Ned24052020

Posljednje izmjene10:42:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Direktovci krenuli u novu sezonu BLOK lige

SPORTSKO PENJANJE Direktovci krenuli u novu sezonu BLOK lige


Krenula je nova sezona BLOK lige. Domaćin 1. kola ovog penjačkog natjecanja bio je Penjački klub "Vertikal" iz Varaždina gdje je natjecanje i održano.

Više od 70 penjačica i penjača iz sjeverozapadne Hrvatske te nekoliko slovenskih natjecatelja natjecalo se u tri kategorije (Rekreativci, HOBBY i PRO) od kojih je svaka imala nešto više od 20 penjačkih smjerova.

Iz SPK-a "Direkt" nastupilo je četvero natjecatelja - Valentin Mravlinčić, Ivan Štefičar i Marko Veseljak u HOBBY kategoriji te Domagoj Pajtak u kategoriji rekreativaca.

Najbolji rezultat ostvario je Domagoj Poljak osvojivši 2. mjesto u kategoriji rekreativaca. Ivan Štefičar natjecanje je završio na 4. mjestu u HOBBY kategoriji, Valentin Mravlinčić je u istoj kategoriji bio mjesto niže (5. mjesto), a Marko Veseljak zauzeo je 11. mjesto, također u HOBBY kategoriji.

- Konkurencija je bila jaka, pogotovo u HOBBY kategoriji gdje je nastupilo 22 penjača. Postignuti rezultati solidni su za prvo kolo. Mjesta za napredak ima – poručuju iz SPK-a "Direkt".
Do kraja natjecanja održat će se još četiri kola. Domaćin sljedećeg natjecanja, koje će se održati 10. veljače, je Lepoglava. Natjecanje će se održati na penjačkoj stijeni u Domu kulture.