Pon03082020

Posljednje izmjene10:19:45 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Sport Vijesti iz sporta Školski sport Završila zabavna škola nogometa

Završila zabavna škola nogometa

skola-offsn

Na nogometnom igralištu Sportsko rekreativnog centra u Lepoglavi jučer je završila petodnevna Otvorena zabavna škola nogometa koja je okupila velik broj mladih nogometaša i nogometašica s područja Lepoglave i šire. Lider ovogodišnje škole Stjepan Ficko te još 12 trenera i isto toliko njihovih asistenata, zabavljali su raznim sportskim igrama i brinuli se o čak 200 dječaka i djevojčica raspodjeljenih u 12 grupa.

Svečano zatvaranje obilježeno je dvjema utakmicama među ekipama i dodjelom diploma svim sudionicima. Gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio je podršku ovom projektu i divljenje željom mladih polaznika koji su izdržali ovih pet dana usprkos lošem vremenu te da se iz toga jasno vidi da je ulaganje u sport i u djecu itekako isplativo. Na riječi gradonačelnika nadovezao se i zamjenik župana Varaždinske županije, Milan Pavleković dodajući kako bez sjajnih organizatora ovaj projekt ne bi bio izvediv.

Lider škole Stjepan Ficko objasnio nam je kako je Škola nogometa bila koncipirana tako da se na kraju nagradio najbolji igrač i igrač s najmanje osvojenih bodova, što upućuje na to da su u ovoj igri svi pobjednici. Sa 111 bodova, Matija Jug iz Višnjice kao najbolji igrač osvojio je nogometnu loptu.

- Imali smo sreću s vremenom tako da nismo koristili dvoranu kao alternativu. Današnja reakcija djece kad je počela padati kiša, bila je da se ne prekidaju treninzi, tako da smo i malo pokisli. Također mogu naglasiti da većina djece nakon završetka škole nogometa je izrazila želju da ostanu i druže se. To je najbolja poruka organizatorima i svima koji su u tome sudjelovali, da je takva manifestacija u Lepoglavi potrebna i da nismo pogriješili što smo tih 6 godina uložili mnogo truda u ovaj projekt. Posebno bih naglasio izuzetno veliki trud tih 12 trenera i 12 asistenata koji su se iskazali u radu s djecom. Također se prijavilo oko 15-tak cura iz Višnjice, Kamenice i Bednje, da nakon škole započnu s pravim treninzima u ženskom nogometnom klubu. Pa smo tako zapazili 4 talentirane djevojke koje po našem mišljenju mogu odmah upasti u ekipu koja trenira već 5 godina. - naglasio je Ficko.

O koristi ovakve škole nogometa za najmlađe ne treba ni govoriti, uz razne igre, druženja i novih poznanstava nogometni klubovi biti će obogaćeni uz sportsku opremu koja se koristila u školi i novim igračima. Do slijedeće godine i nove otvorene zabavne škole nogometa djeci ostaje strpljivo pričekati i naguravati tu loptu gdje god mogu.