Čet11022016

Posljednje izmjene10:12:50 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Izaslanstvo Festivala čipke kod belgijskog veleposlanika


Jubilarni 20. festival čipke koji će se u Lepoglavi održavati od 22. do 25. rujna predstavljen je u belgijskom veleposlanstvo u Zagrebu.

Opširnije...

IZ GRADA Rekonstrukcija niskonaponske mreže u Lepoglavskoj Vesi


U skladu s planiranim investicijama na području grada Lepoglave, Hrvatska elektroprivreda nastavlja zahvate na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Ovih je dana izvršena rekonstrukcija niskonaponske mreže u Lepoglavskoj Vesi, u djelu Frankopanske i Ulice braće Radić gdje su dotrajali drveni stupovi niskonaponske mreže zamijenjeni novim betonskima. Vrijednost investicije je 100.000 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Započele aktivnosti za dobivanje statusa Grad prijatelj djece


Kako bi svojim najmlađim građanima pružio još bolje uvjete za rast, razvoj i igru, Grad Lepoglava uključio se u akciju Gradovi i općine – prijatelji djece. Odluku o uključivanju u Akciju jednoglasno je usvojilo Gradsko vijeće, a s ciljem stvaranja sredine koja sustavno skrbi o djeci, uvažavajući njihova mišljenja, prava i potrebe.

Opširnije...

IZ GRADA Započele pripreme za 20. jubilarni festival čipke


Ove će se godine u Lepoglavi održati 20. jubilarni festival čipke. Dva desetljeća festivala koji uspješno promovira grad Lepoglavu i lepoglavsko čipkarstvo, obilježit će se sadržajno bogatim festivalskim programom koji će organizatori ponuditi svima koji će od 22. pa do 25. rujna, kada će se održavati 20. festival čipke, posjetiti Lepoglavu.

Opširnije...

OBJAVLJEN GRADSKI NATJEČAJ ZA UDRUGE Prijave do 25. veljače


I ove će godine Grad Lepoglava financijski poduprijeti projekte i programe udruga od interesa za opće dobro, a koje udruge provode na području grada Lepoglave. Stoga je raspisao javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava za pomoć u njihovoj u realizaciji.

Opširnije...

IZ GRADA "Uložit ćemo maksimalne napore u privlačenju investitora u Poduzetničku zonu"


U organizaciji Poslovnog tjednika u Zagrebu je održana konferencija Small&Medium Business Forum. Jedan od ciljeva navedene konferencije, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, bio je poticanje šire društvene rasprave o važnosti malih i srednjih poduzeća i obrta u Hrvatskoj.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava u suradnji s braniteljima želi u funkciju staviti "Vilu"


Cijeneći nemjerljiv doprinos branitelja u stvaranju slobodne Hrvatske te uvažavjući potrebe braniteljske populacije, lepoglavski je gradonačelnik Marijan Škvarić ispred Grada Lepoglave Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom uputio zamolbu za darovanje nekretnine odnosno stambenog objekta površine 602 četvorna metra u vlasništu Republike Hrvatske, a kojim upravlja Kaznionica. Riječ je o objektu u blizini povijesne gradske jezgre znanom kao Vila, koji bi se potom, posredstvom Grada i u suradnji s braniteljskim udrugama, dao na korištenje braniteljskoj populaciji s ciljem otvaranja lokalnog centra za psihosocijalnu pomoć.

Opširnije...

IZ GRADA Otvoren natječaj za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Lepoglavi


Grad Lepoglava raspisao je javni natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada. Riječ je o potpuno komunalno opremljenih devet čestica smještenih u Poduzetničkoj zoni Lepoglava s početnom cijenom od 10 eura za četvorni metar koje se prodaju isključivo u svrhu izgradnje objekata za proizvodno – gospodarsku djelatnost.

Opširnije...

NAJAVA Grad Lepoglava predstavit će gradski natječaj za udruge i održati radionicu pripreme projekta


Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro, koje provode udruge na području grada Lepoglave u 2016. godini, organizira predstavljanje ovogodišnjeg natječaja te radionicu pripreme projektnih ideja i projekata za natječaj koji će za financiranje program i projekata raspisati Grad Lepoglava.
Predstavljanje natječaja i radionica pripreme projekata održat će se u utorak, 26. siječnja, s početkom u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

Opširnije...

GRAD LEPOGLAVA Otvoren natječaj za dodjelu gradskih stipendija


Grad Lepoglava će u školskoj godini 2015./2016. stipendirati 40 studenata s gradskog područja i to 34 po osnovi socijalno – ekonomskog statusa, 3 po osnovi deficitarnih zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj grada Lepoglave (strojarstvo, građevinarstvo, elektrotehnika, arhitektura, medicina, matematika i fizika) te 3 po osnovi uspjeha i postignuća tijekom studiranja.
Stipendije će se dodijeliti temeljem otvorenog gradskog natječaja na koji će se prijave kandidata primati u roku od 15 dana od dana objave natječaja u Regionalnom tjedniku (natječaj je objavljen 19. siječnja 2016.).

Opširnije...

IZ GRADA Osniva se Savjet za razvoj civilnog društva Grada Lepoglave, traže se kandidati za članove


Nakon što je Gradsko vijeće na posljednjoj održanoj sjednici donijelo odluku o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva Grada Lepoglave, Grad Lepoglava pokrenuo je postupak za izbor njegovih članova.

Opširnije...

IZ GRADA Nove gradske potpore za novorođene u gradu Lepoglavi


Treći puta u ovoj godini, u okviru gradskog pronatalitetnog programa, Grad Lepoglava darivao je novčanim potporama obitelji s novorođenom djecom. Ovog puta, uoči Božića, podijeljeno je 13 novčanih potpora u iznosu od 1500, 2000 i 2500 kuna, ovisno o tome radi li se o prvom, drugom ili trećem odnosno svakom daljnjem djetetu u obitelji.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava podržava projekt "Šah u školi"


Znanstveno je dokazano da je šah izvanredno pedagoško sredstvo u razvoju djece i zbog tog je razloga u mnogim zemljama kao predmet uveden u škole. Želja da šah postane dio nastavnog programa i u školama u Hrvatskoj postoji, štoviše, Hrvatski šahovski savez osmislio je projekt "Šah u školi" kojim šah želi uvesti i u hrvatske škole.
Taj su projekt predstavnici Hrvatskog šahovskog saveza – velemajstor Goran Dizdar i član Upravnog odbora HŠS-a Željko Kiseljak, predstavili u Gradu Lepoglavi gdje su susreli s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem, ravnateljima triju osnovnih škola s gradskog područja te predstavnicima Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave te Šahovskog kluba Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglava kreće po status Grad - Prijatelj djece


Grad Lepoglava započeo je s aktivnostima uključivanja u akciju Gradovi i općine – Prijatelji djece. Gradovi – prijatelji djece (Child Friendly City) globalna je inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece, a Lepoglava to svakako želi biti.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglavski gradonačelnik uključen u proces izrade Strategije regionalnog razvoja

S ciljem izrade Strategije regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s Ekonomskim institutom, organizira radionice za izradu SWOT analiza s ključnim dionicima na regionalnoj i lokalnoj razini.
Na radionici održanoj u Krapini, zastupajući interese te ukazujući na razvojne probleme manjih gradova sjeverne Hrvatske koja obuhvaća područje Varaždinske, Međimurske, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke županije, sudjelovao je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Opširnije...

DAN GRADA Svečana sjednica Gradskog vijeća


Na svečanoj su se sjednici Gradskog vijeća, održanoj u lepoglavskom Domu kulture, okupili brojni uzvanici i gosti. Između ostalih, svojom su nazočnošću proslavu Dana grada uveličali potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, zamjenik ministra kulture Alen Kajmović, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, njegov zamjenik Alan Košić, predsjednica Skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić, izaslanik načelnika GSOSRH brigadir Stjepan Kožir te čelni ljudi susjednih općina i gradova, brojni gospodarstvenici te predstavnici ustanova i udruga s područja grada kao i gosti iz grada Paga te slovenskih općina Videm i Loška Dolina.

Opširnije...

DAN GRADA Dan grada obilježen posjetom vrtiću, sjećanjem na poginule branitelje i misnim slavljem


Na sam Dan grada Lepoglave, 8. prosinca, Dan grada obilježen je nizom događanja.

Opširnije...

JAVNI POZIV Osnivanje Savjeta za razvoj civilnog društva


Grad Lepoglava je uputio JAVNI POZIV za savjetovanje sa zainteresiranom javnošćuu postupku donošenja Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva grada Lepoglave.
Obzirom na planirano donošenja Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva grada Lepoglave i činjenice da se predmetna odluka odnosi na civilno društvo, kao i sve građane grada Lepoglave, Grad Lepoglava poziva zainteresiranu javnost – građane, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove, sve zainteresirane koji svojim prijedlozima i sugestijama mogu pridonijeti donošenju kvalitetne i provedive Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva grada Lepoglave, da se odazovu Javnom pozivu.

Opširnije...

IZ GRADA Komunalni radovi – održavanje kanala oborinske odvodnje na području grada Lepoglave

U okviru gradskog programa održavanja komunalne infrastrukture, na područjima gdje su u vrijeme kiša oborinske vode prijetile izlijevanjem, uređeni su kanali za njihovu odvodnju.

Opširnije...

IZ GRADA Milijunska investicija Hrvatske elektroprivrede na području grada Lepoglave


Sukladno planu investicija, Hrvatska elektroprivreda je na području Grada Lepoglave u naselju Zlogonje izgradila podzemnu visokonaponsku mrežu. Na taj je način stvorila preduvjete za nastavak vlastitog ulaganja na području Mjesnog odbora Zlogonje odnosno izgradnju triju trafostanica, čija je izgradnja planirana za iduću godinu. Ukupna vrijednost navedenih investicija kojima će se riješiti problem slabog napona, nešto je veća od 1,7 milijuna kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Turistički djelatnici posjetili Lepoglavu


Sudionici Poslovne turističke burze – tradicionalnog godišnjeg poslovnog susreta turističkih djelatnika koji se ove godine održava u Trakošćanu, njih stotinjak, nakratko su posjetili Lepoglavu gdje su im predstavljeni neki od lepoglavskih turističkih aduta – Gaveznica – Kameni vrh, lepoglavska župna crkva i samostan, te lepoglavska čipka.

Opširnije...