Pon30032015

Posljednje izmjene11:45:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Grad Lepoglava i Ministarstvo gospodarstva pomažu obitelji Hiržin


Obitelj Hiržin iz Kameničkog Podgorja kojoj je klizište 2013. godine oštetilo kuću toliko da se u njoj više nije moglo živjeti, i za koju je od nadležnih tijela izdano rješenje za rušenje, uskoro bi se, iz privremenog smještaja koji im je osigurao Grad Lepoglava, trebala vratiti živjeti u Kameničko Podgorje.

Opširnije...

IZ GRADA Natječaj Grada Lepoglave za bespovratnu pomoć u poljoprivredi


Raspisan je natječaj Grada Lepoglave za dodjelu bespovratnih sredstava pomoći u poljoprivredi u 2015. godini. Riječ je o natječaju temelj kojeg će Grad Lepoglava dodjeljivati bespovratna novčana sredstva za ulaganja u poljoprivredi i to za investicije u sustave izgnojavanja u štalama i skladištenje stajnjaka, zatim za investicije u izgradnju i opremanje objekata za preradu poljoprivrednih i stočarskih proizvoda, investicije u skladištenje i čuvanje poljoprivrednih proizvoda, investicije u nabavu novih ili modernizaciju postojećih plastenika i staklenika, investicije u mljekomate kao i investicije u nabavu poljoprivredne mehanizaciju. Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se i za izradu projektne dokumentacije, izgradnju, adaptaciju, dogradnju i opremanje svih vrsta objekata poljoprivredne namjene.

Opširnije...

IZ GRADA Makedonska veleposlanica u radnom posjetu Lepoglavi


Veleposlanica Republike Makedonije nj. e. Daniela Karagjozoska posjetila je Lepoglavu sastavši se tom prigodom s čelnim ljudima Grada – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom. Budući da je riječ o misiji ekonomske diplomacije kojoj je cilj ponovna uspostava gospodarskih veza između republika Makedonije i Hrvatske, sastanku su nazočili i predstavnici tvrtki koje djeluju na području grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Izaslanstvo Grada Labina boravilo u Gradu Lepoglavi


U radnom posjetu gradu Lepoglavi u ponedjeljak, 16. ožujka boravio je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika sa suradnicima. Primio ih je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić uz kojeg su radnom sastanku nazočili i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, voditelj Projektno razvojnog ureda Emil Tkalec te voditelj projekta Tehnološki centar drvne industrije Damjan Županić. Tema razgovora bile su mogućnosti prijave projekata na fondove Europske unije pri čemu su goste iz Labina zanimala iskustva Grada Lepoglave u privlačenju europskog novca.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava potpisao ugovore o stipendiranju s 44 studenta


- Razvoj Lepoglave počiva na mladim i obrazovanim ljudima, jer samo temeljem znanja i kompetencija možemo u punini iskoristiti veliki potencijal koji imamo. Vjerujem u vas, u vašu inicijativu i znanje, pozivam vas da nam se priključite, kako bismo u toj sinergiji ostvarili novi razvoj, nove projekte i u konačnici nova radna mjesta – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić na svečanosti potpisivanja ugovora o stipendiranju, koja je održana u subotu, 14. ožujka, u lepoglavskom Turističko kulturno – informativnom centru.

Opširnije...

IZ GRADA Udrugama Grad dodijelio 300 tisuća kuna


Grad Lepoglava je ove godine u proračunu za potpore projektima udruga koje djeluju na području Lepoglave osigurao ukupno 350 tisuća kuna, pa je Grad Lepoglava primjer dobre prakse i u poticanju razvoja civilnog društva na svom području.

Opširnije...

VIJEĆE ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA Grad Lepoglava jedan je od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj


Vijeće za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave može biti ogledni primjer rada ne samo u Varaždinskoj županiji nego i u Hrvatskoj, istaknuto je na sastanku navedenog Vijeća održanom 12. ožujka u Lepoglavi. Uz pohvale radu Vijeća koje su upućene od strane policijskih službenika, zadovoljstvo njegovih članova potaknulo je izvješće o sigurnosnom stanju na području grada Lepoglave koje je predstavio načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak, a iz kojeg proizlazi da je grad Lepoglava jedan od najsigurnijih gradova u Hrvatskoj.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisivanje ugovora o financiranju projekata organizacija civilnog društva


U subotu, 14. ožujka u 11 sati u čitaonicu Gradske knjižnice Ivana Belostenca, u lepoglavskom Domu kulture, bit će upriličeno potpisivanje ugovora između organizacija civilnog društva i Grada Lepoglave o financiranju projekata organizacija civilnog društva sredstvima gradskog proračuna.

Opširnije...

IZ GRADA Kreirana nova lista ovogodišnjih gradskih stipendista


Nekolicina studenata, koji su ostvarili pravo na stipendije Grada Lepoglave, ostvarilo je i pravo na državnu stipendiju. Shodno tome, automatizmom su izgubili pravo na primanje gradske stipendije te su brisani s liste dobitnika stipendija Grada Lepoglave. Uslijed toga došlo je do pomaka na listi gradskih stipendista te su studenti koji su bili "ispod crte" pomicanjem prema gore prešli navedenu crtu te ostvarili pravo na gradsku stipendiju.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavljena sanacija klizišta u Kameničkom Podgorju


Čim su to vremenski uvjeti dozvolili nastavljeni su radovi na sanaciji klizišta u Kameničkom Podgorju na području Grada Lepoglave. Riječ je o radovima na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti Golubi - Glažari započetima potkraj protekle godine, vrijednim oko 700 tisuća kuna, za koje je sredstva iz vlastitog proračuna osigurao Grad Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava nabavlja električne bicikle za gradske službenike


U skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem da Lepoglava bude zeleni grad, Grad Lepoglava nastavlja koristiti čiste i obnovljive izvore energije. Najnovijim projektom "Zeleni javni servis u Lepoglavi", koji je dobio potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Lepoglava u uporabu uvodi bicikle na električni pogon koje će za obavljanje djela gradskih poslova koristiti gradski službenici.

Opširnije...

IZ GRADA Slovenija - zemlja partner na 19. međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi


Organizacijski odbor festivala čipke nastavlja s priprema za održavanje 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.
Na novom radnom sastanku potvrđeno je da će se 19. međunarodni festival čipke održavati u vremenu od 17. do 20. rujna. Uz datum održavanja Festivala, potvrđeno je da će festivalska tema biti vezana uz biljne i životinjske motive na lepoglavskoj čipki, nakitu, odjeći i crkvenom ruhu.

Opširnije...

IZ GRADA Gradu Varaždinu zanimljiva iskustva Grada Lepoglave u provođenju programa radova za opće dobro


Brojni gradovi i općine pokazuju interes za iskustva Grada Lepoglave u provođenju različitih gradskih programa i projekata. Među njima je i Grad Varaždin, koji pokreće program radova za opće dobro, koji se u Lepoglavi uspješno provodi već više od pola godine.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava financira rad logopeda u osnovnim školama s gradskog područja


Grad Lepoglava nastavlja s provođenjem mjera aktivne socijalne politike u okviru kojih proračunskim sredstvima financira rad logopeda u sve tri osnovne škole s gradskog područja.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi se nastavlja izgradnja kanalizacijskog sustava


S dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta u Lepoglavi je nastavljena gradnja kanalizacijskog sustava za samu Lepoglavu i okolna naselja. Riječ je o radovima prve faze izgradnje kanalizacije, vrijednim 8.5 milijuna kuna bez pdv-a, u okviru kojih su krajem prošle godine okončani radovi u samom centru Lepoglave, a ovih dana nastavljeni u naselju Muričevec.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava u programu otpisa dugova zaduženim građanima


Grad Lepoglava jedan je od hrvatskih gradova koji se uključio u program otpusta duga najsiromašnijim građanima potpisavši s Vladom Republike Hrvatske izjavu o pristupanju Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbine male vrijednosti na novčanim sredstvima. Tako će Grad Lepoglava svojim građanima koji zadovoljavaju utvrđene kriterije, otpisati dug koji imaju prema Gradu.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava i u ovoj godini nastavlja s potporom gospodarstvenicima


Grad Lepoglava i u ovoj godini nastavlja s poticanjem gospodarskog razvoja pružanjem konkretne financijske potpore gospodarstvenicima koji ulažu na području grada Lepoglave. Naime, Grad Lepoglava će sudjelovati u programu "Kreditom do uspjeha 2014." namijenjenom sufinanciranju kamatne stope malim i srednjim poduzetnicima. Riječ je o programu u kojem sudjeluju Ministarstvo poduzetništva i obrta, županije i jedinice lokalne samouprave, a o čijoj su provedbi u Varaždinskoj županiji ugovor potpisali ministar poduzetništva i obrta Goran Maras i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Ugovor je potpisan u nazočnosti predstavnika sedam općina i gradova, među kojima i gradonačelnika grada Lepoglave Marijana Škvarića, te jedanaest banaka.

Opširnije...

IZ GRADA Objavljen popis projekata organizacija civilnog društva koji će se provoditi uz financijsku potporu Grad Lepoglava


U Gradu Lepoglavi donesena je Odluku o odabiru programa/projekata organizacija civilnog društva koji će se financirati iz proračuna Grada Lepoglave za 2015. godinu.
Potporu je ostvarilo ukupno 18 udruga odnosno 23 programa/projekata koje će udruge provoditi uz financijsku potporu Grada Lepoglave s kojim će potpisati ugovore o financijskoj potpori.

Opširnije...

GRADSKE STIPENDIJE Objavljena lista dobitnika gradskih stipendija


Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Lepoglave utvrdilo je, nakon provedenog natječaja, konačnu listu studenata s područja grada Lepoglave koji su ostvarili pravo na dodjelu gradskih stipendija u akademskoj godini 2014./2015.

Opširnije...

IZ GRADA S povoljnim vremenskim uvjetima počinje izgradnja pročistača u Kamenici


Čim to vremenski uvjeti dozvole u Kamenici će započeti građevinski dio radova na pročistaču otpadnih voda za ovo naselje na području Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Nova autobusna linija za školarce iz Viletinca


Nakon što je protekle godine, na inicijativu građana i na zahtjev Grada Lepoglave uvedena školska autobusna linija u gornji dio naselja Vulišinec, ovoga je tjedna linija proširena tako da isti autobus po djecu dolazi i udaljeni dio Viletinca – do tamošnjeg sportskog parka. Zahvaljujući tome 12 školaraca više ne mora pješačiti do udaljenog autobusnog stajališta, već autobus za odlazak u školu u Lepoglavu čekaju u svom naselju.

Opširnije...