Sub03122016

Posljednje izmjene11:42:26 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Gradska uprava

IZ GRADA Asfaltirane nove dionice nerazvrstanih cesta


U skladu s gradskim Programom modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave, završnim radovima postavljanja asfaltnog tepiha, modernizirane su cestovne dionice Žunari – Pošnjaki u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves i Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh na području Mjesnog odbora Lepoglava.
Riječ je o novih tisuću metara asfaltiranih nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA U Lepoglavi upaljena prva adventska svijeća


Prve adventske nedjelje adventsko je svjetlo zasjalo i u gradu Lepoglavi. Prvu je adventsku svijeću na vijencu postavljenom u gradskom parku pored zgrade gradske uprave upalio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Opširnije...

IZ GRADA Punionica za električna vozila u Lepoglavi

Lepoglava bi se uskoro mogla naći na karti mjesta s punionicom za električna vozila. Naime, Hrvatska elektroprivreda u okviru svog razvojnog programom širenja mreže punionica ELEN, želi jednu od punionica za električna vozila postaviti u Lepoglavi.

Opširnije...

IZ GRADA Završava kandidacijski postupak za dobivanje statusa "Grad prijatelj djece"


Koordinacijski odbor akcije "Grad prijatelj djece" Grada Lepoglave sastao se kako bi se članovima predstavilo istraživanje trenutnog stanja vezanog za položaj djece u gradu Lepoglavi, objedinjeno u službenom kandidacijskom upitniku sa 123 pitanja koji je preduvjet za uspješnu kandidaturu Grada Lepoglave za ovu laskavu titulu.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljene nove bespovratne novčane potpora za novorođene


Po treći puta u ovoj su se godini u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi, na poziv Grada Lepoglave, okupile obitelji s novorođenom djecom. Povod okupljanju bila je dodjela jednokratne novčane potpore novorođenim žiteljima grada. Naime, Grad Lepoglava već desetak godina jednokratnim novčanim potporama pomaže obiteljima s novorođenom djecom.

Opširnije...

MEĐUNARODNA SURADNJA Zamjenik gradonačelnika na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu

Početkom studenog u Starsbourgu je, u organizaciji Vijeća Europe, Europskog parlamenta i Grada Strasbourga, održan Svjetski forum za demokraciju na kojem je sudjelovao i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač kao jedan od alumnija odnosno jedan od bivših pripadnika Akademije za politički razvoj. Riječ je o ustanovi čiji rad pomaže Vijeće Europe, a koja provodi programe obrazovanja i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora – politike, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, medija i znanosti.
Svjetski forum za demokraciju jedinstvena je platforma za debatu donosioca odluka i aktivista o ključnim promjenama i rješenjima problema s kojima se suočavaju demokratska društva diljem svijeta.

Opširnije...

IZ GRADA Predstavljeni potencijali grada Lepoglave austrijskoj tvrtki Triple A


Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u Lepoglavi s predstavnicima austrijske tvrtke Triple A. Riječ je o tvrtki s dugogodišnjim iskustvom na međunarodnim financijskim i investicijskim tržištima čiji predstavnici obilaze odabrane lokalne sredine s namjerom procjene njihova općeg potencijala te mogućnosti ulaganja.

Opširnije...

IZ GRADA Započelo uređenje nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave


U gradu Lepoglavi započeli su najavljeni radovi iz Programa modernizacije i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta kojima se planira modernizacija triju cestovnih dionica i to: Žunari – Pošnjaki, u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves, zatim dionice Patačićeva ulica – Šumec – Kameni vrh, na području Mjesnog odbora Lepoglava te dionice Kujavci – Cvirki, u Mjesnom odboru Gornja Višnjica.

Opširnije...

IZ GRADA Nastavljene aktivnosti stvaranja preduvjeta za realizaciju gradskih projekata


Iako suočen s gubitkom gotovo polovice proračunskih prihoda kao posljedicom promjene zakonske regulative te nepostojanjem jasno definiranih fiskalnih smjernica s državne razine, Grad Lepoglava nastavlja sa stvaranjem uvjeta za realizaciju gradskih projekata. Važan korak u tome je osiguranje sredstava za predfinanciranje projekata. S obzirom na prepolovljene proračunske prihode, Grad Lepoglava, ne želeći zaustaviti već pripremljene projekte važne za nastavak gradskog razvoja, u potrazi je za drugim izvorima financiranja.

Opširnije...

IZ GRADA Projekt Tehnološkog centra drvne industrije prijavljen na natječaj Fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija"


Nakon temeljitih priprema i očekivanja otvaranja natječaja, projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava prijavljen je na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj "Podrška razvoju Centara kompetencija", koji provodi Ministarstvo gospodarstva.

Opširnije...

IZ GRADA Način rada s mladima u Lepoglavi predstavljen na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori


Europska komisija i Vijeće Europe proteklog su tjedna u Budvi u Crnoj Gori organizirali konferenciju radnog naziva “Getting Across” koja je okupila 50-ak sudionika iz zemalja Zapadnog Balkana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. U delegaciji predstavnika iz Hrvatske uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Udrugu gradova u Republici Hrvatskoj bio je i Grad Lepoglava kojeg je predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

IZ GRADA U gradu Lepoglavi odana počast povodom Dana mrtvih


Povodom Dana mrtvih, izaslanstva Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, Gradskog vijeća predvođeno predsjednikom Vijeća Robertom Mačekom i gradskih mjesnih odbora odala su počast preminulima na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

Opširnije...

IZ GRADA Poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Odluci o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu gradskih stipendija


Nakon rasprava i provedenih diskusija na sjednicama Savjeta mladih grada Lepoglave te održanom okruglom stolu, Grad Lepoglava učinio je još jedan korak bliže donošenju nove Odluke o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na dodjelu stipendija studentima s područja grada Lepoglave - raspisao je poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.

Opširnije...

STIPENDIJE Okrugli stol o gradskim stipendijama privukao tek nekolicinu studenata


Tek nekolicina studenata, uz članove Savjeta mladih Grada Lepoglave, odazvalo se pozivu na okrugli stol na kojem se raspravljalo o izmjenama i dopunama sustava za dodjelu gradskih stipendija.
Pomalo iznenađujuća nezainteresiranost većine studenata s područja grada Lepoglave nije omela one koji su ipak došli na okrugli stol kako bi prokomentirali i raspravili prijedloge dopuna sustava dodjele gradskih stipendija koji će se primjenjivati već u ovoj akademskoj godini.

Opširnije...

IZ GRADA Izložbeni prostor Grada Lepoglave proglašen najuređenijim na Gospodarskom sajmu


Na netom održanom Gospodarskom sajmu u Varaždinu predstavili su se i poduzetnici s područja grada Lepoglave. Sudjelovanje na Sajmu omogućio im je Grad Lepoglava koji je zakupio izložbeni prostor te ga svim zainteresiranim poduzetnicima s gradskog područja ustupio za predstavljanje djelatnosti i vlastitih proizvoda. Uz poduzetnike koji su iskoristili ovu mogućnost te se predstavili na Sajmu, na izložbenom se prostoru predstavio i Grad Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Austrijski LAG Vulkanland u posjetu Lepoglavi


Nakon prošlogodišnjeg studijskog posjeta članova Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad Austriji odnosno pokrajinama Burgenland i Vulkanland, u uzvratni su posjet LAG-u Sjeverozapad stigli članovi LAG-a Vulkanland, jednog od domaćina austrijskog druženja te tamošnje razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava domaćim poduzetnicima omogućio predstavljanje na Gospodarskom sajmu u Varaždinu


U Varaždinu se 14. i 15. listopada održava Gospodarski sajam na kojem, uz brojne druge izlagače, svoje proizvode posjetiteljima sajma i potencijalnim poslovnim partnerima, predstavljaju i izlagači s područja grada Lepoglave. Riječ je o poduzetnicima koji su prihvatili poziv Grada Lepoglave da koriste prostor koji je na Gospodarskom sajmu zakupio Grad i tako im omogućio da promoviraju svoje proizvode, ali i grad Lepoglavu.

Opširnije...

IZ GRADA Položeni vijenci povodom Dana neovisnosti


Prigodom obilježavanja Dana neovisnosti izaslanstvo Grada Lepoglave na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem, u nazočnosti članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnika Gradskog vijeća i mjesnih odbora te članova udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, položilo je u spomen na sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave vijenac te upalilo svijeće kod spomen križa na gradskom groblju u Lepoglavi. Svijeće su upalili i članovi obitelji i suborci poginulih branitelja te predstavnivci udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Čestitke za Dan učitelja


Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač posjetili su osnovne škole na području grada Lepoglave kao bi osobno učiteljima čestitali Dan učitelja koji se obilježava 5. listopada.

Opširnije...

IZ GRADA Traje izgradnja nogostupa u Žarovnici


Kao što je najavljeno u ovoj će godini mreža nogostupa koja se unazad nekoliko godina gradi na području grada Lepoglave biti proširena i to zahvaljujući izgradnji gotovo 350 metara novog nogostupa u Žarovnici, ali i najavljenom izgradnjom nogostupa na području Višnjice.

Opširnije...

IZ GRADA Raspisan natječaj za idejno rješenje budućeg spomen - parka


Grad Lepoglava, kao nositelj projekta uređenja spomen- parka za poginule branitelje s područja grada Lepoglave, raspisao je Natječaj za izradu idejnog urbanističkog – arhitektonsko – krajobraznog rješenja "Park 12 branitelja sa spomen obilježjem u Lepoglavi".
Natječaj, koji bi trebao iznjedriti budući izgled spomen – parka na dijelu Trga 1. hrvatskog sveučilišta, na prostoru između zgrade u kojoj je smještena pošta i lepoglavske zaobilaznice, organizira i provodi Društvo arhitekata Varaždin.

Opširnije...