Sub08082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE SPK "Direkt" domaćin BLOK lige, domaći penjači iskoristili domaći teren

SPORTSKO PENJANJE SPK "Direkt" domaćin BLOK lige, domaći penjači iskoristili domaći teren


SPK "Direkt" protekle je subote bio domaćin 2. kola BLOK lige. U Lepoglavi se okupilo 54 penjača i penjačica iz sjeverozapadne Hrvatske te nekoliko njih iz susjedne Slovenije.

U muškoj se konkurenciji penjalo u tri kategorije - rekreativci, HOBBY i PRO, a u ženskoj u dvije - PRO i rekreativke.

- U maloj lepoglavskoj penjačkoj dvorani bilo je postavljeno tek 17 smjerova za natjecanje, ali postavljači Ivan Vitez, Ivan Štefičar i Filip Loparić, dali su si truda pa je i to bilo i više nego dovoljno da se svi napinju i da se dobije poredak penjača i penjačica – ističu domaćini.

Rekreativci i HOBBY imali su 15 smjerova za penjanje koji su bili „olakšani“ dodatnim hvatištima, dok je PRO kategorija imala još dodatna dva smjera.
Od domaćina iz SPK "Direkt" nastupilo je pet natjecatelja - Valentin Mravlinčić, Ivan Štefičar i Marko Veseljak, koji su nastupili u HOBBY kategoriji te Domagoj Pajtak i Tihomir Bregović koji su nastupili u kategoriji rekreativaca.

Domaći penjači bili su najuspješniji HOBBY kategoriji "zauzevši" cijelo pobjedničko postolje. Prvo mjesto podijelili su Valentin Mravlinčić i Ivan Štefičar, dok je Marko Veseljak bio treći.
Kod rekreativaca je nastupilo 20 penjača, a među njima i Domagoj Pajtak i Tihomir Bregović. Domagoj je donio domaćem klubu još jedno postolje i to ono najviše, osvojio je prvo mjesto dok je Tihomir bio deveti.

U ženskoj PRO kategoriji nastupilo je šest penjačica, a pobjedu je odnijela Slovenka Mateja Hohkraut ispred Zagrepčanki Petre Fabijanić i Kaje Javorić

U konkurenciji osam rekreativki pobijedila je Tena Zbiljski ispred Lucije Frančić i Varaždinke Helene Lazar

U muškoj PRO kategoriji nastupilo je osam natjecatelja. Prvo mjesto podijelili su Krešimir Morić i Tomislav Šproh, dok je Fran Horvat bio treći (svi iz Zagreba)

Sljedeće kolo na rasporedu je 24.veljače u Bregani.