Sub27082016

Posljednje izmjene09:10:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Poletne zabavne igre za djecu iz Lepoglave, Bednje i slovenskih prekograničnih općina


Drugo izdanje "Poletnih zabavnih igri" okupilo je u slovenskom Videmu 200-tinjak učenika osnovnih škola iz Lepoglave i Bednje te slovenskih općina Videm pri Ptuju, Cirkulane, Leskovec, Podlehnik i Majšperk.

Opširnije...

IZ GRADA Dimnjačarske usluge na gradskom području obavljat će novi koncesionar tvrtka Dimax iz Varaždin


Grad Lepoglava na svojoj službenoj Internet stranici obavještava građane da će dimnjačarske poslove na gradskom području, temeljem dodijeljene koncesije, od 4. kolovoza pa u narednih pet godina obavljati tvrtka Dimax iz Varaždina.

Opširnije...

IZ GRADA Lepoglava i Dubrovnik razmijenili iskustva


Nastavljajući dobru suradnju Lepoglave i Dubrovnika, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač proteklog je vikenda, u sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana mladih boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je sudjelovao na nekoliko radnih sastanaka i tribina.

Opširnije...

IZ GRADA Obilježen Međunarodni tjedan dojenja


Među raznim oblicima skrbi za najmlađe sugrađane koju Grad Lepoglava osigurava samostalno ili u suradnji s drugim organizacijama i ustanovama koje djeluju na gradskom području je i rad grupe za potporu dojenju. Riječ je o višegodišnjem programu koji se provodi u suradnji s Domom zdravlja Varaždinske županije ispostavom Lepoglava, a koji vodi patronažna sestra Bernardica Godinić. Cilj takvih grupa, uz stručno informiranje trudnica i rodilja o samom dojenju i njegovoj važnosti te odgoju djece, je i potaknuti rodilje i trudnice na dijeljenje iskustva, znanja i informacije s ostalim članicama grupe.

Opširnije...

IZ GRADA Delegacija Grada Lepoglave u Leibnitzu na razmjeni iskustava o razvoju lokalne zajednice


Nastavljajući aktivno traženje partnera i suradnika na budućim projektima kao i stalno učeći na primjerima dobre prakse iz razvijenijih sredina, delegacija Grada Lepoglave ponovno je posjetila Grad Leibnitz u Austriji. Sastanak je iskorišten za produbljivanje započete suradnje i otvaranje novih mogućnosti na razmjeni iskustva privlačenja europskog novca i poticanja razvoja lokalnog gospodarstva.

Opširnije...

IZ GRADA Uređenje nerazvrstanih cesta uz potrebnu, ali nedostatnu potporu Fonda za razvoj brdsko – planinskih područja


Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o korištenju namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko – planinskih područja koja će Grad Lepoglava iskoristiti za modernizaciju cestovne infrastrukture odnosno modernizaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na gradskom području.

Opširnije...

IZ GRADA Traži se rješavanje imovinsko – pravnih odnosa državne imovine na području grada Lepoglave


Na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) iz Grad Lepoglave upućen je dopis kojim se traži rješavanje statusa imovinsko – pravnih odnosa državnog zemljišta i objekata u Lepoglavi. Naglasak je pri tom stavljen na zelene površine u centru Lepoglave, zgrade i državne stanove.

Opširnije...

IZ GRADA I tijekom ljeta nastavljeni radovi na održavanju komunalne infrastrukture na području grada Lepoglave


Od travnja se na području grada Lepoglave traju radovi u okviru gradskog Programa tekućeg održavanja komunalne infrastrukture. Radovi se izvode u dogovoru sa svim gradskim mjesnim odborima i prema njihovim zahtjevima, a uglavnom je riječ o uređenju nerazvrstanih lokalnih prometnica proširivanjem, šljunjčanjem i uređenjem cestovnog pojasa te uređenju odvodnih kanala i javnih površina.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi uređeno još jedno dječje igralište


Prije nekoliko je godina Grad Lepoglava pokrenuo projekt postavljanja dječjih igrala u naseljima na području svih gradskih mjesnih odbora. Do sada je u 11 mjesnih odbora ukupno postavljeno 20 dječjih igrala, posljednja u naselju Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava te u naselju Zlogonje u Mjesnom odboru Donja Višnjica.

Opširnije...

IZ GRADA Sanacija klizišta u Ulici Adama i Katarine Patačić


Kao što je i najavljeno, krenula je sanacija klizišta na lokalnoj cesti u Ulici Adama i Katarine Patačić na području Mjesnog odbora Očura u Lepoglavi.Grad Lepoglava sanaciju klizišta nastalog protekle godine, vrijednu nešto više od 103.000 kuna, povjerio je tvrtki Enigma iz Lepoglave koja je sukladno potpisanom ugovoru započela radove koji će trajati sljedećih desetak dana.

Opširnije...

IZ GRADA Projekt Tehnološki centar drvne industrije predstavljen u Europskom parlamentu


U Europskom parlamentu u Bruxellesu, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera te uz potporu hrvatske euro-zastupnice Marijane Petir, održana je strukovna konferencija iz područja šumarstva i drvne industrije kojoj je glavna tema bila ulaganja u šumarstvo i preradu drva u zemljama jugoistočne Europe. Poziv da sudjeluje na konferenciji dobio je Grad Lepoglava kako bi predstavio projekt Tehnološkog centra drvne industrije.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljene gradske potpore obiteljima s novorođenom djecom


Temeljem gradske odluke o dodjeli jednokratne pomoći obiteljima s novorođenom djecom, u Gradskoj su se vijećnici u Lepoglavi, drugi puta u ovoj godini, okupili sretni roditelji 12 najmlađih stanovnika grada Lepoglave kojima su uručene gradske potpore u iznosu od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

Opširnije...

IZ GRADA Sastanak čelnih ljudi Grada Lepoglave i predstavnika lokalnih vodovoda


S obzirom na to da je analiza kvalitete vode u pojedinim lokalnim vodovodima pokazala neispravnost vode za ljudsku uporabu te da su Hrvatske vode zbog neriješenog statusa pružanja vodnih usluga na području grada Lepoglave do daljnjeg otkazale investicije koje se odnose na nastavak izgradnje vodovodnog i kanalizacijskog sustava za naselja u širem centru Lepoglave te projekt Aglomeracija Lepoglava, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić sazvao je sastanak s predstavnicima 21 lokalnog vodovoda na kojem je tražio njihova mišljenja, stavove i prijedloge vezane za rješavanje navedenih problema.

Opširnije...

IZ GRADA Na javnim radovima zaposleno šest novih radnika


Nastavljajući provođenje aktivne socijalne politike, u Gradu Lepoglavi od ponedjeljka 11. srpnja s radom je započelo šest novih djelatnika u sklopu Programa javnih radova.

Opširnije...

IZ GRADA Idući tjedan kreće sanacija klizišta u Ulici Adama i Katarine Patačić


Kao što je u nekoliko navrata iz Grada Lepoglave i najavljeno, uskoro kreće sanacija cestovnog klizišta u Ulici Adama i Katarine Patačić u Lepoglavi.
Sklopljen je ugovor s izvođačem radova – poduzećem Enigma iz Lepoglave, vrijedan 103.647,25 kuna te se odrađuju posljednje radnje koje prethode početku radova s kojima se planira krenuti idućeg tjedna.

Opširnije...

IZ GRADA Pobratimili se Grad Lepoglava i slovenska Općina Železniki


Potpisivanjem Povelje o bratimljenju Grada Lepoglave i slovenske Općine Železniki potvrđena je odlična suradnja dviju jedinica lokalne samouprave započeta još prije više od 20 godina.
Povelju o bratimljenu su u Železnikima potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Železniki Anton Luznar na svečanoj akademiji održanoj povodom proslave Dana općine. Isto to učinit će, i time zaključiti postupak bratimljenja, u prosincu ove godine u Lepoglavi na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati povodom proslave Dana Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Bratimljenje Grada Lepoglave sa slovenskom Općinom Železniki


Grad Lepoglava i slovenska Općina Železniki potpisat će povelju o bratimljenju i time zaključiti dobre prijateljske i partnerske odnose.

Opširnije...

IZ GRADA Susret osoba s invaliditetom


Ivanečka udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, koja okuplja i osobe s invaliditetom s područja Lepoglave, bila je domaćin 16. Međunarodnog susreta osoba s invaliditetom "Ivanec 2016" kojeg je financijski kroz Program razvoja civilnog društva pomogao i Grad Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Značajno predstavljanje lepoglavskog čipkarstva na svjetskom kongresu u Ljubljani


Ljubljana je od 24. do 26. lipnja bila domaćin najznačajnije čipkarske strukovne manifestacije - OIDFA-e. Riječ je o svjetskom kongresu za čipku na iglu i batiće na kojem je predstavljeno i lepoglavsko čipkarstvo.Lepoglavsko je čipkarstvo na kongresu, koji se održava svake dvije godine, predstavljeno zahvaljujući programu međunarodne kulturne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Udruge Ekomuzej Lepoglava, inače članice OIDFA-e.

Opširnije...

SURADNJA Produbljivanje prijateljstva sa slovenskom općinom Idrija


Grad Lepoglava i slovenska općina Idrija 2012. godine potpisale su Povelju o bratimljenju i time pokrenuli krug prijateljstva među mještanima s obje strane granice. Prijateljstvo se nastavilo produbljivati i proteklog vikenda kada je Idriju na poziv župana Bojana Severa posjetio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač prisustvujući pritom na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pobratimljene Idrije.

Opširnije...

IZ GRADA Povodom Dana državnosti u Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi odana počast poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave. Uz zvuke mirozova vijence su položili i počast odali članovi izaslanstva Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, gradski vijećnici i članovi gradskih mjesnih odbora, te članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.

Opširnije...