Sub20042019

Posljednje izmjene01:09:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Mjesni odbori

KONSTITUIRANJE MJESNIH ODBORA U drugom pokušaju konstituirano vijeće MO Lepoglava


U drugom je pokušaju konstituirano vijeće Mjesnog odbora Lepoglava. Naime, nakon prošlotjedne konstituirajuće sjednice niti jedan od predloženih kandidata za predsjednika nije dobio potrebnu većinu glasova članova MO Lepoglava pa je sazvana nova sjednica.

Opširnije...

VIJEĆA MJESNIH ODBORA Konstituirani mjesni odbori Donje i Gornje Višnjice te Zlogonja


Održane su konstituirajuće sjednice mjesnih odbora Donja Višnjica, Gornja Višnjica i Zlogonje.
Sve su sjednice održane u prostoru OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, a u prvom ih je djelu, do izbora radnih tijela vodio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovača.

Opširnije...

KONSTITUIRANI MO OČURA, PURGA I VILETINEC – VULIŠINEC Neočekivan ishod u Očuri, unatoč apsolutnoj većini koalicija HNS-HSU-SDP ostala bez mjesta predsjednika


Održane su i konstituirajući sjednice mjesnih odbora Očura, Purga i Viletinec-Vulišinec.

Opširnije...

VIJEĆA MJESNIH ODBORA Konstituirana Vijeća mjesnih odbora Kamenice, Kameničkog Podgorja i Žarovnice


Održane su konstituirajuće sjednice mjesnih odbora Kamenice, Kameničkog Podgorja i Žarovnice na kojim su konstituiran vijeća navedenih naselja grada Lepoglave.

Opširnije...

KONSTITUIRANJE MJESNIH ODBORA Bez dogovora oko predsjednika MO Lepoglava, Ivan Dubovečak predsjednik MO Ves


Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora na području grada Lepoglave, krenulo se s njihovim konstituiranjem. Prvi na red došli su mjesni odbori Lepoglava i Ves.

Opširnije...

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA Poznati službeni rezultati. Tko je sve ušao u vijeća mjesnih odbora?


Poznati su i službeni rezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave, održanih 24. svibnja.
Na izbore je izašlo 2118 od ukupno 5566 birača ili 38 posto. Ukupno, Koalicijska lista HNS-HSU-SDP dobila je 879 glasova birača, HDZ 693 glasova, a koalicijska lista NS Reformisti-HSS 445 glasova, s time da za razliku od prethodne dvije liste nije imala liste u svim mjesnim odborima već je imala jednu listu manje. Lista građana u Kameničkom Podgorju, koja je imala svoju listu samo u navedenom mjesnom odboru, dobila je 72 glasa.
Nevažećih je bilo 29 listića.

Opširnije...

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA HNS-HSU-SDP-u 32 mjesta, HDZ-u 29 mjesta, koaliciji NS Reformisti-HSS 12 mjesta i Listi birača 4 mjesta


Prema neslužbenim rezultatima izbora za vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave, koji su u gradu Lepoglavi održani danas, najviše mjesta u vijećima mjesnih odbora osovojila je koalicija HNS-HSU-SDP – 32 mjesta, slijedi lista HDZ-a s 29 mjesta, dok će s koalicijske liste Narodne stranke -Reformisti i Hrvatske seljačke stranke u vijećima mjesnih odbora biti 12 članova. Jedina nezavisna lista građana, ona u Kameničkom Podgorju, osvojila je 4 mjesta u Vijeću MO odbora Kameničko Podgorje i tako u tom mjesnom odboru imati većinu od sedam članova.

Opširnije...

POLITIKA Na izbore za vijeća mjesnih odbora HDZ izlazi samostalno


Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Lepoglave najavio je izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora, koji će se u gradu Lepoglavi održati 24. svibnja.
- Na izbore izlazimo samostalno, bez koalicijskih partnera jer smo dovoljno jaki. Na našim su listama najkvalitetniji kandidati i vjerujem da ćemo pobijediti – istaknuo je predsjednik GO HDZ-a grada Lepoglave Robert Maček predstavivši nositelje kandidacijskih lista za svih 11 mjesnih odbora.

Opširnije...

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA Objavljene kandidacijske liste


U gradu Lepoglavi će se 24. svibnja održati Izbori za članove 11 vijeća mjesnih odbora. 
Izborno je povjerenstvo objavilo kandidacijske liste za svih 11 mjesnih odbora.

Opširnije...

POLITIKA Koalicija HNS, SDP i HSU predala izborne liste za članove Vijeća mjesnih odbora


Predstavnici koalicije koju čine Hrvatska narodna stranka (HNS), Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) predali su izborne liste za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave, i to za svih 11 mjesnih odbora s područja Lepoglave.

Opširnije...

Mještani Kameničkog Podgorja predali peticiju kojom traže da Gradsko vijeće prihvati darovanje

U ponedjeljak, 14. listopada predsjednik Mjesnog odbora Kameničko Podgorje Stjepan Juren predao je Gradskoj upravi grada Lepoglave peticiju sa 152 potpisa mještana Kameničkog Podgorja. Tom peticijom od predsjednika Gradskog vijeća Željka Šoštarića i koalicije HDZ-HSS-HSP traže da prihvate darovanje zemljišta od Varaždinske biskupije i omoguće izgradnju Društvenog doma i uređenje dječjeg igrališta na tom području.

Opširnije...

Vlasnici zemljišta uz potok Ves suglasni s projektom

S ciljem skorašnjeg početka radova na uređenju korita potoka Ves, Mjesni odbor Lepoglavska Ves organizirao je zbor građana. Vlasnici zemljišta uz lokaciju potoka okupili su se kako bi im gradonačelnik Marijan Škvarić objasnio tijek izvođenja radova i što se od njih očekuje te im je objavio da projekt u potpunosti financiraju Hrvatske vode.

Opširnije...

Tradicionalno druženje okupilo 200 mještana Purge i okolice

Na malom igralištu pokraj kapelice Svetog Juraja u Purgi, u nedjelju 8. rujna mještani Purge i okolice družili su se na četvrtim po redu Zabavnim igrama. Udruga za šport i rekreaciju Purga, zajedno s članovima Mjesnog odbora odlučili su i ove godine privući mlade, stare i djecu na ovo tradicionalno druženje.

Opširnije...

Purga u pilot-projektu sudioničke demokracije

S obzirom na važnost, ali i nastojanja Gradske vlasti da poradi na modelima uključivanja građana u mnoge razvojne procese, kreću i konkretne aktivnosti. Na nedavno završenom javnom natječaju, Mjesni odbor Purga jedan je od tri izabrana mjesna odbora u Sjevernoj Hrvatskoj s kojim će se u suradnji s trenerima i savjetnicima Programa JAKO, intenzivno raditi tijekom 2013. godine.

Opširnije...

Službeni mobiteli za predsjednike mjesnih odbora

Kako bi ubuduće lakše kontaktirali gradske službe, predsjednicima mjesnih odbora s područja grada Lepoglave podijeljeni su gradski mobiteli.

Opširnije...

Sastanak s mjesnim odborima

mjesni_odbori_sastanak2

Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u petak, 01. srpnja, s novoizabranim predsjednicima 11 gradskih mjesnih odbora. Sastanku je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća, Zorislav Rodek, ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Kamenica.

Opširnije...

Završili izbori! Tko će sjediti u mjesnim odborima?

mjesni-odbori

Slab odaziv birača obilježio je izbore za vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave. Od ukupno 6778 upisanih birača na izbore je izašlo svega 1473 ili tek 24 posto. Dakle, u svakom od navedenih mjesnih odbora na izbore je u prosjeku izašao svaki četvrti građanin s pravom glasa.

Opširnije...

Samo 24 posto Lepoglavčana izašlo na izbore

vijece1

Jučer su na području Grada Lepoglave održani izbori za vijeća mjesnih odbora. Na 18 biračkih mjesta, birani su članovi vijeća11 gradskih mjesnih odbora. Prema neslužbenim rezultatima, najviše glasova birača izašlih na izbore dobili su kandidati s koalicijske liste Hrvatske narodne stranke – liberlni demokrati, Hrvatske stranke umirovljenika i Socijaldemokratske partije Hrvatske. Oni će imati većinu u 10 od 11 mjesnih odbora. Samo su u jednom mjesnom odboru, većinu glasova birača dobili kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice.

Opširnije...

Izbori za mjesne odbore

izbori1

Izbori za mjesne odbore održat će se u nedjelju 22. svibnja u vremenu od 7 do 19 sati gdje ćemo birati članove 11 mjesnih odbora na području Lepoglave.

Opširnije...

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora 22. svibnja

lepoglava

Gradsko vijeće Grada Lepoglave donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave za dan 22. svibnja 2011. godine, u vremenskom trajanju od 7,00 do 19,00 sati. Prijedlozi lista za izbor članova vijeća mjesnog odbora moraju biti dostavljeni Gradskom izbornom povjerenstvu za mjesne odbore najkasnije do 26. travnja 2011. godine.

Opširnije...

Koordinacija s mjesnim odborima

mjesni-odbori

Gradonačelnik Marijan Škvarić održao je sastanak s predsjednicima mjesnih odbora s područja Grada Lepoglave. U prostoru gradske vijećnice u četvrtak, 30. prosinca, okupljeni su raspravljali o programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2011. godinu, o programu modernizacije cesta te o tekućem održavanju po pojedinim mjesnim odborima.

Opširnije...