Uto16072019

Posljednje izmjene12:44:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

HDZ ne pušta - nove optužbe

hdz-logo

Gradska organizacija HDZ-a grada Lepoglave dostavila nam je priopćenje za javnost u kojem žele replicirati gradonačelniku na njegov osvrt na HDZ-ove kritike. Priopćenje HDZ-a prenosimo vam u cijelosti:

Opširnije...

Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

ravno

Temeljem Odluke Gradskog vijeća o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Lepoglave, u četvrtak, 04. ožujka održana je 1. sjednica Povjerenstva u prostorijama Gradske vijećnice. U Povjerenstvo, kojim predsjeda Nevenka Špac, imenovani su za članove Marija Ribić, Nataša Veić, Gordana Županić, Snježana Rogina, Božidar Šumečki i Davor Petak.

Opširnije...

Razgovor s povodom: Miljenko Mavrin

mavrin

Diplomirani kriminalist iz Čakovca, 52-godišnji Miljenko Mavrin, od 11. siječnja ove godine novoimenovani je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi. Bivši nogometaš karijeru je započeo u policiji, a do dolaska u Lepoglavu obnašao je razne funkcije od zamjenika načelnika, upravitelja okružnog zatvora u Varaždinu i Rijeci, voditelja odsjeka u odjelu osiguranja u Kaznionici, višeg savjetnika u Ministarstvu pravosuđa, glavnog savjetnika u Uredu Glavnog ravnatelja policije u MUP-u i predavača na Policijskoj akademiji.

Opširnije...

Rekacija Gradonačelnika na HDZ

iso

Potaknut tvrdnjama predstavnika GO HDZ-a Grada Lepoglave na jučer održanoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić nije dugo čekao da ostane dužan bivšem koalicijskom partneru te je reagirao priopćenjem za javnost kojeg prenosimo u cijelosti.

Opširnije...

HDZ kritizira gradsku vlast

hdz-logo

Aktualna vlast u Lepoglavi većinu bespovratnih sredstava za gospodarstvo podijelila je po stranačkom, prijateljskom i rođačkom ključu, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Maček.

Opširnije...

Dnevni migranti su obespravljeni radnici

granicni-prijelaz

Na aktualnom satu prve saborske sjednice u ovoj godini zastupnik Hrvatske narodne stranke Zlatko Koračević upozorio je Vladu na probleme s kojima se susreće oko 18.000 hrvatskih građana koji žive u pograničnom području Hrvatske a rade u Sloveniji. - Hrvatski građani koji žive u pograničnom području, od Varaždinske, Međimurske i Krapinsko–zagorske do Istarske županije, suočeni su s problemima koji proizlaze iz činjenice da su dnevni migranti, dakle, da žive u Hrvatskoj, a rade u Sloveniji. Zbog toga ti ljudi nemaju pravo na dječji doplatak, nemaju pravo na porezne olakšice, na povrat poreza, nemaju pravo na kredite, a u posebnom su problemu naši građani koji su u Sloveniji ostali bez posla. Zato što žive u Hrvatskoj, u Sloveniji nemaju pravo na naknadu, a zato što su radili u Sloveniji, na našem Zavodu za zapošljavanje nije im osigurana ni naknada niti pak zdravstveno osiguranje – upozorio je na saborskoj sjednici Zlatko Koračević.

Opširnije...

Ulaganja u kulturnu infrastrukturu

tkic-procelje

Na posljednjoj sjednici Vijeća Grada Lepoglave interes vijećnika izazvalo je izvješće o radu Turističko kulturno informativnog centra kao i program rada Centra za ovu godinu kojeg je prezentirao direktor centra Vladimir Ivanuša.

Opširnije...

Burno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća

lepoglava

Jučer je u Lepoglavi svoju redovitu sjednicu održalo Vijeće Grada Lepoglave. Među najvažnijim točkama Dnevnog reda bila su izvješće tvrtke Ivkom o upravljanju gradskim grobljima u protekloj godini, zatim izvješće o radu Turističko kulturno informativnog centra te odluka o bespovratnim pomoćima u seoskom turizmu na području Grada Lepoglave u 2010. godini.

Opširnije...

Susret Škvarić - Mavrin

kul1-n

Kako je sa 11. siječnjem funkciju upravitelja Kaznionice u Lepoglavi preuzeo Miljenko Mavrin, dipl. kriminalist s izuzetnim znanjem i iskustvom vođenja okružnih zatvora, gradonačelnik Marijan Škvarić  održao je s njime sastanak na kojem se raspravljalo o trenutnim međusobnim odnosima i uloge Kaznionice u društvenom, ali i gospodarskom životu grada Lepoglave.

Opširnije...