Pon03082020

Posljednje izmjene10:19:45 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Uz živahan ples završila zabavna škola nogometa

Uz živahan ples završila zabavna škola nogometa

offsvidem1

Međunarodni projekt Open Fun Football Schools pokrenut je od strane danske organizacije Cross Cultures s namjerom udruživanja djece različitih etničkih i društvenih skupina. Cilj ove škole, koja se održava tijekom ljetnih praznika, je da se u nju uključi čim više djevojčica i dječaka iz različitih osnovnih škola te da kroz igru steknu nova znanja i vještine u sportskim igrama i ono najvažnije, da steknu nova prijateljstva.

Na ovogodišnjoj zabavnoj školi nogometa sudjelovalo je oko 250 djece s područja Lepoglave, općine Bednja i slovenske općine Videm. Škola je trajala od 24. do 28. kolovoza, s time da su djeca u utorak i srijedu trenirala u Bednji, a od četvrtka do subote na igralištu u Vidmu. U tih 5 dana djeca su se okušala u igrama spretnosti, hokeju na travi, štafetnim igrama, orijentaciji, preciznosi i igrama sa stožcima.

 

Nakon prijateljske utakmice između trenera i njihovih asistenata, koja je završila neriješeno, održalo se svečano zatvaranje zabavne škole nogometa u dvorani osnovne škole Videm pri Ptuju, a ona je ujedno jedina škola u Sloveniji koja već treću godinu zaredom sudjeluje u ovom međunarodnom projektu. U dvorani su se okupili roditelji malih nogometaša, treneri, ravnatelji osnovnih škola, župan općine Videm Friderik Bračič, načelnik općine Bednja Mirko Bistrović, a od „naših“ su bili zamjenik gradonačelnika Alojz Gredelj, Ratko Tomić, Stjepan Ficko i ostali treneri.

 

Svaki voditelj je svojim ekipama podijelio diplome, a najbolji igrači Nordisc cup-a dobili su majice i slatko iznenađenje, među kojima je bila i Paula Štefanek iz Lepoglave. Na samom završetku je uslijedio zajednički ples i opraštanje od novih prijatelja te odlazak svojim kućama.