Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje OŠ LEPOGLAVA Tulum s(l)ova - noćni čitateljski susret

OŠ LEPOGLAVA Tulum s(l)ova - noćni čitateljski susret


Šestom ciklusu Tuluma s(l)ova pridružila se školska knjižnica OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave.

Navečer, 4. studenog jedanaest tulumaša sedmih i osmih razreda okupilo se u školskoj knjižnici OŠ Ante Starčevića. Noćno druženje započeo je motivacijskim igrama i određivanjem pravila. Uslijedilo je ceremonijalno čitanje ulomaka iz najdražih knjiga po odabiru učenika. Čitalo se pod svjetlom svijeća i džepnih baterija čime je stvoren poseban ugođaj.
Putem Skypea školska se knjižnica te večeri povezala s knjižnicom III. osnovne škole iz Bjelovara. Razgovor tulumaša iz obje škole protekao je u veselom ozračju punom smijeha i zabave.
Nakon virtualnog druženja učenici su sudjelovali u radionici pilatesa koju je pripremila učiteljica Irena Premuž, a potom u radionici izrade božićnog nakita. Za slatki dio tuluma pobrinuli su se učenici i učiteljice koji su pripremili kolače i torte, a pekara Klasje osigurala je pizze i peciva.

Za tulum su zaslužne učiteljice Ivana Vrček, Mirjana Vusić, Irena Premuž i knjižničarka Branka Kuća.

Tulom s(l)ova je projekt poticanja čitanja iz užitka, a namijenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole. Riječ je o zajedničkom projektu OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, te udruga Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara, kojeg je osmislila knjižničarka Draženka Stančić. Noćni čitateljski susret prva je faza projekta Tuluma s(l)ova, u drugoj fazi učenici će čitati u javnim ustanovama, udrugama ili mjesnoj zajednici nudeći kulturne sadržaje u svojem mjestu.