Čet24042014

Posljednje izmjene10:55:54 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

POTPORA MINISTARSTVA 30.000 kuna projektu "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi"

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će troškove konzultantskih usluga za potrebe analize stanja, procjene investicije, plan izrade projektne dokumentacije te izradu projektnog zadatka za projekt "Centar bioraznolikosti Zagorski bregi".

Opširnije...

STOŽER ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE Dogovoreno osposobljavanje članova Stožera za djelovanje u kriznim situacijama


Članovi Stožera zaštite i spašavanja grada Lepoglaveodržali su radni sastanak na kojem su dogovorene daljnje smjernice djelovanja.

Opširnije...

POSJETA IZ SLOVAČKE Susret čelnika grada Lepoglave i slovačke općine Vel'ké Úl'any

Zahvaljujući tvrtki Holcim koja njeguje praksu povezivanja zajednice u kojima posluje, nedavno su u Lepoglavi boravili predstavnici slovačke općine Vel'ké Úl'any u kojoj, baš kao i na području grada Lepoglave, tvrtka Holcim ima jedno od svojih proizvodnih postrojenja.

Opširnije...

INFORMATIZACIJA GRADA Informacijski sustav za efikasniju upravu

U Gradu Lepoglavi već je otprije prepoznata prednost i važnost informacijske tehnologije. Prošlogodišnjim uvođenjem tableta u rad gradske uprave smanjeni su administrativni troškovi te povećana efikasnost gradskih tijela i odjela. Za taj je inovativni projekt, pod imenom "Lepoglava – grad bez papira", na gradsku adresu stiglo posebno priznanje Udruge gradova. No, u Gradu Lepoglavi, kad je informacijska tehnologija u pitanju, ne misle stati na tome.

Opširnije...

GRAD LEPOGLAVA Priprema za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Višnjici i Žarovnici

Potpisan je ugovor kojim Grad Lepoglava, nakon provedenog javnog natječaja, obrtu Niskogradnja Huđek povjerava radove modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta na gradskom području. Riječ je o četiri dionice nerazvrstanih cesta dužine 1,25 kilometara na području mjesnih odbora Donja Višnjica, Gornja Višnjica i Žarovnica.

Opširnije...

Zima i snijeg ne bi trebali iznenaditi zimsku službu na gradskom području

Zima je pred vratima, a s njom i snijeg koji je proteklih godina građanima i zimskoj službi prouzročio podosta problema. Kako bi se ove zime što učinkovitije uhvatili u koštac sa snježnim nedaćama, službe i tijela s području grada Lepoglave vezani za djelovanje zimske službe intenzivno se pripremaju za nadolazeće "zimske radosti".
S tim ciljem održan je i koordinacijski sastanak predstavnika Grada Lepoglave, gradskog Komunalnog odjela te predstavnika gradskih mjesnih odbora i tvrtke Lomi, koncesionara kojem su povjereni poslovi čišćenja snijega na gradskom području.

Opširnije...

Objavljena lista korisnika sredstava za izgradnju fasada i ugradnju stolarije, najavljen još jedan krug prijava


Na službenoj internetskoj stranici Gada Lepoglave objavljen je popis 42 korisnika s područja grada Lepoglave koji su temeljem provedenog Javnog natječaja odabrani za korištenje sredstava u okviru projekta "Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Grada Lepoglave".

Opširnije...

Udruge pozvane da do 6. studenog Gradu prijave programe i projekte

Grad Lepoglava pozvao je organizacije civilnog društva da do 6. studenog 2013. godine prijave projekte i programe za čiju provedbu u nadolazećoj godini računaju na sredstva iz gradskog Proračuna.

Opširnije...

Radionica o novom načinu financiranja udruga civilnog društva

U ponedjeljak, 7. listopada održana je prva radionica za lepoglavske organizacije civilnog društva putem koje su se pripremali za novi način financiranja njihovog rada, programa i projekata iz Gradskog proračuna.

Opširnije...

Prekogranična suradnja s Občinom Podčetrtek iz Slovenije

U petak, 4. listopada Lepoglavu je posjetilo 30-tak susjeda iz Podčetrtka u Sloveniji, a grupu prosvjetnih radnika iz lokalne škole i vrtića, organizacija civilnog društva i Opčine predvodio je župan Peter Misja. Naime, Grad Lepoglava i Občina Podčetrtek već godinama surađuju na mnogim aktivnostima, a prije dvije godine pripremljen je i zajednički projekt za prekograničnu suradnju u sklopu IPA-e čiji se rezultati uskoro očekuju.

Opširnije...

NAJAVA: Konferencija o financiranju organizacija civilnog društva u Lepoglavi

Dana 16. listopada 2013. godine s početkom u 9:30 sati u prostorijama Doma kulture (zgrada TKIC-a, Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava) održat će se konferencija “Financiranje organizacija civilnog društva – Izazovi i mogućnosti”. Konferencija se održava u sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj (Program JAKO) u suradnji s Gradom Lepoglavom.

Opširnije...

Udruge prihvatile promjene u sustavu financiranja iz Gradskog proračuna

Zbog promjena u sustavu financiranja lepoglavskih organizacija civilnog društva iz Gradskog proračuna, u ponedjeljak, 30. rujna održana je javna rasprava u lepoglavskom Domu kulture po tom pitanju.

Opširnije...

Predstavljen novi Prostorni plan

Prostorni plan kao centralni dokument koji definira dugoročno uređenje komunalnog, gospodarskog i društvenog segmenta nekog područja, podležan je promjenama svakih 4 do 5 godina. Kako bi se usuglasili s institucijama, tvrtkama i prije svega s građanima, u ponedjeljak, 30. rujna Grad je održao javnu raspravu o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Lepoglave.

Opširnije...

Javna rasprava o prostornom planu Grada

Grad Lepoglava objavio je poziv na sudjelovanje u javnoj raspravaio Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave. Javni uvid u Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave trajat će 15 dana i to od 30.09.2013. do 14.10. 2013. godine.

Opširnije...

Grad sufinancira izradu fasada i stolarije

Grad Lepoglava prošlog je tjedna objavio Javni poziv za za sufinanciranje primjena mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

Veliki interes za natječaj "za fasade i stolariju"

Nakon što je Grad Lepoglava na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno aplicirao projekt „Povećanje Energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Lepoglave“ i time dobio 1.205.887,50 kuna za provođenje tog projekta, prošlog je tjedna u čitaonici Gradske knjižnice održana i radionica za korisnike ovih sredstava.

Opširnije...

Radionica uoči natječaja za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća

Grad Lepoglava posljednjih nekoliko godina ulaže značajna materijalna i administrativna sredstva u podizanje senzibiliteta ekološke osviještenosti mještana ali i smanjenje emisija stakleničkih plinova u atmosferu. Shodno tome Grad Lepoglava aplicirao se na Natječaj za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, objavljenom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 03. prosinca 2012. godine.

Opširnije...

Do srijede možete prijaviti štetu od tuče

Obavještavaju se građani Grada Lepoglave i to Kameničkog Podgorja i Bednjice da do 24. srpnja 2013. (srijeda) mogu prijaviti štetu od elementarne nepogode – tuče na vinogradima. Zahtjevi za ostale kulture se ne primaju. Šteta se prijavljuje u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave, Antuna Mihanovića 12 svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

Opširnije...

VIDEO: Podijeljene naknade za 19 najmlađih Lepoglavčana

U okviru programa potpore i pronatalitetne politike, u utorak, 8. srpnja, održana je podjela naknada za novorođenu djecu s lepoglavskog područja. Roditelji su se okupili u Gradskoj vijećnici kako bi za ukupno 19 novoređenih beba, gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, podijelili novčane naknade i prigodne poklone.

Opširnije...

Stižu kazne za neuređene parcele

Sukladno Odluci o agrotehničkim mjerama, gradske službe započele su sa evidentiranjem nesavjesnih vlasnika zapuštenih poljoprivrednih zemljišta. Prema podacima komunalnog redara Grada Lepoglave ove je godine obaviješteno 93 vlasnika/posjednika neuređenih poljoprivrednih zemljišta koji su dužni u propisanom roku urediti zapuštenu parcelu.

Opširnije...

Grad i mladi krenuli s projektom "Youth voice: We care!"

Projekt "Youth voice: We care!" u kojem sudjeluju Grad Lepoglava i Nezavisna udruga mladih nakon pripremnog sastanak prošlog mjeseca u Krškom, službeno je započeo sa svojim aktivnostima.

Opširnije...