Pet03122021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Ostalo

AKTUALNO Hoće li Varkom preuzeti Ivkom vode i lokalne vodovode?


Ovih se dana aktualiziralo pitanje lokalnih vodovoda i to u kontekstu njihova preuzimanja od strane tvrtke Varkom. Naime, direktor Varkoma Željko Bunić u intervjuu danom Regionalnom tjedniku, ističe da će Varkom po sili zakona pripojiti ivanečke Ivkom vode i sve male lokalne vodovode.

Opširnije...

NAVIJAČKO SLAVLJE U Varaždinu na dočeku izbornika Dalića i stručnog stožera reprezentacije i navijači s područja Grada Lepoglave


Na dočeku izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i stručnog stožera u Varaždinu, među 15.000 navijača bili su i navijači s područja grada Lepoglave.
Među zastavama i transparentima mogli su se vidjeti i oni s natpisom Lepoglave i Višnjice.

Opširnije...

ZANIMLJIVOST Na putu dugom 2280 kilometara stigli do Ravne gore


Prije više od mjesec dana, točnije 30. travnja iz Iloka su na put dug 2280 kilometara pješice krenuli sudionici Croatian Long Distance Traila. To su Marina Novoselić iz Valpova, Nikola Horvat, za sada jedini hrvatski thru hiker (onaj koji je u cijelosti prehodao jedan long distance trail) te Amerikanac Matt Bisenius, Nikolin prijatelj s kojim je Nikola propješačio Pacific Crest Trail (4300 kilometar).

Opširnije...

HUMANITARNA AKCIJA "OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE" Kupnjom tulipana pomogli Zakladi "Ana Rukavina“


Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava 14. je travnja proveo humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade "Ana Rukavina".

Opširnije...

U SUSRET BLAGDANIMA Žive jaslice u Lepoglavi


Ove će se godine, po prvi put u Lepoglavi, Isusovo rođenje uprizoriti živim jaslicama. Inicijativa da se u Lepoglavi, u vrijeme božićnih blagdana, postave žive jaslice potekla je od lepoglavskog župnika mons. Andrije Kišičeka, a podržao ju je Grad Lepoglava.

Opširnije...

OKRUGLI STOL Javni sektor informiran o mogućnosti financiranja projekta EU sredstvima


Agencija za razvoj Varaždinske županije organizirala je u Lepoglavi okrugli stol o mogućnostima financiranja projekata javnog sektora sredstvima fondova Europske unije u nadolazećem razdoblju. Prvi je to od tri okrugla stola koji će AZRA organizirati na području Varaždinske županije, a Lepoglava je za domaćina prvog okruglog stola izabrana budući da predstavlja dobar primjer u "povlačenju" sredstava iz fondova Europske unije.

Opširnije...

VIDEO Dejan Špoljar moto akrobacijama oduševio posjetitelje Dana sporta, zabave i kulture u Višnjici


Prvog dana trajanja manifestacije Dani sporta, zabave i kulture posjetiteljima se predstavio novoosnovani Moto klub Ketač. U okviru programa predstavljanja Kluba, u Višnjici je nastupio sunt rider Dejan Špoljar koji je svojim moto akrobacijama oduševio okupljene.
Donosimo video snimku njegova nastupa u Višnjici.

 

PENJANJE Ivan Štefičar iz SPK-a Direkt na tjednu penjanja i planinarstva u Slovačkoj


U sklopu projekta sufinanciranog od fonda Europske unije - Erasmus+, u kojem sudjeluje šest planinarskih saveza, održan je drugi od planiranih pet Tjedana planinarstva i penjanja.
Tim Hrvatskog planinarskog saveza sačinjen od 15 članova (instruktori, planinarski vodiči, iskusni penjači te mladi i perspektivni penjači) boravio je na području Visokih Tatri od 18. do 24. lipnja 2017. u društvu timova iz Italije, Češke, Mađarske, Slovenije te domaćina iz Slovačke.
Među članovima hrvatskog tima bio je i Lepoglavčan Ivan Štefičar (član SPK Direkt, instruktor za sportsko i planinarski vodič).

Opširnije...

GLAZBA Četvorica lepoglavskih glazbenika odlaze svirati u Memphis, kolijevku bluesa i rock'n'rolla


Lepoglavski glazbenici Krunoslav Zver, Hrvoje Funda, Dragutin Hojsak i Vjekoslav Geček članovi su benda Tomislava Golubana koji je na 8. Croatian Blues Challenge-u održanom u Zagrebu proglašen najboljim izvođačem u solo/duo i bend kategoriji osiguravši tako plasman na svjetsko blues natjecanje - International Blues Challenge, koje će se krajem siječnja održati u američkom Memphisu.

Opširnije...

USUSRET USKRSU U Lepoglavi otkrivena i blagoslovljena dvometarska pisanica


Ispred župne crkve u Lepoglavi otkrivena je i blagoslovljena dvometarska uskrsna pisanica koju je Lepoglavi darovala Koprivničko – križevačka županija. Pisanicu su otkrili lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i župan Koprivničko – križevačke županije Darko Koren, a blagoslovio ju je lepoglavski župnik monsinjor Andrija Kišiček.

Opširnije...

SURADNJA Početak suradnje Lepoglave i sportskih organizacija londonske općine Islington


Iz londonske općine Islington u Lepoglavu su stigli predstavnici sportske organizacije "Access to Sport Project Islington" te ženskog nogometnog kluba "Islington Borough Ladies Football Club" kako bi predstavili iskustva u razvoju amaterskog i školskog sporta na području ove londonske općine te razgovarali o mogućoj suradnji s Lepoglavom.

Opširnije...

LEPOGLAVSKA ČIPKA Majka Božja Bistrička u haljini od lepoglavske čipke


Kip Majke Božje Bistričke koji krasi crkveni oltar u marijanskom svetištu u Mariji Bistrici bit će zaogrnut haljinom od lepoglavske čipke. Naime, ono o čemu su lepoglavske čipkarice razmišljale prije jednog desetljeća ove su godine, zahvaljujući svojem umijeću i htijenju, i ostvarile – izradile su haljinu od lepoglavske čipke za kip Majke Božje Bistričke.

Opširnije...

VIDEO Lepoglavčani sudjelovali u mimohodu u Zagrebu


Ne jenjavaju pozitivni dojmovi nakon vojnog mimohoda u Zagrebu održanog povodom 20. obljetnice vojno – redarstvene operacije Oluja. Doprinos koji su građani grada Lepoglave dali sudjelujući u Domovinskom ratu i operaciji Oluja, nije izostao i kod organizacije i provedbe svečanog mimohoda.

Opširnije...

ČIPKA ZA PAPU Predsjednica papi Franji darovala misno ruho od lepoglavske čipke


Papa Franjo primio je 28. svibnja u audijenciju predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar – Kitarović. Tom prigodom Predsjednica je Svetom Ocu, uz knjige o papi Franji na hrvatskome jeziku i dres hrvatske nogometne reprezentacije s njegovim imenom, darovala komad misnoga ruha izrađenog od lepoglavske čipke.

Opširnije...

OTKRIVEN TALENT Svestran i talentiran Željko Ježek u slobodno vrijeme kipari, slika i crta


Često i ne znamo da u našoj blizini žive ljudi koji posjeduju određeni talent - imaju crtu za ono nešto što nas naposljetku ugodno iznenadi. Jedan od takvih skrivenih talenata je i Željko Ježek iz Lepoglavske Vesi.
Željko "ima crtu" za likovno izražavanje i to čini crtajući, kipareći i slikajući. Čini to na jedinstven način koji zasigurno nikog, tko se upozna s njegovim radom, ne ostavlja ravnodušnim.

Opširnije...

BICIKLISTIČKA AVANTURA Kristijan i Ivica stigli do cilja


- Ostvarili smo naš san, stigli smo u Leicester – javili su Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki došavši, nakon 10 dana, do cilja svoje biciklističke avanture – engleskog grada Leicestera.

Opširnije...

BICIKLISTIČKA AVANTURA Nadomak cilju


Dvojica prijatelja i članova biciklističkog kluba Lepoglava – Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki, sasvim su blizu svog cilja. Naime, biciklima su stigli i do Oxforda, posljednje točke prije konačnog odredišta – engleskog grada Leicestera.

Opširnije...

BICIKLISTIČKA AVANTURA Kristijan i Ivica stigli do Stonehengea

 

Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki prošli su i predzadnju točku svog biciklističkog puta na ruti od Lepoglave do Leicestera – Stonenhenge.

Opširnije...

BICKLISTIČKA AVANTURA Kristijan i Ivica stigli do Londona


Na putu do Leicestera, Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki, biciklima su stigli do engleske prijestolnice – Londona.
Iza dvojice članova Biciklističkog kluba Lepoglava više je od 800 kilometara puta koji su prevalili na biciklima. Na putu do Leicestera, Kristijan i Ivica posjetit će još Stonehenge i Oxford.

BICIKLISTIČKA AVANTURA Kristijan i Ivica stigli na Otok

Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki sve su bliže svom cilju – engleskom Leicesteru. Na tom su putu biciklima odradili rute Njemačkom, Belgijom i Francuskom te stigli do djela puta na kojem im bicikli i nisu bili od pomoći. Naime, trebalo je savladati kanal La Manche pa su se ukrcali na brod te na taj način stigli do Engleske.

Opširnije...

BICIKLISTIČKA AVANTURA Kristijan i Ivica sve bliže Engleskoj


Nakon rute po Njemačkoj, Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki biciklirajući su odradili i onu belgijsku. Na putu do Leicestera prošli su Liegeom i sjedištem parlamenta Europske unije – Bruxellesom.

Opširnije...