Čet02122021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje DJEČJI VRTIĆ "LEPOGLAVA" Proslavljen rođendan vrtića

DJEČJI VRTIĆ "LEPOGLAVA" Proslavljen rođendan vrtića


Na jedinstven je način Dječji vrtić "Lepoglava", aktivno uključivši roditelje u raznovrsne radionice, proslavio svoj rođendan – Dan vrtića.
Lijepo sunčano vrijeme omogućilo je da se Dan vrtića proslavi u vrtićkom dvorištu koje je pretvoreno u veliku veselu radionicu na otvorenom.

Na samom su početku proslave, pjevajući, recitirajuči i plešući sretan rođendan svom vrtiću poželjeli vrtićki mališani. Predškolcima, koji će na jesen krenuti u školu, ravnateljica vrtića Nada Kuča tom je prigodom uručila diplome, da bi se potom u proslavu aktivno uključili roditelji mališana. Za njih su vrtićki odgojitelji pripremili raznovrsne radionice odnosno centre – centar likovno – kreativnog izražavanja, didaktički centar, istraživački centar i glazbeno – dramsko - scenski centar.

U centru likovno - kreativnog izražavanja roditelji su zajedno s djecom slikali i modelirali. U didaktičkom su centru izrađivali različite igre, poput Čovječe ne ljuti se, viseće kuglane, pecanja ribica i slične igre. Istraživački centar ponudio je mogućnost osmišljavanje različitih igara pijeskom te istraživanje i eksperimentiranje neoblikovanim materijalima na temu izrade dvorca.
U glazbeno – dramsko - scenskom centru roditelji i djeca izrađivali su glumačke kostime te zajednički uvježbavali igrokaz "Lepoglavski svirači", kojeg su potom na veselje svih prisutnih i izveli.

- Ideja cjelokupne proslave bila je predstaviti roditeljima način rada u našem vrtiću – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića "Lepoglava" Nada Kuča dodajući da je i ovim susretom Dječji vrtić "Lepoglava" dokazao da pomno prati trendove suvremenog pristupa predškolskog odgoju koji je prihvaćen i od roditelja.
- Dokaz tome je i činjenica da su sva djeca i roditelji pronašli svoje mjesto u ponuđenim radionicama te da su itekako spremni na suradnju te da su zainteresirani za ovakav način rada Dječjeg vrtića koji uključuje njihov aktivan angažman – zaključila je ravnateljica.   

foto: Dječji vrtić Lepoglava