Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo TRAIL UTRKA "100 MILJA ISTRE" Ivan Štefičar i Marjan Lonjak po kiši, buri i blatu prošli 110 kilometara staze

TRAIL UTRKA "100 MILJA ISTRE" Ivan Štefičar i Marjan Lonjak po kiši, buri i blatu prošli 110 kilometara staze


21 sat i 18 minuta trebalo je Ivanu Štefičaru, članu PD "Pusti duh" i SPK "Direkt", i Marjanu Lonjaku, članu PD "Pusti duh" i SRD "315 sjeverozapad", da prijeđu stazu od Lovrana do Umaga dužine 110 kilometara. Nisu Ivan i Marjan bili "na šetnji" već sudjelovali na utrci "100 milja Istre". Utrka je okupila 176 sudionika iz 19 zemalja, a Ivan i Marjan su u toj konkurenciji osvojili ukupno 84. mjesto te 27. mjesto u konkurenciji veterana.


- Staza je prolazila preko Učke i Čičarije s 4750 metara ukupnog uspona. Vremenski su uvjeti bili teški. Pratila nas je kiša, jaka bura, temperatura je bila oko nula stupnjeva i uz to bilo je puno blata – otkrio je Ivan Štefičar.

- Uspješnim završetkom ove utrke osvojili smo tri vrijedna kvalifikacijska boda za trail utrku oko Mont Blanca dužine 100 milja i 9600 metara ukupnog uspona, a koja slovi za jednu od najjačih utrka u svijetu tog tipa. Riječ je o neslužbenom svjetskom prvenstvo u trail trčanju. Za tu trku treba skupiti devet kvalifikacijskih bodova, a mi ih trenutno imamo sedam. Još dva potrebna kvalifikacijska boda planiramo skupiti na utrci na Velebitu koja je na rasporedu u lipnju. Nadam se da ćemo je dočekati spremni – završio je Ivan vjerujući da će iduće godine on i Marjan nastupiti na trail utrci oko Mont Blanca.