Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Dani kruha

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA Dani kruha


U sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učenici trećih i četvrtih razreda OŠ A. Starčevića posjetili su lepoglavsku pekaru Klasje.

Pri dolasku u pekaru učenici su u pratnji vlasnika razgledali pekaru te su im pokazane različite vrste brašna, objašnjen im je postupak izrade pekarskih proizvoda, pokazani su im strojevi pomoću kojih se brašno dovodi do posuda za miješanje tijesta, miješalice, stroj za izradu klipića i pećnice nakon čega su oni sami imali priliku raditi raznovrsne pekarske proizvode. Nakon toga su se počastili proizvodima koje su izradili, a počastila ih je i pekara sokom, klipićima i kolačima.

Glavno obilježavanje Dana kruha bilo je u petak, 14. listopada 2016. godine, kada je školu posjetio župni vikar vlč. Branko Horvat koji je blagoslovio kruh i proizvode koji su bili izloženi na prepunom stolu.

U subotu, 15. listopada, predstavnici škole već tradicionalno sudjelovali su i na Županijskoj smotri “Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje” na Franjevačkom trgu u Varaždinu.