačelnik mađarskog Kiškumhalasa Fulop Robert potpisali pismo namjere o bratimljenju ovih dvaju čipkarskih centara. O tome i budućoj suradnji razgovaralo se na službenom prijemu kojeg je gradonačelnik Marijan Škvarić organizirao za svog mađarskog kolegu Fulopa Roberta.

Opširnije...

POZIV Poziv građanima da preuzmu spremnike za prikupljanje papira i plastike


Grad Lepoglava poziva sve građane koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da od ponedjeljka, 20. rujna do četvrtka, 23. rujna preuzmu žutu i plavu kantu za odvojeno prikupljanje plastike i papira (PVC kanta od 120 litara).

Opširnije...

IZ GRADA Završena sanacija klizišta u naselju Zolmani


Postavljanjem asfalta na saniranom dijelu kolnika lokalne nerazvrstane ceste NC-123 završila je sanacija klizišta u naselju Zolmani na području Mjesnog odbora Zlogonje.
Završnim radovima postavljanja asfaltnog tepiha prethodila je sanacija dijela oštećenog kolnika uz izgradnju potpornog zida koji će spriječiti daljnje klizanje tla.

Opširnije...

IZ GRADA Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta


Nakon što su početkom kolovoza potpisani ugovori o modernizaciji novih 1.748 metara lokalnih cesta na području Grada Lepoglave, teška mehanizacija tvrtke TTG iz Donje Višnjice, kojoj je Grad Lepoglava dodijelio poslove modernizacije, intenzivno radi na uređenju i pripremi za polaganje asfaltnog tepiha ugovorom obuhvaćenih cestovnih dionica.

Opširnije...

POZIV Grad poziva građane da preuzmu kante za prikupljanje plastike i papira


Grad Lepoglava poziva sve građane koji žive u kućanstvima (poziv se ne odnosi na stanare u stambenim zgradama) da u vremenu od četvrtka, 02. rujna 2021. godine do utorka 07. rujna 2021.g., preuzmu žutu i plavu kantu za odvojeno prikupljanje plastike i papira (PVC kanta od 120 litara).

Opširnije...

GRADSKO VIJEĆE Izvješća o radu ZSGUL na trenutke izazvalo žustru raspravu


Na dnevnom redu 2. sjednice gradskog vijeća Grada Lepoglave našla su se izvješća o radu Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave, Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativnog centra. I dok je Izvješće o radu Vatrogasne zajednice prihvaćeno jednoglasno i bez rasprave, osim uz pohvale vijećnika upućene vatrogascima za njihov rad i angažman, o izvješćima o radu ZSUGL vodila se na trenutke žustra rasprava.

Opširnije...

GRADSKO VIJEĆE Održan prvi aktualni sat novog saziva Vijeća


29. srpnja održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave koja je započela pitanjima vijećnika.

Opširnije...

IZ GRADA (FOTO) Za potporu projektima i programima organizacija civilnog društva Grad Lepoglava izdvojio 385.000 kuna


Predstavnici organizacija civilnog društva čiji su programi i projekti putem javnog natječaja odabrani za financiranje sredstvima iz gradskog proračuna, potpisali su 29. srpnja s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovom financiranju.

Opširnije...