Sub21042018

Posljednje izmjene11:34:47 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo Besplatno savjetovanje o legalizaciji

Besplatno savjetovanje o legalizaciji

Sve manje vremena preostaje građanima koji su vlasnici nelegalno izgrađenih objekata da, ukoliko to još do sada nisu učinili, podnesu zahtjeve za njihovu legalizaciju. To će moći učiniti do 30. lipnja nakon čega oni koji to ne učine mogu očekivati rješenja za rušenje.objekata s područja grada Lepoglave koji još nisu sigurni koje objekte moraju legalizirati te kako provesti cijeli postupak legalizacije, informacije o tome mogu dobiti u lepoglavskom Domu kulture, srijedom od 15 do 18 sati.

Naime, u to vrijeme na raspolaganju su im stručnjaci geodetske i projektantske tvrtke Vektra iz Varaždina koji će im besplatno dati sve potrebne informacije o legalizaciji.
- Za razliku od brojnih organiziranih skupova o legalizaciji na kojima se o legalizaciji najčešće govori općenito mi građanima pomažemo na razini njihovog konkretnog problema, dakle razmatramo njihov osobni slučaj  – pojašnjava Zlatan Novak, ovlašteni inženjer geodezije iz tvrtke Vektra koja se odazvala pozivu Grada Lepoglave te bez naknade savjetuje građane u postupku legalizacije, ne uvjetujući pri tom građanima da postanu njihovi klijenti.
Najveći broj objekata koje će građani žele legalizirati su gospodarski objekti. Slijedi legalizacija nadogradnje stambenih objekata te legalizacija kuća za odmor odnosno klijeti, što se dosad potvrdilo i ovim savjetovanjem.
Ima slučajeva da građani misle kako im je objekt legalan jer ima građevinsku dozvolu, no kasnije se ispostavi da objekt nisu gradili prema nacrtima za koji su dobili dozvolu već su ga proširili ili dodali kat više izgradivši tako nelegalan objekt, ističu savjetnici jedan od problema koji građani ponekad ne smatraju problemom misleći da je za takav objekt nepotrebno pokrenuti postupak legalizacije.
- Bilo bi dobro da građani koji dolaze po savjet sa sobom donesu sve dokumente koje imaju o objektu za koji se zanimaju. Ako nemaju nikakav dokument onda barem broj čestice na kojem se objekt nalazi i reći ćemo im što im je činiti – zaključuje Zlatan Novak.