Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Obrazovanje POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na području Grada Lepoglave u školu krenulo 540 osnovnoškolaca

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA Na području Grada Lepoglave u školu krenulo 540 osnovnoškolaca


Počela je nova školska godina. Na području Grada Lepoglave u školske je klupe 6. rujna, uz poštivanje epidemioloških mjera, sjelo 540 osnovnoškolaca od kojih 57 prvašića.

Nakon prošle školske godine koja je, zbog pandemije koronavirusa, bila sve samo ne uobičajena i koju su učenici većinom proveli kod kuće prateći on-line nastavu, svi se nadaju da u novoj školskoj godini neće biti potrebe za ponovnim zatvaranja škola i praćenjem nastave od kuće.

"Iza vas je dragi učenici teška, a pred vama školska godina puna izazova. Uvjeren sam da će te uz podršku svojih roditelja, učitelja i Grada Lepoglave prevladati sve eventualne poteškoće koje će nova školska godina donijeti, ali i da će te unatoč svemu što će eventualno remetiti normalno odvijanje nastave steći puno znanja. Upravo je znanje zalog vaše budućnosti. Mi smo stvorili sve preduvjete za vaše uspješno školovanje, a na vama je da učite i radosni provodite svoje školske dane.", poručio je osnovnoškolcima na početku nove školske godine gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

U OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi je u novu školsku godinu krenulo 284 učenika od kojih 31 u prvi razred. U OŠ Ivana Rangera u Kamenici te u njenom područnim odjelom u Žarovnici, u novu školsku godinu krenulo je 146 učenika među kojima i 12 prvašića, pet u Kamenici i sedam u Žarovnici. U OŠ Izidora Poljaka u Višnjici počela je nastava za 110 učenika među kojima i za 14 učenika prvih razreda.

Sve učenike s gradskog područja na školskim su klupama dočekali udžbenici čiju je nabavka financiran s državne razine te radne bilježnice koje je osigurao Grad Lepoglava. Uz nabavku radnih bilježnica, Grad Lepoglava financira i program produženog boravka u školi, nagrade za izvrsnost, provedbu izvannastavnih aktivnosti te izlet za odlikaše.

Prvog dana nove školske godine učenicima prvih razreda podijeljeni su žuti prsluci. Žute prsluke, dar Varaždinske županije, koji će učenike prvih razreda učiniti vidljivijima u prometu, prvašićima je podijelio gradonačelnik Marijan Škvarić.