Ned16062019

Posljednje izmjene05:14:34 PM

 
 
  • ja-news-1
  • ja-news-2
  • ja-news-3

Politika

Setting
Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Udruge Novi članovi turističkog vijeća

Naslovnica

Novi članovi turističkog vijeća

sjeverno_zagorje1

Turistička zajednica Sjeverno Zagorje održala je svoju 3. sjednicu Skupštine u četvrtak, 17. ožujka u lepoglavskoj Gradskoj vijećnici. Nakon standardnog usvajanja financijskog izvješća i programa rada za prošlu godinu, predsjednik  Turističke zajednice Marijan Škvarić podsjetio je prisutne članove na provedene projekte i manifestacija Turističkog društva Grada Lepoglave i Turističkog društva Grada Ivanca tokom protekle godine.

Također je iznio podatak da se u našim krajevima broj posjetitelja sve više povećava te je predložio da se o njima vodi evidencija za čije će se vođenje unaprijed odrediti mjere i pokazatelji. Kako se u Lepoglavi izrađuje Kalendar događanja za svaku godinu, predsjednik Škvarić sugerira da ubuduće na sjednice Skupština budu pozvani i voditelji Turističkih društava kako bi se definirale sve manifestacije na području Lepoglave i Ivanca.
 
Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se na Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora i članova Turističkog vijeća budući da nisu bili izabrani u skladu s novim Zakonom o Turističkim zajednicama. Predsjednik je obavijestio članove Skupštine da temeljem tog Zakona, članovi Nadzornog odbora i Turističkog vijeća mogu biti samo oni koji plaćaju članarinu, dok se prema naputku Ministarstva turizma članovi Turističkog vijeća mogu nadopuniti članovima Skupštine.

Tako su u Nadzorni odbor izabrani Zlatko Bajsić i Katica Pređak, a za Turističko vijeće jednoglasno su prihvaćeni Marica Štefičar, Stjepan Vresk, Dalibor Hranić, Branko Putarek, Ivan Ćibarić i Dejan Pintarić. Na kraju je predsjednik Turističke zajednice Škvarić pozvao sve članove da prisustvuju seminaru na temu „Za razvoj ruralnih krajeva – obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima“ u organizaciji Klubova članova „Selo“, Grada Lepoglave i Hrvatskog farmera te u suradnji s Turističkim društvom Grada Lepoglava i Turističkim društvom Grada Ivanca. Seminar je besplatan i održat će se 1. i 2. travnja u prostoru Gradske čitaonice u Lepoglavi.