Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Mario Musulin nastupio na Svjetskom prvenstvu u ledenom penjanju

SPORTSKO PENJANJE Mario Musulin nastupio na Svjetskom prvenstvu u ledenom penjanju


Mario Musulin
član SPK Direkt i hrvatske reprezentacije nastupio je na Svjetskom prvenstvu u ledenom penjanju održanom u Rabensteinu u Italiji. U konkurenciji najboljih svjetskih penjača na ledu Mario je u disciplini brzinsko penjanje osvojio 27. mjesto dok je u disciplini težinsko zauzeo 22. mjesto u grupi te 43. mjesto u ukupnom poretku.

Netom prije Svjetskog prvenstva, čiji su se rezultati bodovali za Svjetski kup, Mario je nastupio na natjecanju Svjetskog kupa u švicarskom Saas Feeu i to u dvije discipline – u brzinskom penjanju u kojem je bio 29., dok je u disciplini težinsko zauzeo 18. mjesto u grupi te time osigurao ukupno 35. mjesto u konkurenciji 60 natjecatelja.

- Što se rezultata tiče ja sam zadovoljan, a sve ovo odlična je motivacija za nadolazeću sezonu, nadam se sezoni bez ozljeda. Iako zbog nedostatka financijskih sredstava reprezentacija ne može nastupati na više natjecanja, nadam se da ćemo za sljedeću sezonu uspjeti pronaći sredstva te time osigurati odlaske i na ostala kola Svjetskog kupa te ostvariti dobre rezultate – istaknuo je Mario zahvalivši se cijeloj ekipi ledeno - penjačke reprezentacije na pruženom povjerenju i savjetima te svom matičnom klubu SPK Direkt bez čije bi potpore, naglasio je Mario, pripreme za ova natjecanja bila uvelike otežana. Zahvalu, i to najveću, Mario je uputio Mariu Selaku i njegovoj tvrtki BIM Sport iz Varaždina na višegodišnjoj sponzorskoj podršci.

- Iako je moja penjačka priča počela davno kada su me Goran Pofuk i pokojni Marko Bregović pozvali na penjanje i promijenili mi životni smjer, prve ledene i drytooling smjerove savladao sam s Ivanom Vitezom, a kasnije s Goranom Gregurom. Da nije bilo ove ekipe propustio bi nezaboravne avanture zato dečki puno hvala – zaključio je Mario koji je član hrvatske reprezentacije postao nakon što je prošle sezone na Hrvatsko-slovenskom otvorenom prvenstvu u lednom penjanju osvojio ukupno drugo mjesto iza slovenskog penjača. Pošto se navedeno natjecanje bodovalo za prvenstvo Hrvatske, Mariju je kao najbolje plasiranom hrvatskom penjaču pripala titula prvaka Hrvatske zahvaljujući kojoj je postao član hrvatske reprezentacije.