Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA Vrtićki mališani posjetili ljekarnu i dom za starije osobe

DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA Vrtićki mališani posjetili ljekarnu i dom za starije osobe


Djeca iz Dječjeg vrtića Lepoglava često odlaze u posjete ustanovama, udrugama i drugim organizacijama u Lepoglavi i njenoj okolici. Tako su nedavno posjetili Ljekarnu Lidije Žulić u Lepoglavi te Dom za starije i nemoćne u Ivancu.

U ljekarnu su vrtićki mališani posjetili povodom Dana ljekarni u Hrvatskoj, koji se obilježava 29. listopada, i tom su se prigodom, zahvaljujući susretljivim zaposlenicima, upoznali sa svime što se u ljekarni radi. Doznali su kako u ljekranu dolaze lijekovi i kako se provjeravaju te kako se izrađuju kreme. S oduševljenjem su pratili kemijske pokuse kojima su ih zaposlenici iznenadili te sa zanimanjem iskušali vagu i doznali svoju težinu. Na kraju su uživali u slasnom i zdravom obroku koji su im domaćini pripremili.

Tijekom posjete Domu za starije i nemoćne osobe u Ivancu svojim su dolaskom razveselili njegove korisnike za koje su izveli i kratak zabavni program. Izveli su predstavu kojom su na zanimljiv način prikazali kako se radi lepoglavska čipka. Korisnike doma razveselili su i malim poklonima koje su za njih sami izradili.