Sub28112015

Posljednje izmjene06:33:14 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Turistički djelatnici posjetili Lepoglavu


Sudionici Poslovne turističke burze – tradicionalnog godišnjeg poslovnog susreta turističkih djelatnika koji se ove godine održava u Trakošćanu, njih stotinjak, nakratko su posjetili Lepoglavu gdje su im predstavljeni neki od lepoglavskih turističkih aduta – Gaveznica – Kameni vrh, lepoglavska župna crkva i samostan, te lepoglavska čipka.

Opširnije...

IZ GRADA Gradonačelnik izlagao na okruglom stolu – Porezna reforma


Bila je to prigoda za razmjenu iskustava, te ukazivanja na aktualne probleme jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj te prijedloge za njihovo bolje funkcioniranje.
Između ostalog, na skupu je trećeg dana, održan okrugli stol pod nazivom Porezna reforma – nakon godinu dana, na kojoj je sudjelovao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Opširnije...

NOVČANI DAR UMIROVLJENICIMA 100 gradskih kuna za umirovljenike s mirovinom do 1500 kuna


Grad Lepoglava će povodom božićnih i novogodišnjim blagdana umirovljenicima čija mirovina nije veća od 1500 kuna isplatiti prigodan novčani dar u iznosu od 100 kuna.
Umirovljenici se radi isplate novčanog dara moraju, u vremenu od 25. studenog do 18. prosinca, javiti u Jedinstveni upravni odjel Grada Lepoglave i sa sobom donijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine.

IZ GRADA 25 zelenih otoka na području grada Lepoglave


Briga za okoliš visoko je na listi prioriteta Grada Lepoglave koji posebnu pažnju posvećuje zbrinjavanju otpada. Stoga je, ne želeći da otpad završava bačen u okoliš, Grad Lepoglava krenuo u projekt uspostave zelenih otoka na kojima će građani moći odlagati selektiran otpad.

Opširnije...

JAVNI POZIV Grad poziva javnost da se uključi u donošenje gradskog proračuna


Pripremajući proračun za 2016. godinu te njegove projekcije za 2017. i 2018. godinu, Grad Lepoglava poziva zainteresiranu javnost da se svojim prijedlozima i komentarima uključi u postupak njegova donošenja. Stoga je uputio Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Proračuna Grada Lepoglave za 2016. godinu i projekcija Proračuna Grada Lepoglave za 2017. i 2018. godinu.

Opširnije...

JAVNI POZIV Poziv građanima za savjetovanje o Odluci o pružanju ugostiteljske djelatnosti na području grada Lepoglave


Grad lepoglava uputio je i treći javni poziv za svajetovanje. Ovog puta radi se o Javnom pozivu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o pružanju ugostiteljske djelatnosti na području grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA U Ministarstvu turizma predstavljen projekt Centar pavlina u Lepoglavi


U srijedu, 11. studenog, na poziv Ministarstva turizma, Grad Lepoglava je predstavio projekt - Centra za posjetitelje "Centar pavlina", koji je prijavljen na natječaj Ministarstva - Fond za razvoj turizma "Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2015".

Opširnije...

IZ GRADA Dodatno se uređuje geološki lokalitet Gaveznica – Kameni vrh


Ove je godine Turistička zajednica grada Lepoglave u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, koja većim dijelom financira projekt, ali i u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije, Turističko kulturno – informativnim centrom i Gradom Lepoglavom, odlučila urediti ulaz u Gaveznicu, odnosno njeno podnožje s kojeg grupe poučnom stazom kreću na njen vrh.

Opširnije...

JAVNI POZIV Grad poziva na raspravu o odvodnji otpadnih voda


Uz poziv za savjetovanje o odluci o osocijalnoj skrbi, Grad Lepoglava uputio je Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o odvodnji otpadnih voda na području grada Lepoglave.

Opširnije...

JAVNI POZIV Grad Lepoglava poziva građane da se uključe u donošenje Odluke o socijalnoj skrbi


Grad Lepoglava je uputio Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o socijalnoj skrbi.
Predloženom Odlukom želi se ostvariti kvalitetnije i pravednije ostvarivanje socijalnih prava te kontinuitet pružanja usluga najugroženijim korisnicima s prebivalištem na području grada Lepoglave i omogućiti održavanja standarda sustava socijalne skrbi na onoj razini na kojoj je do sada podignut.

Opširnije...

IZ GRADA S novom godinom Grad Lepoglava kreće s novim sustavom socijalne skrbi


Grad Lepoglava iduće godine uvodi novi sustav socijalne skrbi o kojem je raspravljao Savjet za socijalnu politiku grada Lepoglave čiji su se članovi složili da će novi sustav prema korisnicima biti stroži, ali i pravedniji.

Opširnije...

IZ GRADA Krenula sanacija nerazvrstanih cesta na cijelom području grada Lepoglave


Prije dolaska zime u gradu Lepoglavi započeli su radovi na tekućem održavanju nerazvrstanih cesta. Uglavnom je riječ o saniranju udarnih rupa na nerazvrstani cestama na području svih gradskih mjesnih odbora. To se čini kako bi se ceste zaštitle od daljnjih oštećenja uslijed djelovanja zimskih vremenskih uvjeta te kako bi se građanima omogućilo njihovo nesmetano korištenje.

Opširnije...

IZ GRADA Uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Vulišincu izgrađena kanalizacija i rekonstruirana postojeća prometnica


Iscrtavanjem horizontalne i postavljanjem vertikalne signalizacije zaključeni su radovi na rekonstrukciji postojeće nerazvrstane ceste u naselju Vulišinec na području grada Lepoglave. Završetak je to 1.061.060 kuna vrijednog projekta u okviru kojeg je u Vulišincu ne samo izgrađeno 800 metara novog kolnika s nogostupom već uređena i oborinska i sanitarna kanalizacija.

Opširnije...

IZ GRADA Ugradnja invalidske platforme u objekt Dom zdravlja u Lepoglavi prioritet je županijskog Doma zdravlja


Dom zdravlja Varždinske županije i Grad Lepoglava intenzivirali su aktivnosti vezane za ugradnju invalidske platforme u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi. Na taj način žele riješiti dugogodišnji problem teže dostupnosti djela prostora invalidnim i osobama slabijih motoričkih sposobnosti – prvenstveno fizikalne ambulante smještene u podrumu i stomatoloških ambulanti na prvom katu objekta.

Opširnije...

IZ GRADA Počela izgradnja nogostupa u Žarovnici


Gotovo dva milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje 800 metara nogostupa te oborinske i cestovne odvodnje u naselju Žarovnica, na potezu od naselja Mački do ulaza u Sutinsku, započeo je ovih dana gradnjom dvaju odvojka za odvodnju oborinskih voda prema potoku Žarovnica. Riječ je o još jednom zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave čija će glavnina radova – gradnja odvodnje i nogostupa uz županijsku prometnicu koja prolazi naseljem Žarovnica, biti realizirana iduće godine.

Opširnije...

IZ GRADA Asfaltirana cesta u Lepoglavskoj Vesi


Nakon što su postavljeni novi rubnici te rekonstruiran sustav oborinske odvodnje, u Ulici braće Radića u Lepoglavskoj Vesi postavljen je novi asfaltni tepih na kolnik u dužini od oko 400 metara. Budući da je riječ o županijskoj cesti, sanacija je izvršena u okviru programa Županijske uprave za ceste, u ovom slučaju realiziranog zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Lepoglavom. Projekt je to za koji je Županijska uprava za ceste izdvojila oko 400.000 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Faza 5 izgradnje kanalizacijskog sustava u Lepoglavi privedena kraju


Faza pet projekta izgradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda grada Lepoglave, kojom je obuhvaćena izgradnja kanalizacijske mreže za dio centra grada te naselja Očuru, Muričevec i Šumec, kao što je i najavljeno, sa završetkom mjeseca listopada privedena je kraju.
Nakon što su postavljeni posljednji metri kanalizacijske mreže i uređena odvodnja, sanirana su oštećenja na državnoj cesti D35, koja prolazi navedenim područjem.

Opširnije...

IZ GRADA U Zlogonju i Gornjoj Višnjici postavljene dvije nove autobusne nadstrešnice


Učenici i ostali putnici koji čekaju dolazak autobusa u Zlogonju i Gornjoj Višnjici više neće morati pri tom stajati uz sam rub kolnika, kisnuti te biti na suncu ili vjetru. Naime, u Zlogonju i Gornjoj Višnjici su na dvama novim autobusnim ugibalištima koja je Grad Lepoglava izgradio u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, postavljene autobusne nadstrešnice.

Opširnije...

IZ GRADA Rekonstrukcija niskonaponke mreže na podrčju grada Lepoglave


U naselju Crkovec, na potezu prema zaselku Šantalabi, traje zamjena starih dotrajalih stupova novim stupovima električne niskonaponske mreže. Riječ je rekonstrukciji niskonaponske mreže koju na području grada Lepoglave, u ovom slučaju u Mjesnom odboru Kamenica, realizira Hrvatska elektroprivreda. Investicija vrijedna oko 240.000 kuna tamošnjim će građanima omogućiti sigurnu i bolju opskrbu električnom energijom.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglavskim vatrogascima predani ključevi nove vatrogasne cisterne


Lepoglavskim vatrogascima i službeno su uručeni ključevi nove vatrogasne cisterne – vrijednog dara Ministarstva gospodarstva odnosno Vlade Republike Hrvatske. Uručio im ih je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić koje je zajedno s pomoćnikom ministra Ivom Milatićem i suradnicima posjetio Lepoglavu.

Opširnije...

IZ GRADA Traje rekonstrukcija županijske ceste u Lepoglavskoj Vesi


U ulici Braće Radića na području Mjesnog odbora Lepoglavska Ves traju intenzivni radovi na rekonstrukciji županijske prometnice koja prolazi navedenim naseljem. Dotrajali rubnici mijenjaju se novima te se podižu postojeći šahtovi čime će se stvoriti preduvjeti za skorašnje planirano postavljanje novog asfaltnog sloja na dionici dužine oko 600 metara. Za građane će to značiti da će navedenom prometnicom ubuduće moći prometovati bez izbjegavanja brojnih oštećenja te uništavaja osobnih vozila. Ujedno, na tom će području biti povećana sigurnost svih sudionika u prometu.

Opširnije...