Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA U lepoglavskoj školi zaposlen pomoćnik u nastavi

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA U lepoglavskoj školi zaposlen pomoćnik u nastavi

Varaždinska županija već treću godinu zaredom provodi projekt usmjeren osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ove godine projekt nosi naziv “Uz tebe sam”, a svrha mu je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove u vidu pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Ciljana skupina projekta su učenici s teškoćama uključeni u redovne osnovnoškolske i srednjoškolske programe te nezaposlene osobe registrirane na tržištu rada.

Zahvaljujući ovom projektu u Osnovnoj školi Ante Starčevića na mjestu pomoćnika zaposlena je jedna osoba koja radi s jednim učenikom. Tijekom dosadašnje provedbe projekta uočeni su pozitivni rezultati što potvrđuje važnost i korisnost projekta.

Ovogodišnji projekt financira Europski socijalni fond uz sufinanciranje Varaždinske županije.