Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Zanimljivosti Zanimljivosti Reportaže DISCO VEČER Dobro se zabavljajući obilježili 40 godina disca u Lepoglavi

DISCO VEČER Dobro se zabavljajući obilježili 40 godina disca u Lepoglavi

"Vidi čuda u Gaveznici čaga luda", tako je glasio slogan kojim su prije 40 godina organizatori prvog disca u Lepoglavi pozivali mlade na ples i druženje.
Četiri desetljeća kasnije pozivu na čagu u lepoglavski Dom kulture, točnije na kultni tavanski prostor, pozvani su svi koji su željeli obilježiti 40 godina od prvog disca u Lepoglavi i 30 godina od disca Tawan. Pozivu se odazvalo 200-tinjak posjetitelja koji su se subotnje večeri, 12. travnja, odlučili prisjetiti nezaboravnih disco bitova, zaplesati i dobro se zabaviti.

- Željeli smo okupiti sve zaljubljenike u disco glazbu i disco Tawan te se prisjetiti zlatnog doba disca. Ujedno smo željeli mlađim generacijama pokazati kako smo se nekad zabavljali, predstaviti im klupsku disco glazbu te ih usmjeriti u njenom pravcu. Izuzetno sam sretan i zadovoljan što je ova disco večer na Tawanu okupila ovoliki broji ljudi različitih generacija – rekao je Mario Varović, glavni inicijator obilježavanja 40 godina od prvog disca u Lepoglavi i 30 godina od disca Tawan, istaknuvši kako je ova večer pokazala kako bi trebalo oživjeti tradiciju održavanja disco večeri na Tawanu s čime su se složili brojni posjetitelji, ali i oni koji su propustili priliku da ih još jednom "uhvati" disco groznica.

"Saturday night fever", kako je nazvana ova disco večer, svojim su nastupom otvorile chearleadersice "Super girls" nakon čega su pokretači prvog disca u Lepoglavi točnije u Gaveznici - Ivan Dubovečak (Šime) i Ivek Dubovečak ukratko govorili o tom djelu lepoglavske povijesti. Preseljenja disca na tavan tadašnjeg Doma patrizan, današnjeg Doma kulture, prisjetio se DJ Željko Loparić  - Žuco otkrivši kako je nekadašnja mrtvačnica, danas prostor u kojem se nalazi caffe bar Luna, također bio prostor u kojem su se slušajući glazbu i plešući, okupljali mladi.

Nakon uvodnih riječi i kratkog povratka u prošlost, temperaturu su na plesnom podiju podigle članice plesne grupe Luna, pozvavši posjetitelje koji su počeli pristizati u sve većem broju da zauzmu plesni podij i prepuste se disco bitovima za koje je tijekom večeri bilo zaduženo nekoliko DJ-a, isti oni koji su u vrijeme zlatnog doba lepoglavskog disca subotnje večeri provodili za mix pultom - Željko Loparić (Žuco), Mario Žulić (Manika), Mladen Kuća (Kućica), Denis Breški (Alf), Darko Galić (Gale) i Davor Dretar.