Čet28012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo IZBOR NAJSPORTAŠA Proglašeni najbolji sportaši grada Lepoglave u 2015. godini

IZBOR NAJSPORTAŠA Proglašeni najbolji sportaši grada Lepoglave u 2015. godini


Tanja Mravlinčić
iz Sportsko penjačkog kluba "Direkt" najbolja je sportašica grada Lepoglave u 2015. godini dok je njen klupski kolega Mario Musulin najbolji sportaš. Najbolja ženska ekipa u protekloj godini je Ženski nogometni klub Lepoglava, dok je najboljom muškom ekipom proglašen Kuglački klub Lepoglava.
Rezultati su to izbora najsportaša grada Lepoglave za 2015. godinu koji tradicionalno provodi gradska Zajednica športskih udruga.

- Zadovoljan sam rezultatima koji su doveli do ovog priznanja. Možda sam u LEAD-u u seniorskoj konkurenciji mogla osvojiti mjesto više. Ove bih godine više željela penjati na otvorenom no problem mi je ozljeda leđa zbog koje već tri mjeseca ne treniram. Planiram završiti kineziološki fakultet i bit ću sretna ako postanem trener sportskog penjanja – kazala je najsportašica Tanja Mravlinčić koja je uz dva naslova juniorske državne prvakinje u dvije različite penjačke discipline osvojila i treće mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Najsportaš Mario Musulin već je i u 2016. odradio nekoliko značajnih natjecanja, no činjenica da je u 2015. godini bio prvak Hrvatske u ledenom penjanju bila je, uz druge ostvarene rezultate, razlog da i ove godine bude proglašen najsportašem grada Lepoglave.
- Ova je nagrada motiv za dalje – istaknuo je Mario koji je već sad, osvajanjem drugog mjesta na državnom prvenstvu u ledenom penjanju istaknuo kandidaturu za najsportaša u 2016. godini.
- Nedavno sam se vratio iz Južne Koreje gdje sam kao član hrvatske reprezentacije sudjelovao na natjecanju svjetskog kupa u ledenom penjanju. Ledeno penjanje u Koreji je popularno kao nogomet u Njemačkoj. Rezultati su bili solidni. Također sam bio i na natjecanju svjetskog kupa u Italiji koje je ujedno bilo i europsko prvenstvo i tom sam prilikom skupio nova iskustva - rekao je najsportaš grada Lepoglave za 2015. godinu.

- Ovoje još jedno priznanje našem radu. Naše dvije članice proglašene su perspektivnim sportašicama što je znak da u klubu imamo pomladak koji će jednog dana zamijeniti nas seniorke i nastaviti tamo gdje smo mi stale – istaknula je Stella Gotal iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava koji je protekle godine osvojio naslov u 2. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene, skupini Sjever.

Naslov najbolje muške ekipe pripao je Kuglačkom klubu Lepoglava, prošlogodišnjim viceprvacima u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever, osvajačima županijskog kupa i sudionicima 1/8 finala Kupa Hrvatske.
- U 2015. godini uz dobre klupske rezultate naši su igrači ostvarili i niz dobrih rezultata u pojedinačnim i nastupima u parovima. Ove godine držimo čvrsto prvo mjesto u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever i vrlo smo blizu kvalifikacijama za ulazak u premijer ligu – pojasnio je predsjednik Kuglačkog kluba Lepoglava Željko Huten.

Nagrade su laureatima uručene na svečanosti održanoj u Lepoglavi uz nazočnost predstavnika sportski udruga i klubova s gradskog područja.

Priznanja su primili i mladi perspektivni sportaši – Marija Pašalić i Larisa Bajsić iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava, Dolores Juriša, Izidora Juriša i Martin Breški iz Karate kluba Lepoglava te Marko Veseljak i Valentin Mravlinčić iz Sportsko penjačkog kluba Direkt.

Trenerom 2015. godine proglašen je Željko Breški iz karate kluba Lepoglava.

Posebno priznanje "Zaslužni sportski djelatnik" dodijeljeno je Josipu Severu dok je kuglačica Marija Zver, osvajačica svjetski medalja i hrvatska kuglačka reprezentativka primila priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u sportu.

Čestitke su laureatima uputili predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček te zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji se je ovom prigodom prisjetio još jedne sportašice s područja grada Lepoglave – Anite Jurgec, osvajačice srebrne medalje na Olimpijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama, održanima u Los Angelesu.