Pon17022020

Posljednje izmjene05:11:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORTSKO PENJANJE Završila BLOK liga, Direktovci na pobjedničkom postolju

SPORTSKO PENJANJE Završila BLOK liga, Direktovci na pobjedničkom postolju


Završeno je ovosezonsko penjačko natjecanje BLOK liga.Peto i posljednje ovosezonsko kolo BLOK lige održano je u penjačkoj dvorani „Fothia“ na Zagrebačkom velesajmu. Nastupilo je rekordnih 115 penjača i penjačica koji su se natjecali u tri muške (rekreativci, HOBBY i PRO) i dvije ženske kategorije (rekreativke i PRO).

S obzirom na to da je riječ o posljednjem finalnom kolu, sustav natjecanja bio nešto drugačiji i zahtjevniji te je, osim kod rekreativaca, za ulazak u finale trebalo proći zahtjevne kvalifikacije.
Na natjecanju su nastupila četiri penjača iz SPK "Direkt" - Valentin Mravlinčić, Ivan Štefičar i Marko Veseljak u HOBBY kategoriji te Domagoj Pajtak u kategoriji rekreativaca.
Domagoj je i prije zadnjeg kola osigurao ukupno prvo mjesto u poretku rekreativca pa je ovo natjecanje iskoristio za trening. Pri tom je osvojio drugo mjesto. Pobjedom u kategoriji rekreativaca Domagoj je stekao pravo da iduće godine nastupi u višoj HOBBY kategoriji.

A u HOBBY kategoriji vodila se žestoka borba za plasman od prvog do trećeg mjesta u ukupnom poretku. Četvorica vodećih, među njima i dvojica Direktovaca, plasirala se u finale gdje se borba za što bolji plasman vodila do zadnjeg smjera. Na kraju pobjedu je u ukupnom poretku u HOBBY kategoriji odnio Breganjčanin Majk Fresl, no druga i treća pozicija pripala je Direktovcima. Valentin Mravlinčić osvojio je drugo, a Ivan Štefičar treće mjesto u konačnom poretku.

- Sveukupno gledajući, odlična je ovo sezona penjača SPK "Direkt" u BLOK ligi. Bili bi i još zadovoljniji da je završena bez ozljeda, no na nažalost i to je sastavni dio sporta – ističu iz SPK Direkt.
Naime, tijekom kvalifikacija ozlijedio se Marko Veseljak te nije ušao u finale. No, u ukupnom je poretku ipak završio na petom mjestu.

Sljedeće natjecanje na kojem će Direktovci nastupiti je Prvenstvo Hrvatske u BOULDER disciplini koje će se 7. travnja držati na istom mjestom
- Forma je na dobrom nivou, treba se odmoriti, sanirati ozljede i nadamo se dobrim rezultatima – poručili su iz SPK-a "Direkt"