Ned25032018

Posljednje izmjene04:25:07 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti

Zanimljivosti

U SUSRET BLAGDANIMA Žive jaslice u Lepoglavi


Ove će se godine, po prvi put u Lepoglavi, Isusovo rođenje uprizoriti živim jaslicama. Inicijativa da se u Lepoglavi, u vrijeme božićnih blagdana, postave žive jaslice potekla je od lepoglavskog župnika mons. Andrije Kišičeka, a podržao ju je Grad Lepoglava.

Opširnije...

OKRUGLI STOL Javni sektor informiran o mogućnosti financiranja projekta EU sredstvima


Agencija za razvoj Varaždinske županije organizirala je u Lepoglavi okrugli stol o mogućnostima financiranja projekata javnog sektora sredstvima fondova Europske unije u nadolazećem razdoblju. Prvi je to od tri okrugla stola koji će AZRA organizirati na području Varaždinske županije, a Lepoglava je za domaćina prvog okruglog stola izabrana budući da predstavlja dobar primjer u "povlačenju" sredstava iz fondova Europske unije.

Opširnije...

VIDEO Dejan Špoljar moto akrobacijama oduševio posjetitelje Dana sporta, zabave i kulture u Višnjici


Prvog dana trajanja manifestacije Dani sporta, zabave i kulture posjetiteljima se predstavio novoosnovani Moto klub Ketač. U okviru programa predstavljanja Kluba, u Višnjici je nastupio sunt rider Dejan Špoljar koji je svojim moto akrobacijama oduševio okupljene.
Donosimo video snimku njegova nastupa u Višnjici.

 

PENJANJE Ivan Štefičar iz SPK-a Direkt na tjednu penjanja i planinarstva u Slovačkoj


U sklopu projekta sufinanciranog od fonda Europske unije - Erasmus+, u kojem sudjeluje šest planinarskih saveza, održan je drugi od planiranih pet Tjedana planinarstva i penjanja.
Tim Hrvatskog planinarskog saveza sačinjen od 15 članova (instruktori, planinarski vodiči, iskusni penjači te mladi i perspektivni penjači) boravio je na području Visokih Tatri od 18. do 24. lipnja 2017. u društvu timova iz Italije, Češke, Mađarske, Slovenije te domaćina iz Slovačke.
Među članovima hrvatskog tima bio je i Lepoglavčan Ivan Štefičar (član SPK Direkt, instruktor za sportsko i planinarski vodič).

Opširnije...

NAJAVA Zabavite se uz Disco večer i pomognite Ženskom nogometnom klubu Lepoglava


Ženski nogometni klub Lepoglava, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave i Turističko kulturno-informativni centar organiziraju u subotu, 18. veljače, na Tawanu lepoglavskog Doma kulture, Disco večer na kojoj će se, uz najavljeno druženje i dobru zabavu, prikupljati dobrovoljni prilozi za nastavak natjecanja ŽNK Lepoglave u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Opširnije...

GLAZBA Četvorica lepoglavskih glazbenika odlaze svirati u Memphis, kolijevku bluesa i rock'n'rolla


Lepoglavski glazbenici Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček članovi su benda Tomislava Golubana koji je na 8. Croatian Blues Challenge-u održanom u Zagrebu proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji osiguravši tako plasman na svjetsko blues natjecanje - International Blues Challenge, koje će se krajem siječnja održati u američkom Memphisu.

Opširnije...

USUSRET USKRSU U Lepoglavi otkrivena i blagoslovljena dvometarska pisanica


Ispred župne crkve u Lepoglavi otkrivena je i blagoslovljena dvometarska uskrsna pisanica koju je Lepoglavi darovala Koprivničko – križevačka županija. Pisanicu su otkrili lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren, a blagoslovio ju je lepoglavski župnik monsinjor Andrija Kišiček.

Opširnije...

SURADNJA Početak suradnje Lepoglave i sportskih organizacija londonske općine Islington


Iz londonske općine Islington u Lepoglavu su stigli predstavnici sportske organizacije "Access to Sport Project Islington" te ženskog nogometnog kluba "Islington Borough Ladies Football Club" kako bi predstavili iskustva u razvoju amaterskog i školskog sporta na području ove londonske općine te razgovarali o mogućoj suradnji s Lepoglavom.

Opširnije...

LEPOGLAVSKA ČIPKA Majka Božja Bistrička u haljini od lepoglavske čipke


Kip Majke Božje Bistričke koji krasi crkveni oltar u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici bit će zaogrnut haljinom od lepoglavske čipke. Naime, ono o čemu su lepoglavske čipkarice razmišljale prije jednog desetljeća ove su godine, zahvaljujući svojem umijeću i htijenju, i ostvarile – izradile su haljinu od lepoglavske čipke za kip Majke Božje Bistričke.

Opširnije...