Uto24012017

Posljednje izmjene10:09:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Održano Javno izlaganje Prijedloga III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave


U okviru provedbe postupka javne rasprave izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Lepoglave u srijedu, 18. siječnja u Gradskoj je vijećnici u Lepoglavi održano Javno izlaganje Prijedloga III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave. Riječ je o izmjenama i dopunama Prostornog plana uvjetovanima potrebama ugradnje u Prostorni plan trase planiranog magistralnog plinovoda Lepoglava – Krapina.

Opširnije...

IZ GRADA Otvoren javni gradski natječaj za financiranje projekta i programa udruga


Grad Lepoglava objavio je natječaj za financiranje programa i projekta udruga od interesa za opće dobro koje udruge planiraju u 2017. godini provoditi na gradskom području.
Svrha natječaja dodjela je financijskih sredstava programima i projektima udruga koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih strateškim i planskim dokumentima Grada Lepoglave.

Opširnije...

POZIV NA JAVNO IZLAGANJE U pripremi izmjene i dopune Prostornog plana


U okviru javne rasprave o Prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave koja traje do 25. siječnja 2017. godine, u srijedu, 18. siječnja u Gradskoj će se vijećnici u Lepoglavi, od 17 sati, održati Javno izlaganje Prijedloga III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave.

Opširnije...

POZIV Imate li objekte koji sadrže azbestni materijal prijavite ih Gradu kako bi se isplaniralo odlaganje takvog materijala kada postane otpad


Planirajući sustav gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest, a najčešće je riječ o salonitnim pločama, Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Jedinstvenog upravnog odjela Grada Lepoglave uputio je građanima koji imaju objekte u kojima se nalazi azbest da mu dostave podatke o lokacijama takvih objekata te podatke o količini, vrsti i statusu takvog materijala.

Opširnije...

SAVJET MLADIH Aktivno i u 2017. godini


O posljednjim provedenim aktivnostima kao i planovima za 2017. godinu članovi Savjeta mladih grada Lepoglave raspravljali su na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici.

Opširnije...

IZ GRADA Članovi Savjeta za socijalnu politiku za iduću godinu potvrdili podjele paketa pomoći za najugroženije i to u tri navrata


Kako bi analizirali provedene aktivnosti u 2016. godini te dogovorili aktivnosti za iduću godinu, članovi gradskog Savjeta za socijalnu politiku održali su svoju treću sjednicu. Uz spomenute točke dnevnog reda, najviše pažnje usmjereno je novom zajedničkom projektu kojim će se u 2017. godini, za najranjivije članove lokalne zajednice, osigurati tri podjele paketa hrane i higijenskih potrepština

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava brine za svoje vatrogasce, među prvima u Hrvatskoj dodijelio im besplatne mobitele i tablete


Vatrogasci s područja grada Lepoglave svoja sredstva više neće trošiti za podmirivanje troškova telefonije i interneta te će ubuduće biti povezaniji. Naime, Grad Lepoglava je za potrebe triju vatrogasnih društava s gradskog područja – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice te Vatrogasne zajednice grada Lepoglave nabavio 33 mobilna uređaja za koje će troškove korištenja paketa od 240 minuta razgovora, 150 sms poruka i pola gigabajta internet prometa podmirivati Grad odnosno nalazit će se u gradskom paketu u okviru kojeg će vatrogasci moći besplatno i neograničeno komunicirati međusobno te s gradskim službama i mjesnim odborima. Pored toga, svako je vatrogasno društvo dobilo po jedan tablet uređaj s gigabajtom internet prometa kojeg će koristiti za povezivanje internetom.

Opširnije...

NAJAVA 14. prosinca prikupljat će se razvrstani otpad u djelu naselja


Dana 14. prosinca 2016. tvrtka IVKOM provest će akciju prikupljanja razvrstanog otpada na području grada Lepoglave i to za sljedeća naselja: Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Bednjica, Zalužje,Višnjička Jazbina, Zlogonje, Viletinec, Crkovec, Vulišinec, Muričevec, Očura i Kameničko Podgorje.

Opširnije...

DAN GRADA Brojnim događanjima obilježen 8. prosinac, Dan grada Lepoglave


Nizom događanja obilježava se Dan grada Lepoglave. Na sam blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije kada su uz dan nebeske zaštitnice lepoglavske župe slavi i Dan grada održane su brojne slavljeničke aktivnosti.

Opširnije...

IZ GRADA Asfaltirane nove dionice nerazvrstanih cesta


U skladu s gradskim Programom modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave, završnim radovima postavljanja asfaltnog tepiha, modernizirane su cestovne dionice Žunari – Pošnjaki u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves i Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh na području Mjesnog odbora Lepoglava.
Riječ je o novih tisuću metara asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi upaljena prva adventska svijeća


Prve adventske nedjelje adventsko je svjetlo zasjalo i u gradu Lepoglavi. Prvu je adventsku svijeću na vijencu postavljenom u gradskom parku pored zgrade gradske uprave upalio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Opširnije...

IZ GRADA Punionica za električna vozila u Lepoglavi

Lepoglava bi se uskoro mogla naći na karti mjesta s punionicom za električna vozila. Naime, Hrvatska elektroprivreda u okviru svog razvojnog programom širenja mreže punionica ELEN, želi jednu od punionica za električna vozila postaviti u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Završava kandidacijski postupak za dobivanje statusa "Grad prijatelj djece"


Koordinacijski odbor akcije "Grad prijatelj djece" Grada Lepoglave sastao se kako bi se članovima predstavilo istraživanje trenutnog stanja vezanog za položaj djece u gradu Lepoglavi, objedinjeno u službenom kandidacijskom upitniku sa 123 pitanja koji je preduvjet za uspješnu kandidaturu Grada Lepoglave za ovu laskavu titulu.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljene nove bespovratne novčane potpora za novorođene


Po treći puta u ovoj su se godini u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi, na poziv Grada Lepoglave, okupile obitelji s novorođenom djecom. Povod okupljanju bila je dodjela jednokratne novčane potpore novorođenim žiteljima grada. Naime, Grad Lepoglava već desetak godina jednokratnim novčanim potporama pomaže obiteljima s novorođenom djecom.

Opširnije...

MEĐUNARODNA SURADNJA Zamjenik gradonačelnika na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu

Početkom studenog u Starsbourgu je, u organizaciji Vijeća Europe, Europskog parlamenta i Grada Strasbourga, održan Svjetski forum za demokraciju na kojem je sudjelovao i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač kao jedan od alumnija odnosno jedan od bivših pripadnika Akademije za politički razvoj. Riječ je o ustanovi čiji rad pomaže Vijeće Europe, a koja provodi programe obrazovanja i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora – politike, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, medija i znanosti.
Svjetski forum za demokraciju jedinstvena je platforma za debatu donosioca odluka i aktivista o ključnim promjenama i rješenjima problema s kojima se suočavaju demokratska društva diljem svijeta.

Opširnije...

IZ GRADA Predstavljeni potencijali grada Lepoglave austrijskoj tvrtki Triple A


Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u Lepoglavi s predstavnicima austrijske tvrtke Triple A. Riječ je o tvrtki s dugogodišnjim iskustvom na međunarodnim financijskim i investicijskim tržištima čiji predstavnici obilaze odabrane lokalne sredine s namjerom procjene njihova općeg potencijala te mogućnosti ulaganja.

Opširnije...

IZ GRADA Započelo uređenje nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave


U gradu Lepoglavi započeli su najavljeni radovi iz Programa modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta kojima se planira modernizacija triju cestovnih dionica i to: Žunari – Pošnjaki, u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves, zatim dionice Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh, na području Mjesnog odbora Lepoglava te dionice Kujavci – Cvirki, u Mjesnom odboru Gornja Višnjica.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavljene aktivnosti stvaranja preduvjeta za realizaciju gradskih projekata


Iako suočen s gubitkom gotovo polovice proračunskih prihoda kao posljedicom promjene zakonske regulative te nepostojanjem jasno definiranih fiskalnih smjernica s državne razine, Grad Lepoglava nastavlja sa stvaranjem uvjeta za realizaciju gradskih projekata. Važan korak u tome je osiguranje sredstava za predfinanciranje projekata. S obzirom na prepolovljene proračunske prihode, Grad Lepoglava, ne želeći zaustaviti već pripremljene projekte važne za nastavak gradskog razvoja, u potrazi je za drugim izvorima financiranja.

Opširnije...

IZ GRADA Projekt Tehnološkog centra drvne industrije prijavljen na natječaj Fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija"


Nakon temeljitih priprema i očekivanja otvaranja natječaja, projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prijavljen je na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija", koji provodi Ministarstvo gospodarstva.

Opširnije...

IZ GRADA Način rada s mladima u Lepoglavi predstavljen na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori


Europska komisija i Vijeće Europe proteklog su tjedna u Budvi u Crnoj Gori organizirali konferenciju radnog naziva “Getting Across” koja je okupila 50-ak sudionika iz zemalja Zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. U delegaciji predstavnika iz Hrvatske uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Udrugu gradova u Republici Hrvatskoj bio je i Grad Lepoglava kojeg je predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

IZ GRADA U gradu Lepoglavi odana počast povodom Dana mrtvih


Povodom Dana mrtvih, izaslanstva Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, Gradskog vijeća predvođeno predsjednikom Vijeća Robertom Mačekom i gradskih mjesnih odbora odala su počast preminulima na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

Opširnije...