Pet23082019

Posljednje izmjene04:38:16 PM

  • ja-news-1
  • ja-news-2
  • ja-news-3

Politika

Setting

Gospodarstvo

Setting

Društvo

Setting

Kultura

Setting
Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Udruge Naši šumari 6. na ''šumarijadi''

Naslovnica

Naši šumari 6. na ''šumarijadi''

sumarijada-n

Dana 6. studenog u Križevcima je u sklopu 13. Obrtničko-gospodarskog sajma održano Drugo natjecanje privatnih šumoposjednika u šumarskim disciplinama. Natjecanje je organizirano u suradnji Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika i Šumarske savjetodavne službe te uz tehničku pomoć stručnjaka iz Hrvatskih šuma.

Natjecanje se provelo kroz 4 discipline (obaranje na balon, prepiljivanje oblice, zabijanje čavla i potezanje konopa) te se bodovalo po disciplinama. Nakon zbrajanja bodova po disciplinama pobjedničko mjesto je osvojila ekipa UPŠ „Jela“ iz Jesenja. Ekipa UPŠV „Kesten“ Lepoglava osvojila je 6. mjesto.

Uz članove UPŠV „Kesten“ Lepoglava natjecanju su prisustvovali i članovi Kuburaškog društva „Glasna kubura“ iz Kamenice koji su glasnim pucanjem iz kubura i topa sudjelovali u ceremoniji svečanog otvaranja natjecanja. U pauzi natjecanja održana je prezentacija šumske mehanizacije za privlačenje i izvoz drveta te proizvodnju sječke koju je predstavila tvrtka Tornado d.o.o. iz Koprivnice.