Pet20072018

Posljednje izmjene03:53:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Nogomet 1. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ZA ŽENE Porazom u odlučujućoj utakmici ŽNK Lepoglava ispala iz 1. HNLŽ

1. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ZA ŽENE Porazom u odlučujućoj utakmici ŽNK Lepoglava ispala iz 1. HNLŽ


U posljednjoj utakmici sezone, u kojoj se izravno odlučivalo o ispadanju iz 1. hrvatske nogometne lige za žene, nogometašice Lepoglave poražene su u Splitu od domaće ekipe Marijana. Domaće nogometašice slavile su rezultatom 3:2 te su tako na prvenstvenoj tablici preskočile Lepoglavu odnosno prepustile joj posljednje mjesto koje donosi ispadanje iz društva najboljih.

Lepoglava je u utakmicu, kao i brojne utakmice u prvenstvu, ušla nekompletna. Pored toga, i ovog je puta na vrata, zbog činjenice da je klub tijekom sezone ostao bez vratara, morala stati jedna od igračica. Uz to, visoka temperatura, umjetna trava i breme važnosti utakmice sputale su igračice Lepoglave koje su u prvih 15 minuta primile dva gola. No, uspjele su se vratiti u utakmici i preko Marije Vučkovečki i Valentine Kupčić poravnati na 2:2. Bio je to rezultat koji je odgovarao Lepoglavi koja je u Split došla s dva boda prednosti, no on se promijenio u 49. minuti kada nogometašice Marijana dolaze do vodstva 3:2. Pokušala je Lepoglava u ostatku utakmice poravnati rezultat, ali unatoč inicijativi nije uspjela. Marijan je s tri osvojena boda preskočio Lepoglavu te je gurnuti prema 2. ligi.

Lepoglava je u finiš prvenstva ušla s malom prednošću u odnosu na izravne konkurentice za ostanak u ligi. Na žalost, u posljednjim kolima morala je odigrati utakmice s dvije uvjerljivo najbolje momčadi lige. Pored toga, i ostali joj rezultati, od kojih su neki bili krajnje neočekivani, nisu išli u korist tako da se prednost istopila te je o ostanku odlučivala posljednja utakmica sezone koju je Lepoglava izgubila.

- Na kraju sezone mogu reći da se nismo osramotili. Vjerujem da je Lepoglava bolje od nekoliko ekipa koje su ostale u ligi. Na žalost, mnoge nam okolnosti nisu išle u korist – često smo bili nekompletni zbog obaveza koje naše igračice imaju, prvenstveno na fakultetima, nedostajalo nam je igračkog kadra i financija kako bismo u miru mogli raditi i pripremati se za ono najvažnije, a to su utakmice. Treba istaknuti i da smo vjerojatno najmlađa ekipa prvenstva i da su naše igračice tu iz našeg kraja – istaknuo je trener ekipe Siniša Matuza.

I da, nogometašice Lepoglave uistinu se nisu osramotile, dapače. Po prvi su se puta našle u društvu najboljih ekipa i s mnogima od njih, ne uzimajući u obzir klubove koji odskaču od ostatka cijele lige, bile ravnopravne. Da je u pojedinim trenucima bilo više iskustva i sreće ostvarile bi i više od dvije pobjede (i pet remija) te vjerojatno zadržale prvoligaški status što su svojim pristupom i zaslužile. No, dogodilo se što se dogodilo i nije kraj svijeta. U Lepoglavi se, za razliku od ostalog djela županije, ove sezone igrao prvoligaški nogomet i vjerujemo da će se, u dogledno vrijeme, ponovno igrati uz veću podršku zajednice.