Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Tanja Mravlinčić prvakinja Hrvatske, odlični rezultati i ostalih mladih penjača SPK-a Direkt

SPORTSKO PENJANJE Tanja Mravlinčić prvakinja Hrvatske, odlični rezultati i ostalih mladih penjača SPK-a Direkt


U Splitu je održano prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju u disciplini Boulder za mlađe uzraste (cicibani - stariji juniori) na kojem su penjači iz SPK Direkt ostvarili odlične rezultate među kojima je i naslov prvaka Hrvatske Tanje Mravlinčić.

Na prvenstvu je stupilo 119 mladih penjača i penjačica iz 16 klubova među kojima petero penjača iz SPK Direkt - Antonio Šprem, Valentin Mravlinčić, Marko Veseljak, Tomislav HosniTanja Mravlinčić.

Odlične rezultate ostvarili su Tanja, Valentin i Marko, najiskusniji natjecatelji i višestruki osvajači medalja na prvenstvima Hrvatske.
Tanja je osvojila prvo mjesto, a time i zlatnu medalju u kategoriji starijih juniorki, njezin brat Valentin, koji je u jakoj konkurenciji popeo svih osam zadanih smjerova, osvojio je srebro. Zlato mu je izmaklo zbog tri pokušaja više od prvoplasiranog.

Marko Veseljak ove je godine prešao u kategoriju juniora što mu je donijelo najjaču konkurenciju. Marko je trenutno najspremniji i najistreniraniji penjač SPK Direkt što mu je pomoglo da popne pet od osam smjerova, domogavši se tako trećeg mjesta i brončane medalje.

Antonio Šprem i Tomislav Hosni po prvi put su nastupili na prvenstvu Hrvatske i za prvi nastup ostvarili solidne plasmane. Antonio je u kategoriji cicibana zauzeo deseto mjesto, dok se Tomislav u kategoriji juniora plasirao na sedmu poziciju.

Domaćin natjecanja u Splitu, na kojem su lepoglavski penjači nastupili pod vodstvom Ivana Štefičara i Maria Musulina, bio je splitski klub SPK Marulianus organiziravši natjecanje dvorani podno poljudskih tribina.