Sri23102019

Posljednje izmjene11:34:22 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo

POLITIKA HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om


Jučer (4. travnja) je, nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave, održana kratka konferencija za medije na kojoj je predsjednik GO HSS-a Grada Lepoglave, Željko Šoštarić, ispred GO HSS-a Grada Lepoglave i nezavisnog vijećnika Borisa Šinka pročitao priopćenje kojim obavještava javnost da Gradska organizacija HSS-a Grada Lepoglave raskida koalicijski sporazum s Gradskom organizacijom HDZ-a Grada Lepoglave potpisan uoči drugog kruga lokalnih izbora za gradonačelnika, 28. svibnja 2017. godine

Opširnije...

EUROPSKE INSTITUCIJE Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač imenovan na dužnost u Skupštinu europskih regija


U švedskom gradu istoimene regije Örebro održano je proljetno zasjedanje Skupštine europskih regija, najveće neovisne mreže regija u široj Europi koja okuplja regije iz 35 zemalja - od Norveške do Turske i od Rusije do Portugala. Skupština europskih regija prisutna je svugdje na europskom kontinentu, unutar i izvan Europske unije.

Opširnije...

AKTUALNO Županijska skupština prihvatila prijedlog Odluke o projektu "Nogometna akademija", na potezu Gradsko vijeće


Skupština Varaždinske županije prihvatila je Odluku o projektu "Nogometna akademija". Dok je većina vijećnika podigla ruke za ovaj prijedlog, protiv su bili vijećnici SDP-a i Živog zida. Vijećnici HNS bili su suzdržani.

Opširnije...

AKTUALNO Hoće li Grad Lepoglava financirati NK Varaždin?


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić ovih je dana predložio "zanimljiv" model financiranja varaždinskog nogometnog drugoligaš - Nogometnog kluba Varaždin. Ne bi to za nas bila toliko zanimljiva tema da prema tom modelu nije predloženo da dio sredstava za rad NK Varaždina osiguraju jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije. Župan Čačić je obrazlažući navedeni prijedlog rekao da svi JLS-i daju značajna sredstva za nogomet u svojim sredinama, a da je NK Varaždin vrh piramide i kvalitete regije sjever pa tako i prigoda da se "za par tisuća kuna" djeci da perspektiva za nogometni razvoj par kilometara dalje od njihovih gradova i općina.

Opširnije...

DAN GRADA Održana svečana sjednica Gradskog vijeća


Budnicom Limene glazbe Lepoglava lepoglavskim ulicama, u jutarnjim je satima 8. prosinca počela proslava Dana grada Lepoglave i lepoglavske župe.

Opširnije...

PROSLAVA DANA GRADA Grad Lepoglava i Sveti Nikola darivali najmlađe


Grad Lepoglava i ove je godine na blagdan Svetog Nikole, koji se poklapa s višednevnom proslavom Dana grada, za svoje najmlađe sugrađane pripremio brojne slatke paketiće koje im je podijelio upravo Sveti Nikola.

Opširnije...

TRIBINA Saborski zastupnik Ivan Lovrinović u Lepoglavi govorio o problemima malih poljoprivrednika


- Mali poljoprivredni proizvođači prepušteni su sami sebi. Teško se mogu oduprijeti velikim proizvođačima i lancima. Primorani su sami obavljati veliki opseg poslova, a ne isključivo baviti se poljoprivrednom proizvodnjom – istaknuo je na tribini "Projekt osnivanja zadruge za proizvođače mlijeka i mesa", održanoj u Lepoglavi, saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku prof. dr. Ivan Lovrinović.

Opširnije...

SAVJET MLADIH Objavljene pravovaljane kandidature


Temeljem upućenog poziva za predlaganje članova za Savjet mladih Grada Lepoglave, organizacije s gradskog područja kandidirale su svoje članove za članove Savjeta mladih. Pristiglo je šest prijava sa sedam istaknutih kandidatura.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI 2017 Članove Gradskog vijeća grada Lepoglave građani će birati sa šest lista


Objavljene su službene kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća grada Lepoglave među kojima će građani 21. svibnja odabrati 15 članova Gradskog vijeća.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI U utrci za mjesto gradonačelnika grada Lepoglave četiri kandidata


Gradsko izborno povjerenstvo objavilo je službenu listu kandidata za izbor gradonačelnika grada Lepoglave.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI HDZ potvrdio kandidaturu Tonka Županića za gradonačelnika i Roberta Dukarića za zamjenika gradonačelnika


Izaslanstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice predalo je gradskom izbornom povjerenstvu kandidaturu s prikupljenim potpisima za gradonačelnika grada Lepoglave i kandidacijsku listu za Gradsko vijeće. Time je potvrđena kandidatura Tonka Županića za gradonačelnika grada Lepoglave te Roberta Dukarića za zamjenika gradonačelnika.

Opširnije...

LOKALNI IZBORI Predaja kandidature koalicija HNS-SDP-HSU za gradonačelnika Lepoglave i Gradsko vijeće


Aktualni gradonačelnik Lepoglave i kandidat HNS-a, SDP-a i HSU-a za to mjesto, Marijan Škvarić, koji je u utrci za svoj četvrti mandat na čelu tog grada, zajedno s kandidatom za zamjenika Hrvojem Kovačem i predstavnicima HSU-a predao je u srijedu potpise za potporu kandidaturi te listu za Gradsko vijeće.

Opširnije...

POLITIKA Marijan Škvarić istaknuo kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima


Ove će se godine održati lokalni izbori na kojima će građani u gradovima i općinama diljem Hrvatske birati gradonačelnike i načelnike te članove gradskih i općinskih vijeća. U gradu Lepoglavi uz gradonačelnika birat će se 15 članova Gradskog vijeća.

Opširnije...

PREDSJEDNICA U LEPOGLAVI (FOTO I VIDEO)Kratak posjet Predsjednica iskoristila za razgled lepoglavske čipke i župne crkve


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nakratko je u sklopu svog dvodnevnog boravka u Varaždinskoj županiji posjetila Lepoglavu gdje su je dočekali i u svoje osobno ime te u ime građana pozdravili čelni ljudi Grada – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček.

Opširnije...

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA Članovi GO SDP-a Lepoglave posjetili starije sugrađane


Gradska organizacija SDP-a iz Lepoglave tradicionalno obilježava Međunarodni dan starijih osoba raznovrsnim aktivnostima, a ove su godine odlučili posjetiti svoje starije sugrađane i kroz 'čašicu' iskrenog razgovora, bez neke pompe provesti vrijeme s njima jednostavnim druženjem.

Opširnije...

IZBORI 2016 Rezultati na 18 biračkih mjesta na području grada Lepoglave

Na području grada Lepoglave birači su svoje biračko pravo mogli ostvariti na 18 biračkih mjesta. Kao što smo prethodno izvijestili, na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju, 11. rujna to je pravo na cijelom području grada Lepoglave iskoristilo 2.940 birača, od njih 6.281 koliko ih se nalazi na biračkim popisima, odnosno 46.81 posto.

Opširnije...

IZBORI 2016 Lepoglava većinom glasala za Narodnu koaliciju


Na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim 11. rujna glasalo je 46,81 posto ili 2.940 od ukupno 6.281 birača s područja grada Lepoglave.
Najviše glasova dobila je Narodna koalicija. Za nju je glasalo 1.333 od 2.940 birača koji su izašli na izbore odnosno njih 46,54 posto.

Opširnije...

KONFERENCIJA ZA MEDIJE HNS – LIBERALNI DEMOKRATI Nužna decentralizacija i izmjene zakona koji su u pitanje doveli funkcioniranje brojnih JLS-a pa tako i Grada Lepoglave


O problemima Grada Lepoglave nastalih zbog gubitka gotovo polovice proračunskih prihoda, a uzrokovanih izmjenama Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, Zakona o porezu na dohodak i Zakona o brdsko – planinskom području govorilo se i na konferenciji za medije koju je u Varaždinu organizirala Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati.

Opširnije...

IZBORI 2016 Čak četvero kandidata s područja grada Lepoglave u izbornoj utrci za Sabor


Objavljene pravovaljane kandidacijske liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u 3. izbornoj jedinici, u koju spada i područje grada Lepoglave, otkrivaju da će se za mjesta u novom sazivu Sabora 11. rujna "boriti" i četvero kandidata s područja grada Lepoglave.

Opširnije...

POSJETA POMOĆNIKA MINISTRA KULTURE LEPOGLAVI " Šteta bi bilo ne iskoristiti ovaj veliki potencijal koji Lepoglava ima"


Tijekom obilaska djela Varaždinske županije u radni posjet Lepoglavi stigao je pomoćnik tehničkog ministra kulture Davor Trupković. U Lepoglavu je stigao u pratnji bivšeg saborskog zastupnika Anđelka Stričaka te se tom prigodom sastao s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom i župnikom lepoglavske župe monsinjorom Andrijom Kišičekom.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava osigurao poklon pakete za starije građane povodom Uskrsa

Tradicionalno povodom Uskrsnih blagdana Grad Lepoglava daruje nekoliko obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa, a ove godine gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač u pratnji gerontodomaćice Alice Štefanek obišli su korisnike iz programa Pomoć u kući kojeg u suradnji s Crvenim križem Varaždinske županije provodi Grad Lepoglava.

Obiđeno je devet obitelji koji su se zbog životnih nedaća našli u ozbiljnim problemima pa im sada kroz život pomaže gradska gerontoslužba za koju Grad Lepoglava već više godina izdvaja sredstva iz svoj socijalnog programa. 

- Možda nije puno, ali je od srca i vjerujem da će uljepšati ovo blagdansko vrijeme našim građanima na koje nismo zaboravili ni ovog Uskrsa. To je najmanje što možemo učiniti za njih jer ovom skromnom, ali simboličnom gestom želimo pokazati koliko su nam naši stariji sugrađani važni te kako se svi zajedno trebamo truditi pomoći im – rekao je gradonačelnik Škvarić predajući poklon pakete obiteljima iz ovog programa.

Koordinirajući aktivnosti s organizacijama civilnog društva, Crvenim križem i drugim humanitarnim organizacijama obiđeno je znatno više obitelji, a upravo kako bi se svima pomoglo, odnosno kako netko ne bi ostao zakinut za ovaj oblik pomoći koju Grad Lepoglava osigurava. Ovog su puta osim korisnika programa Pomoć u kući poklon pakete primili i građani u udomiteljskoj obitelji kao i oni koji su stradali uslijed klizišta prošle godine.