Sri05082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Ostalo SPORT Tonko Županić novi je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave

SPORT Tonko Županić novi je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave


Članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave jednoglasno su za predsjednika Zajednice izabrali Tonka Županića koji je tako na mjestu predsjednika zamijenio Ivicu Rudeca.

Za novog predsjednika, Tonko Županić, inače član Gradskog vijeća iz redova HDZ-a, izabran je na održanoj izbornoj Skupštini Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave kao jedini predloženi kandidat, a čiju su kandidaturu Skupštini podnijeli Klub igrača malog nogometa i Udruga za sport i rekreaciju Purga.

- Cilj je nam je u lepoglavski sport uključiti što više mladih. Također želimo da Lepoglava bude poznata i po sportskim rezultatima – ukratko je svoje planove, nakon izbora za predsjednika, izložio Tonko Županić. Osim toga za svoje je zamjenike predložio Željka Hutena iz Kuglačkog kluba Lepoglava i Ivana Juga iz Nogometnog kluba Lepoglava. Članovi Skupštine te su prijedloge jednoglasno prihvatili.

Izabran je i novi Izvršni odbor u koji su ušli Ivan Jug (NK Lepoglava), Željko Huten (Kuglački klub Lepoglava), Željko Breški (Karate klub Lepoglava), Zlatko Bajsić (Košarkaški klub Lepoglava), Tonko Županić (ŽNK Lepoglava), Mario Musulin (Sportsko-penjački klub Direkt), Josip Sever (Teniski klub Lepoglava), Ivan Štefičar (Planinarsko društvo Pusti duh), Mario Galinec (USR Višnjica), Silvestar Držaić (DŠR Žarovnica), Damjan Županić (Klub igrača malog nogometa) i Marko Vrtar (USR Lepoglava).

Uoči izbora novog vodstva Zajednice dotadašnji predsjednik, Ivica Rudec podnio je opširno izvješće o radu te između ostalog podsjetio nazočne na dobivanje titule Europskog grada sporta te pokretanje i uspješno organiziranje aktivnosti u koje je bio uključen velik broj djece – organizacija vrtićke olimpijade, sudjelovanje na Poletnim zabavnim igrama, obilježavanje Europskog tjedna sporta, Hrvatskog olimpijskog dana te Svjetskog dana izazova. Istaknuo je suradnju Zajednice s Hrvatskim olimpijskim odborom koji je upravo Zajednicu sportskih udruga Grada Lepoglave istaknuo kao primjer dobre prakse. Osvrnuo se i na postignute rezultate pojedinaca i klubova među kojima su i uspjesi na najvišem državnom nivou. Podnio je Rudec i izvješće o materijalno-financijskom poslovanju. Oba izvješća prihvaćena su jednoglasno i bez rasprave.

Ivica Rudec zahvalio je svim na pruženoj potpori i suradnji istaknuvši da je za realizaciju brojnih aktivnosti trebalo puno entuzijazma i rada sportskih djelatnika i sportaša.
Želeći mu zahvaliti na učinjenom za vrijeme obnašanja dužnosti predsjednika, Zajednica mu je poklonila televizor koji je Rudec pak odlučio pokloniti nekom od vrtića ili škola s gradskog područja. Odluku o tome kojem vrtiću ili školi će televizor biti darovan prepustio je Izvršnom odboru.

Zahvale dosadašnjem i čestitke novom predsjedniku ispred Grada Lepoglave uputio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Dukarićem nazočio Skupštini.
- Zahvalio bih dosadašnjem predsjedniku na iznimnoj suradnji koja je rezultirala nastavku razvoja sporta na gradskom području. Novog predsjednika pozivam na nastavka suradnje s Gradom Lepoglavom i zajednički rad na popularizaciji i razvoju sporta te promociji Grada Lepoglave kroz sport. Naime, Grad ne može bez sporta, a sport ne može bez Grada – poručio je gradonačelnik.