Uto31032020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo VATROGASTVO Mario Canjuga novi je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave

VATROGASTVO Mario Canjuga novi je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave


Mario Canjuga, član DVD-a Kamenice, izabran je na Izvještajno – izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, održane u Višnjici, za novog predsjednika Vatrogasne zajednice grada Lepoglave.

Canjuga je dobio potporu svih članova Skupštine koju čine predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Lepoglave, Kamenice, Višnjice i Kaznionice, pobijedivši tako na glasanju svog protukandidata, dosadašnjeg tajnika gradske Vatrogasne zajednice, Mladena Jurišu.

Na Skupštini su izabrana i dva potpredsjednika Zajednice, Damir Funda iz DVD-a Lepoglava i Goran Hočuršćak iz DVD-a Višnjica. Za novog tajnika zajednice izabran je Dorijan Kliček iz DVD-a Lepoglava. Zapovjednik Zajednice i nadalje će biti Zoran Horvat iz lepoglavskog DVD-a, dok će njegov zamjenik biti Stjepan Križanec iz DVD-a Višnjica.

O radu Zajednice u proteklom četverogodišnjem razdoblju govorio je dosadašnji v.d. predsjednik Damir Funda istaknuvši da unutar Zajednice djeluje 484 članova društava od čega 87 operativnih vatrogasaca te da je opremljenost i osposobljenost svih društava koja čine zajednicu na zavidnom nivou i da su sve zadaće i aktivnosti u tom razdoblju uspješno provedene.
- Prioritet Zajednice u nadolazećem razdoblju je nabavka navalnog vozila za potrebe DVD-a Lepoglave – istaknuo je Funda te dodao da se očekuje da Ministarstvo pravosuđa opremi DVD Kaznionicu navalnim vozilom koje bi služilo i široj zajednici. Uz to, u planu je Zajednice, u suradnji s Gradom Lepoglavom, izgradnja i uređenje vatrogasnog centra i domova u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici

O potrebi da Ministarstvo pravosuđa konačno nabavi vozilo za potrebe DVD-a Kaznionice govorio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji se na Skupštini obratio nazočnima.
- Vrijeme je da Ministarstvo pravosuđa nabavi vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Kaznionice. Željeli bismo o tome razgovarati s ministrom pravosuđa, ali on niti dolazi u Lepoglavu, a niti želi dogovoriti sastanak na kojem bismo o tome razgovarali. Taj problem ignoriranja morat ćemo riješiti – poručio je gradonačelnik Škvarić koji se zahvalio vatrogascima na svemu što čine na kad je u pitanju zaštita ljudi i imovine te istaknuo značajna ulaganja Grada Lepoglave u razvoj vatrogastva na gradskom području.

Gradonačelniku Škvariću je na Skupštini uručena plaketa za doprinos razvoju vatrogastva na gradskom području. Ivanu Špirancu i Mladenu Juriši dodijeljene su zahvalnice za dugogodišnji rad u Vatrogasnoj zajednici grada Lepoglave.

Skupštini su nazočili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček te zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Danijel Ivanušec te predstavnici vatrogasnih zajednica grada Ivanca i slovenske općine Videm.
Županijski zapovjednik Ivanušec pohvalio je i ovom prigodom rad Zajednice i svih njenih vatrogasnih društava.

Na samom je kraju Skupštine novoizabrani predsjednik Zajednice Mario Canjuga istaknuo da će cilj novog vodstva biti učiniti Vatrogasnu zajednicu grada Lepoglave najboljom vatrogasnom zajednicom ne samo Varaždinske županije već i šire, a za što postoje svih preduvjeti.