Uto30112021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo NEOBIČNI HODAČI U LEPOGLAVI Hodajući šire kulturu mira

NEOBIČNI HODAČI U LEPOGLAVI Hodajući šire kulturu mira


U Lepoglavu je u subotu (9. kolovoza), vlakom iz Varaždina, stigla grupa od 30-ak hodača, koji u okviru inicijative "Europska šetnja za mir" (European Peace Walk), hodom dugim 550 kilometara, obilježavaju stotu godišnjicu Prvog svjetskog rata.
Hodači za mir krenuli su na put dugačak 550 kilometara 28. srpnja iz Beča s namjerom da u 23 dana, prolazeći kroz šest zemalja, stignu na odredišnu točku – Trst.

Na tom putu hodači za mir stigli su u Varaždin iz kojeg će nekoliko grupa, u sljedećih nekoliko dana, vlakom stizati u Lepoglavu. Iz Lepoglave će pješačiti do vrha Ravne Gore i tamo noćiti u Filićevom domu

U grupi koja je u subotu stigla u Lepoglavu bili su hodači iz Australije, Novog Zelanda, Meksika, Irske, Hondurasa,.... Stigavši u Lepoglavu odmah su se, utvrdivši prethodno rutu, zaputili put Ravne Gore. Ipak, nakratko su zastali kao bi im dobrodošlicu poželio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač. Uz riječi dobrodošlice i potpore inicijativi hodanja za mir, zamjenik gradonačelnika Kovač ukratko ih je poznao s poviješću Lepoglave koja ih je vidno oduševila.