Ned21122014

Posljednje izmjene12:47:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Na području Grada Lepoglave broj kaznenih djela u opadanju


Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Lepoglave sastalo se kako bi na kraju godine analiziralo stanje sigurnosti na gradskom području te donijelo smjernice rada za slijedeću godinu.
Prema iznesenim podatcima stanje sigurnosti na području Grada Lepoglave je više nego zadovoljavajuće. Dapače, Grad Lepoglava prednjači u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji po smanjenju broja kaznenih djela.

Opširnije...

IZ GRADA Sastao se Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Lepoglave


Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Lepoglave sastao se na redovitoj sjednici kako bi razmotrio stanje sustava zaštite i spašavanja na području Grada Lepoglave u tekućoj godini te razmotrio smjernice njegove organizacije i razvoja.

Opširnije...

IZ GRADA Dugoj Resi zanimljiva iskustva Lepoglave u dobivanju statusa Europskog grada sporta


Titula Europskog grada sport, koju od nedavno s ponosom nosi Grad Lepoglava, kao prvi grad u Hrvatskoj kojemu je European Capitals of Sport Association dodijelio  taj prestižni status, pobudila je zanimanje, ne samo javnosti, već i drugih hrvatskih gradova koji bi u budućnosti željeli biti nositelji ove titule. Kako bi iz prve ruke dobili informacije o načinu njenog stjecanja, uvjetima koje treba ispuniti i aktivnostima koje je nužno odraditi kako bi se dobila titula Europskog grada sporta, u Lepoglavi je boravila delegacija Grada Duge Rese, na čelu s dogradonačelnikom Zoranom Vilovićem.  

Opširnije...

DAN GRADA LEPOGLAVE Brojnim aktivnostima obilježen Dan grada


Na sam blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, kada grad Lepoglava slavi svoj dan, gradski su čelnici – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, obilježavanje Dana grada započeli tradicionalnom posjetom najmlađim Lepoglavčanima u Dječjem vrtiću Lepoglava. Posjetivši vrtićke mališane, donijeli su im veliku košaru punu voća na čemu su im djeca zahvalila pjesmom i recitacijom o Lepoglavi. Pripremili su mališani i poklon za slavljenika – sliku lepoglavske čipke koju su uručili gradonačelniku Škvariću koji im je uz zahvale rekao da sve što gradska uprava čini na razvoju grada Lepoglave čini to upravo zbog njih.

Opširnije...

IZ GRADA Sveti Nikola darivao poklone djeci u Lepoglavi


Grad Lepoglava obilježavajući Dan grada, tradicionalno, na blagdan Svetog Nikole, organizira podjelu dječjih darova. Tako je bilo i ove godine. Zahvaljujući Gradu, u Lepoglavu je stigao Sveti Nikola s darovima za djecu slabijeg imovinskog statusa, djecu u udomiteljskim obiteljima i djecu s invaliditetom. Uz njih, donio je Sveti Nikola i darove za vrtićku djecu.

Opširnije...

IZ GRADA Komunalno redarstvo poziva na uklanjanje granja s privatnih parcela uz ceste


Komunalno redarstvo Grada Lepoglave izdalo je obavijest građanima koje prenosimo u cijelosti.

Opširnije...

DAN GRADA Proslava Dana grada Lepoglave od 2. do 15. prosinca


Bogatim i raznovrsnim programom u Lepoglava će se od 2. do 15. prosinca obilježavati Dan grada Lepoglave.
Obilježavanje će početi u utorak 2. prosinca otvorenjem izložbe "Cvijet za ljepši grad" u 18 sati te predstavljanjem slikovnice "Čipkarice i zmaj – priča iz Lepoglave" autorice Marije Novak, od 19 sati, u lepoglavskom Domu kulture.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava povodom božićnih blagdana daruje umirovljenicima po 100 kuna


Grad Lepoglava će i ove godine umirovljenicima s gradskog područja, odlukom gradonačelnika, isplatiti prigodan božićni novčani dar u iznosu od 100 kuna. Pravo na dar imaju umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Lepoglave, a čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglavi u Bruxellesu dodijeljena titula – Europski grad sporta 2015.


- Europski grad sporta 2015. godine iz Republike Hrvatske je grad Lepoglava – obznanio je u srijedu, 19. studenog, na svečanosti u Europskom parlamentu pred više od 400 uzvanika Gian Lupattelli, predsjednik European Capitals and Cities of Sport Federation, i zastavu Europskog grada sporta predao gradonačelniku Lepoglave Marijanu Škvariću.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava kupio jednu tonu neretvanskih mandarina za učenike i vrtićke mališane


Grad Lepoglava pridružio se akciji Varaždinske županije i kupnjom mandarina proizvođača iz doline rijeke Neretve pomogao tamošnjim uzgajivačima koji su se, nakon zabrane uvoza mandarina iz Europske unije u Rusiju, suočili s problemom njihove prodaje. Ujedno, je mandarinama razveselio učenike osnovnih škola s gradskog područja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici te djecu iz dječjih vrtića u Lepoglavi i Žarovnici.

Opširnije...

IZ GRADA Europska unija financira zajednički projekt Lepoglave i Idrije


Europska unija financirat će još jedan projekt Grada Lepoglave. Riječ je o zajedničkom projektu Lepoglave i slovenske Idrije - "Zajednički čuvamo baštinu Europske unije / Skupaj ohranjamo dedeiščinsko znanje EU", vrijednom 10 tisuća eura.
Europska unija će ga financirati kroz program - Europe for Citizens i mjeru 2.1.

Opširnije...

IZ GRADA Novčane potpore Grada Lepoglave za 22 bebe


Drugi puta u ovoj godini Grad Lepoglava je organizirao prijem za obitelji s novorođenom djecom  te im uručio jednokratnu gradsku novčanu pomoć. Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač sretnim su roditeljima, uglavnom mamama koje su s bebama u naručju ispunile gradsku vijećnicu, uručili novčane potpore u visini 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvom, drugom ili trećem, odnosno svakom slijedećem novorođenčetu u obitelji.

Opširnije...

IZ GRADA Informacije o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta


Iz Agencije za poljoprivredno zemljište na adresu Grada Lepoglave stigao je letak o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta, prvenstveno namijenjen poljoprivrednicima, donoseći informacije o mogućnostima zakupa takvog zemljišta.
U cilju informiranja građana s područja grada Lepoglave, u ovom slučaju onih koji se bave poljoprivredom, Grad je letak, putem medija, proslijedio javnosti tako da se može pročitati i na stranicama našeg portala (ovdje).

EUROPSKI GRAD SPORTA Lepoglava prvi hrvatski grad s titulom "Europski grad sporta"


Povodom dodjele statusa Europskog grada sporta 2015. gradu Lepoglavi, u Lepoglavi je održana konferencija za medije na kojoj se govorilo o tom za Lepoglavu značajnom priznanju.
- Na ovu titulu mogu biti ponosni ne samo sportaši i sportski djelatnici već svi građani Lepoglave – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić još jednom ističući zadovoljstvo činjenicom da je grad Lepoglava prvi grad u Hrvatskoj kojem je od strane ACES-a (European Capitals of Sports Association) dodijeljen status Europskog grada sporta.

Opširnije...

IZ GRADA Sjećanje na preminule sugrađane


Povodom blagdana Svih Svetih, izaslanstva Grada Lepoglave, Gradskog vijeća i mjesnih odbora odala su na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici počast svim preminulim građanima grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Udruge pozvane da prijave projekte i programe za koje žele ostvariti financiranje iz gradskog proračuna 2015. godine


Grad Lepoglava je raspisao Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje projekata/programa organizacija civilnog društva u 2015. godini.

Opširnije...

IZ GRADA Traje izrada Gradske razvojne strategije


U Lepoglavi je održan drugi sastanak Partnerskog odbor za javni sektor koji je uključen u izradu Gradske razvojna strategije za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Članove odbora – predstavnike javnih institucija koje djeluju na području Grada Lepoglave, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić još je jednom, na početku rada Partnerskog odbora, podsjetio na važnost izrade Gradske razvojne strategije koja će, u obliku koji zadovoljava europske kriterije, u narednom razdoblju biti temeljni dokument budućeg razvoja grada.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisana povelja o bratimljenju grada Lepoglave i slovenske općine Loška dolina


- Kažu da vrijediš onoliko koliko prijatelja imaš – rekao je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisujući u Starom trgu pri Ložu s načelnikom općine Loška dolina Janezom Komidarom,  povelju o bratimljenju grada Lepoglave s navedenom slovenskom općinom.
Nastavak je to odlične suradnje koju su započele organizacije civilnog društva s područja grada Lepoglave i općine Loška Dolina, a koja se proširila i na jedinice lokalne samouprave.

Opširnije...

IZ GRADA Grad poziva građane da ispune anketu za potrebe Gradske razvojne strategije


Želeći saznati mišljenje građana o problemima u gradu Lepoglavi te o viziji razvoja grada do 2020. godine, Grad Lepoglava provodi anonimno istraživanje za potrebe izrade razvojne strategije 2014-2020.

Opširnije...

IZ GRADA Predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova upoznati s Tehnološkim centrom drvne industrije


Čelni ljudi grada Lepoglave i članovi projektnog tima zaduženi za realizaciju projekta Tehnološkog centra drvne industrije održali su u Lepoglavi radni sastanak s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova na kojem se razgovaralo o navedenom projektu čijom bi se realizacijom u Lepoglavi izgradio Centar koji bi drvoprerađivačkoj industriji pružao potporu za povećanje njene konkurentnosti na globalnom tržištu.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglavski pavlini zaslužni za uzgoj zagorskog purana


Prema zapisima Magistrata Mletačkog, u Hrvatsko Zagorje prvi purani doneseni su iz Italije, te je po istima prvi pečeni puran bio na stolu lepoglavskih pavlina na Malu Gospu 1561. godine, navodi se u monografiji Zagorski puran koju je jedan od autora – Dragutin Vincek, predstavio čelnim ljudima Grada Lepoglave koji je financijski pomogao izdavanje navedene monografije koja zagorskog purana predstavlja iz prirodnog, društvenog, umjetničkog i humanističkog kuta gledišta.

Opširnije...