Pet29052015

Posljednje izmjene11:51:31 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

ANKETA Želite li brzi internet?


Gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Bednja i Klenovnik pokreću zajednički projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. Varaždinska županija poduzima velike napore da se što prije završi projektna dokumentacija za kandidiranje Planova razvoja širokopojasnog pristupa Internetu za cijeli teritorij za sredstva iz strukturnih fondova Europske unije.

Opširnije...

IZ GRADA Počela gradnja kanalizacije u Vulišincu


U naselju Vulišinec, na području Grada Lepoglave, započeli su opsežni radovi na uređenju komunalne infrastrukture vrijedni milijun i stotinu tisuća kuna. Riječ je o izgradnji kanalizacije, cestovne odvodnje i ceste koja prolazi središtem naselja na trasi dugoj oko 400 metara.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavlja se projekt izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi


Kupnjom zemljišta, koju je početkom godine s 420.000 kuna financirao Grad Lepoglava, stvoreni su preduvjeti za nastavak realizacije projekta izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglava će dobiti modernu tržnicu


- Kada se osvrnemo na izgled i urbanu funkcionalnost našeg grada, onda vidimo da su Lepoglavi potrebni brojni sadržaji. Jedan od urbanističkih problema je smještaj gradske tržnice. Znamo da je sadašnje stanje neadekvatno, pa smo stoga krenuli u rješavanje toga problema, isto kao što smo već ranije projektno riješili budući gradski centar. Prvo smo proveli anketu u kojoj smo građane pitali gdje žele tržnicu i koje sadržaje tržnica treba ponuditi. U skladu sa zahtjevima građana izradili smo idejno rješenje koje je danas tu pred nama. I to ćemo rješenje predstaviti građanima te ih pitati za mišljenje te potom krenuti u realizaciju projekta – pojasnio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić predstavljajući projekt izgradnje tržnice u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava u Kameničkom Podgorju postavio dječja igrala


Nastavljajući s izgradnjom društvene infrastrukture na cijelom gradskom području, Grad Lepoglava uredio je još jedan prostor za igru najmlađih žitelja grada. Naime, u Mjesnom odboru Kameničko Podgorje uređen je prostor i postavljena igrala za djecu pa su tamošnja djeca, uz već ranije izgrađeno igralište, dobila još jedan prostor za igru.

Opširnije...

IZ GRADA U blizini višnjičke škole postavljena svjetlosna prometna signalizacija


Vozače koji se, vozeći županijskom cestom kroz Višnjicu, približavaju višnjičkoj osnovnoj školi, odnedavno, da uspore i voze opreznije, poziva novopostavljena svjetlosna signalizacija.
"Oprez škola" pali se na dvama svjetlosnim znakovima postavljenima uz rub kolnika s jedne i druge strane škole tako da upozoravaju vozače u oba prometna pravca.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisan ugovor o izradi projektno – tehničke dokumentacije za Tehnološki centar drvne industrije u Lepoglavi


Potpisivanjem ugovora o izradi projektno – tehničke dokumentacije za građevinu Tehnološki centar drvne industrije Lepoglava, započela je druga faza izrade dokumentacije potrebne za dobivanje građevinske dozvole i kandidiranje projekta Tehnološkog centra drvne industrije na fondove Europske unije.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi održana radionica o energetskoj obnovi kuća


Grad Lepoglava jedna je od jedinica lokalne samouprave koja je u velikoj mjeri iskoristili prijašnje natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zajedno s Fondom sufinancirala energetsku obnovu čak 74 obiteljske kuće na gradskom području. Taj je projekt bio vrijedan tri milijuna i 350 tisuća kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljena gradska bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede


Temeljem provedenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava pomoći u poljoprivredi te pomoći za osnaživanje organizacija za poticanje razvoja gospodarstva na području grada Lepoglave, Grad Lepoglava dodijelio je bespovratne novčane pomoći za 13 OPG-a te četiri organizacije odnosno obrta.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava provodi anketu o interesu za poticanu stanogradnju


Želeći za područje grada Lepoglave prikupiti podatke o interesu za rješavanje stambenog pitanja putem poticane stanogradnje, Grad Lepoglava provodi anketu kojom građani mogu izraziti želju da poticanom stanogradnjom osiguraju vlastiti stambeni prostor.

Opširnije...

NAJAVA U Lepoglavi će se održati radionica o poticajima za zamjenu stolarije i obnovu fasada obiteljskih kuća


O subvencioniranju energetske obnove obiteljskih kuća na području grada Lepoglave govorit će se na radionici koja će se 9. svibnja (subotu), s početkom u 9 sati, održati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava objavio poziv za subvencioniranje kamatne stope poduzetnicima


Grad Lepoglava objavio je javni poziv poduzetnicima za subvencioniranje kamatnih stopa poduzetničkih kredita. Riječ je o programu "Poduzetnik 2" kojim Grad Lepoglava potiče razvoj gospodarstva na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava mjesnim odborima darovao cvjetne sadnice, kosilicu i trimere


- Niz godina uređujemo naš okoliš, a u tome Gradu pomažu mjesni odbori koji brinu o svojoj okolini. Svake godine mjesnim odborima, školama i vrtićima dajemo cvjetne sadnice kojima oni oplemenjuju naše javne površine. Da te javne površine što lakše održavaju, Grad Lepoglava mjesnim odborima daruje kosilice i trimere, što smo učinili i ove godine – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom podjele cvjetnih sadnica te kosilice i tirmera za košnju trave predstavnicima mjesnih odbora s gradskog područja.

Opširnije...

IZ GRADA Kreće deratizacija po domaćinstvima


Od 20. travnja na području grada Lepoglava provodit će se sustavna deratizacija koju financira Grad Lepoglava. Deratizaciju će provoditi Veterinarska stanica Varaždin, a počet će u naselju Lepoglava, a zatim na nastaviti u Bednjici, Crkovcu, Donjoj Višnjici, Gornjoj Višnjici, Višnjičkoj Jazbini, Kamenici, Kameničkom Vrhovcu, Kameničkom Podgorju, Muričevcu, Očuri, Viletincu, Vulišincu, Zalužju, Zlogonju i Žarovnici.

Opširnije...

CENTAR ZA POSJETITELJE Zaključen arhitektonsko – urbanistički natječaj i proglašen pobjednički rad


Centar za posjetitelje "Centar pavlina" stvorit će preduvjete i biti potporna infrastruktura za promociju postojećih turističkih proizvoda i atrakcija u široj lepoglavskoj regiji. Ujedno, bit će ishodišna točka svim turistima koji posjete Lepoglavu. Naravno, da bi to postao prvo ga je potrebno izgraditi, a jedan od prvih koraka na putu do tog cilja je napravljen. Naime, zaključen je arhitektonsko – urbanistički natječaj za odabir idejnog rješenja budućeg Centra za posjetitelje "Centar pavlina" koji je provelo Društvo arhitekata Varaždin.

Opširnije...

ELEKTRIČNI BICIKLI ZA GRADSKE SLUŽBENIKE Uštedjet će više od 2000 litara goriva


Grad Lepoglava nabavio je nova prijevozna sredstva. Nije riječ o automobilima već električnim biciklima koje će gradski službenici i dužnosnici koristiti za obavljanje djela gradskih poslova. U okviru projekta "Zeleni javni servis u Lepoglavi" nabavljeno je pet bicikala čija je ukupna vrijednost 71.800 kuna. Od tog iznosa, 15.000 kuna osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Grad Lepoglava. Riječ je o biciklima koji se pokreću kombinacijom pedala i elektromotora te omogućuju znatno lakše pedaliranje s mnogo manje napora i energije nego tradicionalni bicikli. Također, postižu su veće brzine što omogućuje brže putovanje.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglavska čipka na poštanskim markama Hrvatske i Španjolske


Lepoglavska čipka dobila je još jedno veliko priznanje. Naime, krajem ožujka u opticaj su puštene marke "Čipka na batiće" s motivima lepoglavske i seviljske čipke. Riječ je o zajedničkom izdanju maraka Hrvatske i Španjolske pošte koje su prepoznale umjetničke i kulturne vrijednosti koje povezuju ove dvije zemlje te izradile marke koje su uz ljepotu motiva jedinstvene i po tome da imaju perforaciju koja izgleda poput prave čipke .

Opširnije...

IZ GRADA Gradske potpore za još 24 novorođene djece


Prvi puta u ovoj godini u gradskoj su se vijećnici u Lepoglavi, na prijemu koji organizira Grad Lepoglava, okupile obitelji sa svojim malim prinovama, kako bi primile jednokratnu gradsku potporu za novorođenu djecu.
Riječ je o potpori koju Grad Lepoglava posljednjih desetak godina isplaćuje obiteljima s novorođenom djecom pomažući im na taj način da pokriju dio povećanih kućanskih izdataka.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava i Ministarstvo gospodarstva pomažu obitelji Hiržin


Obitelj Hiržin iz Kameničkog Podgorja kojoj je klizište 2013. godine oštetilo kuću toliko da se u njoj više nije moglo živjeti, i za koju je od nadležnih tijela izdano rješenje za rušenje, uskoro bi se, iz privremenog smještaja koji im je osigurao Grad Lepoglava, trebala vratiti živjeti u Kameničko Podgorje.

Opširnije...

IZ GRADA Natječaj Grada Lepoglave za bespovratnu pomoć u poljoprivredi


Raspisan je natječaj Grada Lepoglave za dodjelu bespovratnih sredstava pomoći u poljoprivredi u 2015. godini. Riječ je o natječaju temelj kojeg će Grad Lepoglava dodjeljivati bespovratna novčana sredstva za ulaganja u poljoprivredi i to za investicije u sustave izgnojavanja u štalama i skladištenje stajnjaka, zatim za investicije u izgradnju i opremanje objekata za preradu poljoprivrednih i stočarskih proizvoda, investicije u skladištenje i čuvanje poljoprivrednih proizvoda, investicije u nabavu novih ili modernizaciju postojećih plastenika i staklenika, investicije u mljekomate kao i investicije u nabavu poljoprivredne mehanizaciju. Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se i za izradu projektne dokumentacije, izgradnju, adaptaciju, dogradnju i opremanje svih vrsta objekata poljoprivredne namjene.

Opširnije...

IZ GRADA Makedonska veleposlanica u radnom posjetu Lepoglavi


Veleposlanica Republike Makedonije nj. e. Daniela Karagjozoska posjetila je Lepoglavu sastavši se tom prigodom s čelnim ljudima Grada – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom. Budući da je riječ o misiji ekonomske diplomacije kojoj je cilj ponovna uspostava gospodarskih veza između republika Makedonije i Hrvatske, sastanku su nazočili i predstavnici tvrtki koje djeluju na području grada Lepoglave.

Opširnije...