Sri04032015

Posljednje izmjene04:27:41 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Slovenija - zemlja partner na 19. međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi


Organizacijski odbor festivala čipke nastavlja s priprema za održavanje 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.
Na novom radnom sastanku potvrđeno je da će se 19. međunarodni festival čipke održavati u vremenu od 17. do 20. rujna. Uz datum održavanja Festivala, potvrđeno je da će festivalska tema biti vezana uz biljne i životinjske motive na lepoglavskoj čipki, nakitu, odjeći i crkvenom ruhu.

Opširnije...

IZ GRADA Gradu Varaždinu zanimljiva iskustva Grada Lepoglave u provođenju programa radova za opće dobro


Brojni gradovi i općine pokazuju interes za iskustva Grada Lepoglave u provođenju različitih gradskih programa i projekata. Među njima je i Grad Varaždin, koji pokreće program radova za opće dobro, koji se u Lepoglavi uspješno provodi već više od pola godine.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava financira rad logopeda u osnovnim školama s gradskog područja


Grad Lepoglava nastavlja s provođenjem mjera aktivne socijalne politike u okviru kojih proračunskim sredstvima financira rad logopeda u sve tri osnovne škole s gradskog područja.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi se nastavlja izgradnja kanalizacijskog sustava


S dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u Lepoglavi je nastavljena gradnja kanalizacijskog sustava za samu Lepoglavu i okolna naselja. Riječ je o radovima prve faze izgradnje kanalizacije, vrijednim 8.5 milijuna kuna bez pdv-a, u okviru kojih su krajem prošle godine okončani radovi u samom centru Lepoglave, a ovih dana nastavljeni u naselju Muričevec.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava u programu otpisa dugova zaduženim građanima


Grad Lepoglava jedan je od hrvatskih gradova koji se uključio u program otpusta duga najsiromašnijim građanima potpisavši s Vladom Republike Hrvatske izjavu o pristupanju Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbine male vrijednosti na novčanim sredstvima. Tako će Grad Lepoglava svojim građanima koji zadovoljavaju utvrđene kriterije, otpisati dug koji imaju prema Gradu.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava i u ovoj godini nastavlja s potporom gospodarstvenicima


Grad Lepoglava i u ovoj godini nastavlja s poticanjem gospodarskog razvoja pružanjem konkretne financijske potpore gospodarstvenicima koji ulažu na području grada Lepoglave. Naime, Grad Lepoglava će sudjelovati u programu "Kreditom do uspjeha 2014." namijenjenom sufinanciranju kamatne stope malim i srednjim poduzetnicima. Riječ je o programu u kojem sudjeluju Ministarstvo poduzetništva i obrta, županije i jedinice lokalne samouprave, a o čijoj su provedbi u Varaždinskoj županiji ugovor potpisali ministar poduzetništva i obrta Goran Maras i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Ugovor je potpisan u nazočnosti predstavnika sedam općina i gradova, među kojima i gradonačelnika grada Lepoglave Marijana Škvarića, te jedanaest banaka.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljen popis projekata organizacija civilnog društva koji će se provoditi uz financijsku potporu Grad Lepoglava


U Gradu Lepoglavi donesena je Odluku o odabiru programa/projekata organizacija civilnog društva koji će se financirati iz proračuna Grada Lepoglave za 2015. godinu.
Potporu je ostvarilo ukupno 18 udruga odnosno 23 programa/projekata koje će udruge provoditi uz financijsku potporu Grada Lepoglave s kojim će potpisati ugovore o financijskoj potpori.

Opširnije...

GRADSKE STIPENDIJE Objavljena lista dobitnika gradskih stipendija


Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Lepoglave utvrdilo je, nakon provedenog natječaja, konačnu listu studenata s područja grada Lepoglave koji su ostvarili pravo na dodjelu gradskih stipendija u akademskoj godini 2014./2015.

Opširnije...

IZ GRADA S povoljnim vremenskim uvjetima počinje izgradnja pročistača u Kamenici


Čim to vremenski uvjeti dozvole u Kamenici će započeti građevinski dio radova na pročistaču otpadnih voda za ovo naselje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Nova autobusna linija za školarce iz Viletinca


Nakon što je protekle godine, na inicijativu građana i na zahtjev Grada Lepoglave uvedena školska autobusna linija u gornji dio naselja Vulišinec, ovoga je tjedna linija proširena tako da isti autobus po djecu dolazi i udaljeni dio Viletinca – do tamošnjeg sportskog parka. Zahvaljujući tome 12 školaraca više ne mora pješačiti do udaljenog autobusnog stajališta, već autobus za odlazak u školu u Lepoglavu čekaju u svom naselju.

Opširnije...

IZ GRADA Kreće program uređenja komunalne infrastrukture vrijedan osam milijun kuna


S početkom godine Grad Lepoglava krenuo je u realizaciju ovogodišnjeg Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji je Gradsko vijeće, zajedno s ovogodišnjim proračunom, donijelo krajem prošle godine. Jedan od projekata iz navedenog programa vezan je za izgradnju komunalne infrastrukture u naselju Vulišinec.

Opširnije...

IZ GRADA Traje natječaj za izradu idejnog rješenja Centra za posjetitelje "Centar pavlina" u Lepoglavi


Grad Lepoglava raspisao je natječaj za izradu idejnog arhitektonskog – urbanističkog rješenja za budući objekt Centra za posjetitelje "Centar pavlina" u Lepoglavi. Početak je to prikupljanja potrebne projektne dokumentacije i ispunjavanja preduvjeta za prijavu projekta na fondove Europske unije, čijim bi se sredstvima trebalo financirati izgradnja Centra koji će na novi i inovativan način dati uvid u bogatu kulturnu baštinu lepoglavskog kraja, uz primjenu najnovijih multimedijalnih tehnologija i rješenja.

Opširnije...

IZ GRADA Izgradnja pročistača u Kamenici odvija se prema planu


Projekt izgradnje pročistača otpadnih voda za naselje Kamenicu odvija se prema planiranim fazama. Trenutno, nakon što su već ranije s izvođačima potpisani ugovori o izgradnji, traju radovi na tvorničkoj izradi pročistača, dok će s povoljnim vremenskim uvjetima za gradnju, započeti i građevinski dio radova na terenu.

Opširnije...

IZ GRADA 1.147.500 kuna za Tehnološki centar drvne industrije u Lepoglavi


U novu je godinu Grad Lepoglava ušao potpisavši s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor vrijedan 1.147.500 kuna namijenjenih financiranju izrade projektne dokumentacije za projekt "Tehnološki centar drvne industrije". Ugovor koji su potpisali ministar regionalnog razvoja Branko Grčić i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić još je jedan korak u realizaciji projekta vrijednog oko 50 milijuna kuna. Dobivena sredstva potpore omogućit će izradu projektne dokumentacije i stvaranje preduvjeta za prijavu projekta "Tehnološki centar drvne industrije" na europski Fond za regionalni razvoj.

Opširnije...

IZ GRADA S radom započeo Savjet za socijalnu politiku Grada Lepoglave


U Lepoglavi su se sastali članovi Savjeta za socijalnu politiku - stručnog, savjetodavnog i koordinacijskog radnog tijela Gradskog vijeća Grada Lepoglave, koje je uključeno u rješavanje problematike iz domene socijalne politike.

Opširnije...

IZ GRADA Na području Grada Lepoglave broj kaznenih djela u opadanju


Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave sastalo se kako bi na kraju godine analiziralo stanje sigurnosti na gradskom području te donijelo smjernice rada za slijedeću godinu.
Prema iznesenim podatcima stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave je više nego zadovoljavajuće. Dapače, Grad Lepoglava prednjači u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji po smanjenju broja kaznenih djela.

Opširnije...

IZ GRADA Sastao se Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Lepoglave


Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Lepoglave sastao se na redovitoj sjednici kako bi razmotrio stanje sustava zaštite i spašavanja na području Grada Lepoglave u tekućoj godini te razmotrio smjernice njegove organizacije i razvoja.

Opširnije...

IZ GRADA Dugoj Resi zanimljiva iskustva Lepoglave u dobivanju statusa Europskog grada sporta


Titula Europskog grada sport, koju od nedavno s ponosom nosi Grad Lepoglava, kao prvi grad u Hrvatskoj kojemu je European Capitals of Sport Association dodijelio  taj prestižni status, pobudila je zanimanje, ne samo javnosti, već i drugih hrvatskih gradova koji bi u budućnosti željeli biti nositelji ove titule. Kako bi iz prve ruke dobili informacije o načinu njenog stjecanja, uvjetima koje treba ispuniti i aktivnostima koje je nužno odraditi kako bi se dobila titula Europskog grada sporta, u Lepoglavi je boravila delegacija Grada Duge Rese, na čelu s dogradonačelnikom Zoranom Vilovićem.  

Opširnije...

DAN GRADA LEPOGLAVE Brojnim aktivnostima obilježen Dan grada


Na sam blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, kada grad Lepoglava slavi svoj dan, gradski su čelnici – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, obilježavanje Dana grada započeli tradicionalnom posjetom najmlađim Lepoglavčanima u Dječjem vrtiću Lepoglava. Posjetivši vrtićke mališane, donijeli su im veliku košaru punu voća na čemu su im djeca zahvalila pjesmom i recitacijom o Lepoglavi. Pripremili su mališani i poklon za slavljenika – sliku lepoglavske čipke koju su uručili gradonačelniku Škvariću koji im je uz zahvale rekao da sve što gradska uprava čini na razvoju grada Lepoglave čini to upravo zbog njih.

Opširnije...

IZ GRADA Sveti Nikola darivao poklone djeci u Lepoglavi


Grad Lepoglava obilježavajući Dan grada, tradicionalno, na blagdan Svetog Nikole, organizira podjelu dječjih darova. Tako je bilo i ove godine. Zahvaljujući Gradu, u Lepoglavu je stigao Sveti Nikola s darovima za djecu slabijeg imovinskog statusa, djecu u udomiteljskim obiteljima i djecu s invaliditetom. Uz njih, donio je Sveti Nikola i darove za vrtićku djecu.

Opširnije...

IZ GRADA Komunalno redarstvo poziva na uklanjanje granja s privatnih parcela uz ceste


Komunalno redarstvo Grada Lepoglave izdalo je obavijest građanima koje prenosimo u cijelosti.

Opširnije...