Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo UTRKA VELEBITOM Ivan Štefičar savladao 70 kilometara dugu velebitsku stazu

UTRKA VELEBITOM Ivan Štefičar savladao 70 kilometara dugu velebitsku stazu


17 sati i 15 minuta trebalo je Ivanu Štefičaru, članu Planinarskog društva "Pusti duh" i Sportsko – penjačkog kluba "Direkt" da sa svojim prijateljima Marjanom Lonjakom (PD "Pusti duh, SRD "315 sjeverozapad") i Dinom Šimekom iz Varaždina, savlada stazu brdske trail utrke "Velebit ULTRA trail 2015" dugu 70 kilometara i s pet tisuća metara visinske razlike.

Bila je to jedna od tri kategorije, i to ona najteža, u kojoj su se natjecali sudionici navedene utrke, njih nešto manje od 500. Uz kategoriju Ultra, sudionici utrke natjecali su se i u kategoriji Light (14 km, visinskih 1000 m +/-) i Challenger (27 km, visinskih 2000 m +/-).
- Najteža kategorija je stvarno i bila najteža. Po mojem mišljenju to je bila najteža od svih ultri koje sam istrčao. Možda čak i teža od 100 milja Istre. Kad se u 70 kilometara "stisne" 5000 metara uspona i spusta, pa još k tome dodate krš južnog Velebita to je onda stvarno ultra teško – istaknuo je Ivan Štefičar.

Start i cilj utrke bili su u Starigradu Paklenici, a trasa je obuhvaćala Veliko Rujno, Stražbenicu, Borisov dom, Struge, Vaganski vrh(1757 m), Bunovac, Ivine Vodice, Sveto Brdo (1752 m), Dušice, Libinje, Jurline i Močila.

U kategoriji startalo je 80 trkača i trkačica, ali zbog izuzetno teškog i zahtjevnog terena, tijekom utrke odustalo ih je čak 30. 
Ivan je podijelio s Marjanom i Dinom podijelio 37. mjesto. Oni su cijelu stazu prošli zajedno i tako ušli u cilj.

- S obzirom na sve nedaće koje su nas snašle na stazi - ozljede, kiša..., zadovoljni smo bili završetkom utrke – zaključio je Ivan.