Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Događanja Fašničko ludilo u Lepoglavi

Fašničko ludilo u Lepoglavi

Fašničko ludilo ni ove godine nije mimoišlo Lepoglavu. Oko 150 maškara prodefiliralo je, predvođenih Limenom glazbom Lepoglava, centrom Lepoglave zaustavivši se na terasi restorana Ivančica gdje im je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić predao ključeve grada.

- Kad god predstavljam Lepoglavu na upit kako doći u Lepoglave odgovorim im jednostavno, samo treba skrenuti. Kažem im i kako je Lepoglava najveći grad jer dok se za izlazak iz centra Zagreba treba kojih petnaestak minuta za izlazak iz Lepoglave treba oko pet godina – našalio se gradonačelnik Škvarić predavši gradske ključeve što je značilo da fašničko ludovanje može početi. Sve fašničke skupine nakon toga predstavile su se kratkim programom okupljenoj publici nakon čega je došlo vrijeme za suđenje glavnom krivcu za sve nevolje.
Kriv je za to što je seksualni odgoj posvađao državne i crkvene vlasti, kriv je za to što nas snijeg iznenadi svake zime i zato što neće padati ljeti kad bi ga se mogli lakše riješiti, kriv je kaj je Sabor uvijek prazan iako se tamo ništa pametnog ne događa, kriv je što se Višnjica sprema raspisati referendum za osnivanje autonomne oblasti, kriv je za sva poskupljena posebice poskupljenja hrane zbog kojih ćemo morati na prisilnu dijetu, kriv je što je pošteni rad siguran put do siromaštva, dio je optužbi zbog kojih je Fašnik završio na galgama i spaljen.
Po običaju, sve sudionike i gledatelj organizator Fašnika u Lepoglavi počastio je krafnama i toplim napitcima.