Sub08082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje POZIV NA UPIS U GLAZBENU ŠKOLU U LEPOGLAVI Kreće jesenski upisni rok učenika u 1. razred osnovne Glazbene škole u Varaždinu – Područni odjel u Lepoglavi

POZIV NA UPIS U GLAZBENU ŠKOLU U LEPOGLAVI Kreće jesenski upisni rok učenika u 1. razred osnovne Glazbene škole u Varaždinu – Područni odjel u Lepoglavi


Uskoro, točnije 28. kolovoza kreće postupak jesenskog upisnog roka učenika u 1. razred osnovne Glazbene škole u Varaždinu – Područni odjel u Lepoglavi za školsku godinu 2019./2020.U 1. razred osnovne glazbene škole u Područnom odjelu u Lepoglavi (u prostoru OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi), za školsku godinu 2019./2020. učenici će se upisivati na jesenskom upisnom roku koji će početi priajmnom audicijom.

Rokovi:
     Prijamna audicija – 28. kolovoza 2019. od 9 do 12 sati i od 16 do 19 sati
     Objava rezultata – 29. kolovoza 2019. do 9 sati
     Upis – 29. kolovoza 2019. od 9 do 12 sati i od 16 do 19 sati

U Područnom odjelu u Lepoglavi učenici mogu upisati temeljne predmete:
     - klavir
     - klarinet
     - rog
     - trombon
     - tuba
     - truba
     - udaraljke
     - harmonika.

Odlukom Školskog odbora i suglasnosti Osnivača visina godišnje participacije roditelja/skrbnika za učenike osnovne glazbene škole – Područni odjel u Lepoglavi iznosi 2.000,00 kuna, plativo u 10 rata po 200,00 kuna.
Ukoliko više djece iz iste obitelji pohađa osnovnu glazbenu školu (matičnu školu i/ili područne odjele), pripremno obrazovanje ili srednju glazbenu školu, za drugo dijete iznos se umanjuje za 50%, a svako iduće dijete oslobođeno je plaćanja participacije.

Iznimno, daroviti učenici mogu pohađati više od jednog temeljnog programa na osnovnoškolskoj razini ako sami snose troškove toga obrazovanja. O upisu odlučuje ravnatelj škole na prijedlog Nastavničkog vijeća škole.
Sukladno Odluci Školskog odbora i suglasnosti Osnivača visina troškova obrazovanja roditelja/skrbnika za darovite učenike, koji već pohađaju osnovnu glazbenu školu, godišnje iznosi 4.000,00 kuna, plativo u 10 rata po 400,00 kuna.

Postupak organizacije i provedbe prijemne audicije se provodi temeljem Pravilnika o organizaciji i provođenju prijemne audicije za upis učenika u osnovnu glazbenu školu ( I. OGŠ) i predškolske programe, Elementima za izbor učenika te Zahtjevima na prijemnoj audiciji za upis učenika u osnovnu glazbenu školu koji su objavljeni na oglasnoj ploči škole te mrežnoj stranici www.glazbena.hr

Upisu obavezno prisustvuju djeca u pratnji roditelja, a prilikom pristupanja prijamnom ispitu (audiciji) ispitnoj komisiji je potrebno uz ispunjenu prijavnicu, predati dokument iz kojeg je vidljiv podatak o datumu rođenja i OIB djeteta.

Učenici u 1. i 2. razredu pohađaju nastavu iz dva predmeta: temeljni predmet-instrument i solfeggio, a od 3. razreda pohađaju i treći predmet: skupno muziciranje – zbor ili komorna glazba ili orkestar.


Sve ostale informacije mogu se dobiti na telefon 042/ 200-940 od 8 do 13 sati ili na www.glazbena.hr