Uto28062016

Posljednje izmjene11:32:43 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Značajno predstavljanje lepoglavskog čipkarstva na svjetskom kongresu u Ljubljani


Ljubljana je od 24. do 26. lipnja bila domaćin najznačajnije čipkarske strukovne manifestacije - OIDFA-e. Riječ je o svjetskom kongresu za čipku na iglu i batiće na kojem je predstavljeno i lepoglavsko čipkarstvo.Lepoglavsko je čipkarstvo na kongresu, koji se održava svake dvije godine, predstavljeno zahvaljujući programu međunarodne kulturne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Udruge Ekomuzej Lepoglava, inače članice OIDFA-e.

Opširnije...

SURADNJA Produbljivanje prijateljstva sa slovenskom općinom Idrija


Grad Lepoglava i slovenska općina Idrija 2012. godine potpisale su Povelju o bratimljenju i time pokrenuli krug prijateljstva među mještanima s obje strane granice. Prijateljstvo se nastavilo produbljivati i proteklog vikenda kada je Idriju na poziv župana Bojana Severa posjetio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač prisustvujući pritom na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pobratimljene Idrije.

Opširnije...

IZ GRADA Povodom Dana državnosti u Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave. Uz zvuke mirozova vijence su položili i počast odali članovi izaslanstva Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, gradski vijećnici i članovi gradskih mjesnih odbora, te članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.

Opširnije...

IZ GRADA Poziv građanima na uklanjanje ambrozije


Bliži se sezona cvata ambrozije koja kod sve većeg broja građana izaziva alergiju i stvara zdravstvene probleme. Jedini uspješan način borbe protiv ambrozije njeno je fizičko uklanjanje na što poziva i Grad Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Isplata gradskih stipendija studentima i prvog djela potpora udrugama


Ukupno 175.500 gradskih kuna sjelo je na račune 39 studenata s područja grada Lepoglave koji su temeljem provedenog natječaja ostvarili pravo na stipendije Grada Lepoglave za akademsku godinu 2015. / 2016.

Opširnije...

IZ GRADA Projekt Međugeneracijskog centra spreman za prijavu na EU fond


Osim infrastrukturnih projekata, Grad Lepoglava ispunjavajući svoju viziju iz Gradske razvojne strategije planira i niz društvenih projekata koji su usmjereni primarno na same građane. Potpisivanjem Izjave o partnerstvu u pobratimljenoj općini Loška Dolina u Sloveniji, projekt radnog naziva „MEDGEN“ (Jačanje i širenje međugeneracijske pomoći na razini lokalnih zajednica) ovim je činom ušao u završnu fazu prije same prijave na INTERREG natječaj Europske unije.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavak uređenja komunalne infrastrukture


Na području grada Lepoglave nastavljaju se radovi na tekućem održavanju komunalne infrastrukture. Novim zahvatima na području mjesnih odbora Višnjica i Kamenice na lokalnim se cestama vrši porezivanje zaraslih cestovnih površina, a u Mjesnom odboru Žarovnica kopaju se i uređuju odvodni kanali.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglava dobila cvjetno ruho


Žive cvjetne boje i ove će godine Lepoglavu učiniti posebnom. Naime, u okviru proljetnog uređenja grada Lepoglave uređuju se javne gradske površine – kosi se trava, šišaju se i oblikuju zelene ograde i grmovi te se sadi cvijeće.

Opširnije...

IZ GRADA Iscrtana horizontalna signalizacija u centru Lepoglave


U samom centru Lepoglave - u Stepinčevoj i Mihanovićevoj ulici te na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, ovih je dana na prometnim površinama iscrtana kompletna horizontalna signalizacija. Iscrtani su pješački prijelazi, središnje linije kolnika, parkirališna mjesta te znakovi obavijesti i upozorenja.

Opširnije...

IZ GRADA Iskustva Leibnitza zanimljiva Gradu Lepoglavi


Želeći se upoznati s tamošnjim sustavom integriranog prijevoza, izaslanstvo predvođeno lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili predstavnici Hrvatskih željeznica i Hrvatske elektroprivrede - tvrtki uključenih u projekt "Mobilnost građana grada Lepoglave i Općine Bednja", posjetili su u srijedu 18. svibnja austrijski grad Leibnitz.
Izaslanstvo je primio gradonačelnik Leibnitza Helmut Leitenberger te upoznao s tamošnjim sustavom integriranog prijevoza.

Opširnije...

IZ GRADA Izaslanstvo Kraljevine Belgije posjetilo Lepoglavu


U službenom posjetu Gradu Lepoglavi boravilo je izaslanstvo Kraljevine Belgije predvođeno veleposlanikom Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj njegovom ekselencijom Philippeom Benoitom.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisani ugovori o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva vrijedni 290.000 kuna


Predstavnici organizacija civilnog društva koje su putem javnog natječaja ostvarile pravo na financiranje projekata i programa sredstvima iz proračuna Grada Lepoglave, potpisali su s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovu korištenju. Ukupno je potpisano 24 ugovora koji se odnose na isto toliko programa i projekata koje su prijavile 24 organizacije civilnog društva, a na koje je temeljem odluke gradonačelnika raspodijeljeno 290.000 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstva turizma za "Centar za posjetitelje – Centar pavlina" u Lepoglavi


Na adresu Grada Lepoglave stigao je ugovor Ministarsva turizma o dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2015. godini. Temeljem ovog ugovora Gradu Lepoglavi bit će uplaćena bespovratna sredstva u iznosu od 430.900,00 kuna i to za potrebe izrade projektne dokumentacije za "Centar za posjetitelje – Centar pavlina".

Opširnije...

NAJAVA Poziv udrugama na potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za 2016. godinu


Organizacije civilnog društva koje su ostvarile pravo na dodjelu financijskih sredstava iz Proračuna Grada Lepoglave za 2016. godinu, potpisat će u ponedjeljak, 16. svibnja ugovore s Gradom Lepoglavom o njihovom korištenju. Ugovori će se potpisivati u Gradskoj vijećnici u 10 sati.

Opširnije...

IZ GRADA Spomen park za poginule branitelje


Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se s predstavnicima udruge Branitelja Hrvatske Lepoglava , obiteljima te udovicama poginulih branitelja s područja grada Lepoglave, kako bi im predstavio projekt Spomen parka za poginule branitelje. Riječ je o projektu kojem je nositelj Grad Lepoglava, a projektni partner Udruga branitelja.

Opširnije...

IZ GRADA Obilježena 71. godišnjica oslobođenja Lepoglave


Na lepoglavskom su Spomen groblju delegacije gradova Lepoglave i Ivanca, udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije te Grada Zagreba, položili vijence i upalili svijeće u spomen na stradale u fašističkom teroru obilježavajući tako spomen na 71. godišnjicu oslobođenja Lepoglave

Opširnije...

IZ GRADA Povodom Dana vatrogastva gradonačelnik primio vatrogasce


Gradonačelnik Marijan Škvarić, povodom Blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, a ujedno i Dana vatrogastva Republike Hrvatske, primio je izaslanstvo Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, odnosno predstavnike DVD-a Lepoglave, Kamenice i Višnjice.

Opširnije...

IZ GRADA Vijeće za prevenciju kriminaliteta – ukupna ocjena stanja u gradu Lepoglavi zadovoljavajuća


Analiza stanja sigurnosti na području grada Lepoglave u 2015. godini kao i planovi za 2016. godinu bile su glavne teme Vijeća za prevenciju kriminaliteta kojemu je predsjedao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač. Na sjednici su o tome detaljno govorili načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak, načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić i ostali članovi Vijeća.

Opširnije...

IZ GRADA S radom započeo Savjet za razvoj civilnog društva


Nakon provedenog kandidacijskog postupka i imenovanja od strane Gradskog vijeća, na red je došla i prva sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva na kojem su članovi Savjeta izabrali svoje službeno vodstvo i otvorili nekoliko ideja za rad Savjeta u ovom prvom mandatu, odnosno sazivu.

Opširnije...

IZ GRADA Potpore za novorođene


U Gradskoj je vijećnici u Lepoglavi organiziran prijem za obitelji s novorođenom djecom kako bi im se uručile bespovratne jednokratne gradske novčane potpore. Čelni ljudi Grada Lepoglave – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček sretnim su obiteljima uručili novčane potpore u iznosu od 1.500 kuna za prvo, 2.000 kuna za drugo i 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji. Tako je ovom prigodom dodijeljeno ukupno 19 potpora.

Opširnije...

IZ GRADA 20. festival čipke u Lepoglavi – razgled izložaba i u noćnim satima


Na 20. jubilarnom Festivalu čipke , koji će se u Lepoglavi održavati od 22. do 25. rujna, izložbe čipaka svih sudionika dosadašnjih festivala moći će se razgledati i u noćnim satima Time će posjetitelji moći doživjeti jedinstvenu atmosferu budući da će se centralna izložba održati u atriju lepoglavskog pavlinskog samostana. Taj jedinstveni doživljaj upotpunit će popratni sadržaji koje organizator priprema, a koji će upravo do izražaja doći u noćnim satima, otkriveno je na sastanku Organizacijskog odbora 20. festivala čipke u Lepoglavi održanom 20. travnja.

Opširnije...